Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Chybělo nám štěstí, mrzí Kryštofa Stuchlíka

29.11.2019 · Daniel Ježek, Martin Stebel
Ocelářům se první venkovní duel po domácí šňůře nepovedl. Třinečtí hokejisté v Olomouci prohráli 1:3, premiéru v extralize tak vítězně nemohl oslavit útočník KRYŠTOF STUCHLÍK. Jednadvacetiletý forvard hodnotí své první vystoupení v české nejvyšší soutěži.

Máš za sebou premiéru v extralize, jaké to bylo?
Byl to těžký zápas, hodně ubojovaný. Hráli jsme dobře, bojovali do poslední minuty. Kdybychom měli trochu víc štěstí v přesilovce, tak bychom to otočili na naší stranu. Navíc tam byla hodně smolná vlastní branka od Doudyse. Možná nám chyběl tlak do brány, zarputilost před brankou, možná to bylo jen o štěstí.

Olomouc před tímto duelem doma osmkrát prohrála, byla na ní vidět větší motivace?
V první třetině nás přestříleli, šlo vidět, že na nás nastoupili. Kvaky nás ale výborně podržel. Olomouc chtěla body, asi je chtěla o něco více, než my.

Kdy jsi se o svém startu dozvěděl?
O svém startu jsem se dozvěděl včera před tréninkem, kdy mi volal trenér Raszka, abych se dostavil na trénink. Na tréninku i před zápasem jsem byl trochu nervózní, po rozbruslení to ale ze mě opadlo. Asi i ze všech ostatních.

V čem vidíš největší rozdíl mezi extraligou a Chance ligou?
Největší rozdíl pro mě byl v hráčích, především co se týče individuální stránky. Jejich hra s pukem, jak si jej dokáží pokrýt, věci, které umí vymyslet. To je něco neuvěřitelného. Když se těm borcům nabídne šance, tak jednu ze dvou nebo tří dají. V Chance lize to je spíš jedna z pěti, šesti.

Hrál jsi v lajně s Erikem Hrňou a Vladem Draveckým, jaká byla spolupráce?
Hodně jsme se o tom bavili už den před zápasem na tréninku. Kluci mi hodně pomáhali, říkali, jak chtějí, abych hrál. To se týká i vhazování, organizovali si to jak potřebovali, vlastně tak, abych co nejvíce nahradil Marciho. Jsou to zkušení borci.

Dva roky jsi působil v Americe, v čem to pro tebe bylo přínosné?
Do Ameriky jsem šel s jediným účelem, a to dostat se na univerzitu a hrát jejich nejvyšší soutěž NCAA. Ta cesta se úplně nepovedla, především kvůli druhému ročníku. Byla to ale velká zkušenost. Jazyková stránka, být na vše sám, vidět se s rodiči a přítelkyní jednou za půl roku. Bylo to těžké, nějak jsem to ale zvládl. Po dvou letech jsem se ale rozhodl pro návrat zpátky.

×
Odehrané v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
HC Motor České Budějovice
×
Dnes v 17:30 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice