Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Oceláři před extraligou: Znovu vysoké cíle!

11.09.2019 · Martin Stebel
Už tento pátek obhájci mistrovského titulu z Třince vstoupí do v pořadí 25. sezony v nejvyšší tuzemské hokejové soutěži. Ještě než se extraligové mantinely pořádně rozduní, Oceláři uspořádali v press místnosti WERK ARENY tradiční tiskovou konferenci. Přinášíme několik myšlenek, které během středečního setkání s žurnalisty zazněly.

Prezident klubu Ján Moder o dlouholetém působení u Ocelářů:

Je to už 24. sezona, kdy jsem ve vedení klubu, už předtím jsme ale patřili mezi hlavní sponzory. Byli tady ovšem nadšenci, kteří zabezpečili postup Třince do extraligy, za to jim patří velké díky. Když jsme začínali, potýkali jsme se s platebními problémy. S panem Czudkem se nám klub povedlo posunout do dobrých kolejí, hráči dostávají své peníze v dohodnutých termínech. Bylo to také zásluhou angažování Marka Chmiela na pozici finančního ředitele. Na začátku jsme kladli důraz na výchovu mládeže. Je to běh na dlouhou trať, ale v poslední době sbíráme ovoce. Vždy opakuji, že ve sportu je třeba si klást nejvyšší ambice. Ty máme také pro letošní ročník.

Ján Moder o oslavách 90. výročí klubu:

K devadesátému výročí jsme získali speciálně titul (usmívá se). Chystáme ale další doprovodné akce. Od nové sezony budou na diváckém patře umístěny vitríny, které přiblíží největší události v historii klubu. Chceme si také symbolicky připomenout finále z roku 1998. 8. listopadu se bude konat utkání Ocelářů proti Vsetínu, ve kterém nastoupí hráči, kteří tehdy hráli za nás a za Vsetín. Připravujeme ale ještě další aktivity během extraligových zápasů, včetně připomenutí pana Boleslava Moravce, který začal organizovat hokej v Třinci.

Viceprezident klubu Jan Czudek o novinkách ve WERK ARENĚ:

V souvislosti s MS U20 jsme připravili několik novinek. Jsou to například dvě nové šatny pro mládež. Ve WERK ARENĚ budou moci zároveň působit všechna družstva, která zde budou hrát. Nyní máme šest plnohodnotných šaten plus šatnu A týmu. Kromě toho jsme změnili mantinely a původní tvrzená skla na plexiskla. Jsou teď pružnější, ohleduplnější vůči hráčům. Věřím, že zážitek z hokeje to zvýší především pro fanoušky, kteří budou nejblíže ledu.

Jan Czudek o novém ticketingu domácích zápasů:

Přešli jsme na variabilní ceník vstupenek a změnil se systém jejich distribuce. Od této sezony bude možno vstupenky zakoupit přímo na našich webových stránkách. Chceme, aby méně atraktivní zápasy byly pro příznivce dostupnější. Chtěl bych poděkovat všem našim fanouškům, kteří vykoupili permanentky. Do prodeje na jednotlivé zápasy zbylo přibližně 500 vstupenek k sezení a 200 na stání. Kdo zaváhal a nekoupil si permanentku, měl by si nákup ještě rozmyslet. Udělali jsme kroky i směrem k životnímu prostředí a zavedeme v hale třídění odpadu. Budou tady nově plastové kelímky z pevného plastu. Po některých zápasech totiž bylo nutné odvézt zhruba 130 pytlů plastových kelímků, což je opravdu velká zátěž. Nové, graficky vkusné kelímky slouží i jako pěkný suvenýr. Snažíme se, aby se klub prezentoval i tímto směrem.

Sportovní ředitel Jan Peterek o tvorbě kádru:

Tým se skládal těžce, ale mám zde na pomoc Vencu Varaďu, se kterým se hodně radím. Člověk je v očekávání, jak se skladba povede. Nejdůležitějším článkem byl post brankáře. Odešel nám Hrubec do KHL. Nahradit ho bylo velmi těžké, proto jsem rád, že se nám podařilo získat Bartošáka. Loni jsme spolupracovali s Petrem Kváčou, který se osvědčil, proto jsme rádi, že jsme se domluvili s Budějovicemi na přestupu. Vrátil se Tomáš Kundrátek, který šel během sezony do Davosu. Byla to pro něj velká motivace, ale jsme rádi, že se vrátil zpět. Vrátili se také někteří mladí hráči z Kanady, mezi ně patří Patrik Hrehorčák, vrátil se Michal Kvasnica. Největší posilou do útoku je Matěj Stránský, který se v přípravě se ukázal v parádním světle.

Hlavní trenér Václav Varaďa o přípravném období:

Letní příprava byla ovlivněná tím, že jsme hráli až do posledního zápasu, který se nám podařilo vyhrát. Kluci dostali dlouhou pauzu, aby si od nás všech odpočinuli. Po šesti týdnech volna proběhla letní příprava bez zaškobrtnutí. Po pěti týdnech přípravy s jedním soustředěním v Nízkých Tatrách jsme hráčům dali individuální plán na další čtyři týdny. Jejich individuální tréninky jsme monitorovali. Hráči byli parádně připraveni. Začali jsme až 5. srpna, protože jsme chtěli dát hráčům volno, aby nám přišli nabití energií. V přípravných zápasech se to projevilo. Přestože jsme ve venkovních zápasech Ligy mistrů nevstřelili gól, z defenzivního hlediska to bylo dobré. Odvety pak kluci zvládli fantasticky. Cítím, že tým je maximálně připraven na začátek sezóny. Budeme k tomu přistupovat s pokorou a vidinou úspěchu, při maximálním vynaloženém úsilí věříme, že se znova dostaví. Cíle máme i letos vysoké.

Václav Varaďa o stavu zraněných a nemocných:

Lukáš Krajíček bojuje se zánětem v těle, ale už nebere antibiotika a věřím, že se brzy objeví na ledě. Vláďa Roth už je v tréninkovém procesu, už je na bruslích, polyká tréninkové dávky a během příštího týdne by se měl objevit na tréninku s mužstvem. V září by už mohl naskočit. Jakub Matyáš je po operaci ramene, zranil se v přípravném utkání s Kometou. U něj očekáváme, že by měl být do pěti týdnů připraven k tréninku. Posledním je Martin Růžička, jenž utrpěl zranění šlachy. V tuto chvíli věříme, že je schopen se dostat do hry po novém roce. Nechal bych to otevřené, kdy naskočí.




Aktuální soupiska Ocelářů

Brankáři: Patrik Bartošák, Petr Kváča, Nick Malík.

Obránci: Marian Adámek, Milan Doudera, Martin Gernát, Guntis Galvinš, Filip Haman, Lukáš Krajíček, Tomáš Kundrátek, Jakub Matyáš, David Musil, Vladimír Roth, Ondřej Hrachovský.

Útočníci: Martin Adamský, Vladimír Dravecký, Jan Hladonik, Patrik Hrehorčák, Aron Chmielewski, Erik Hrňa, David Kofroň, Michal Kovařčík, Ondřej Kovařčík, Michal Kvasnica, Tomáš Marcinko, Štěpán Novotný, Jiří Polanský, Martin Růžička, Matěj Stránský, Petr Vrána.


Změny v kádru

Příchody: Patrik Bartošák (Vítkovice), Petr Kváča (České Budějovice), Tomáš Kundrátek (Davos), Patrick Kudla (Nové Zámky), Patrik Hrehorčák (Rouyn-Noranda), Michal Kvasnica (Portland), Matěj Stránský (Mora).

Odchody: Šimon Hrubec (Kunlun), Peter Hamerlík (Bratislava Capitals), Patrik Husák (Poruba), David Cienciala (Mladá Boleslav), Ethan Werek (Kunlun), Vladimír Svačina (Poruba), Jonáš Peterek (Calgary), Adam Raška (Rimouski).

Základní část Tipsport extraligy proběhne 12. 9. 2019 – 6. 3. 2020, předkolo play off 9. 3. – 15. 3. 2020 a play off 16. 3. – 28. 4. 2020. Mistr České republiky a majitel Poháru T. G. Masaryka bude znám nejdříve 21. a nejpozději 28. 4. 2020.