Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Brankář Jakub Štěpánek míří k Ocelářům!

03.12.2019 · Klub
Brankoviště Ocelářů hlásí novou posilu. Pod Javorový míří trojnásobný medailista z mistrovství světa JAKUB ŠTĚPÁNEK. Třiatřicetiletý gólman, který naposledy působil v pardubickém Dynamu, podepsal v Třinci kontrakt do 15. ledna.

Odchovanec vsetínského hokeje ztělesňuje především zkušenost. Někdejší reprezentant, jenž byl u posledního českého titulu mistrů světa, má doma zlatou medaili také ze švýcarské nejvyšší soutěže, když před třemi lety vychytal mistrovský titul Bernu. Kromě toho hájil Štěpánek v minulosti také branku finského Lukko Rauma a dlouhých osm let strávil v KHL, kde nastupoval za Slovan Bratislava, Severstal Čerepovec, Lev Praha anebo SKA Petrohrad.

„Kuba prošel s hokejem velký kus světa a my aktuálně disponujeme nejmladší brankářskou dvojicí v celé extralize. Jak Petr Kváča (22 let), tak Nick Malík (17 let) mají svou kvalitu a jsou velkým příslibem do budoucna, nicméně by bylo fajn, aby se oba měli od koho učit, jako se kdysi učil Šimon Hrubec od Petera Hamerlíka. Proto jsme hledali někoho zkušeného, kdo dokáže být zároveň dobrým rádcem a učitelem, což Kuba splňuje,“ vysvětluje pozadí celé transakce sportovní ředitel Ocelářů Jan Peterek s tím, že pokud bude panovat se Štěpánkovým působením v týmu úřadujících mistrů republiky spokojenost, lze stávající kontrakt prodloužit.

Jakub Štěpánek nenastoupí v červenobílém dresu s drakem na hrudi hned. Vzhledem k tomu, že poslední soutěžní zápas odehrál za Pardubice před měsícem, tak se nejprve rozchytá v partnerském Frýdku-Místku, odkud by se měl po získání tréninkové a zápasové praxe přesunout do Třince.

„Abych řekl pravdu, tak jsem ještě nezažil, aby byl mezi mnou a mým kolegou takový věkový rozdíl. Uvědomuji si, že stárnu, to je blbé,“ směje se Štěpánek: „Nejsem konfliktní typ, přišel jsem tady, abych byl součástí týmu. Věřím, že když nějakou šanci dostanu, tak ji chopím za pačesy, ale když budou chytat mladší gólmani - a budou chytat výborně - nejsem typ, který by se urážel a házel někomu klacky pod nohy,“ ubezpečuje brankář, jenž má ve své sbírce kariérních úspěchů také vítězství na Spengler Cupu s Petrohradem, tedy na nejstarším klubovém turnaji světa, kterého se v závěru kalendářního roku zúčastní podruhé za sebou i třinečtí hokejisté.

„Na Švýcarsko a Spengler Cup mám jen ty nejlepší vzpomínky a rád bych se tam podíval znovu. Jenže to je ještě daleko. Teď jsem rád, že jsem po dlouhé době členem špičkové organizace, která má předpoklad hrát nahoře v tabulce. Jsem tady opravdu rád, navíc domů do Ostravy to mám kousek, což bylo pro mě taky z aktuálního rodinného hlediska důležité, tak snad budou obě strany spokojené,“ uzavírá nová posila třineckých Ocelářů.


×
Dnes v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice