Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Začátek srpna bude patřit President Cupu!

09.07.2019 · Redakce
Osm prestižních týmů, dvě skupiny, jeden vítěz! Elitní mládežnický turnaj President Cup letos napíše už páté pokračování a do areálu na Frýdecké ulici se vrátí v termínu od 9. do 12. srpna! A zatímco předchozí ročníky byly určeny pro hráče do 16 let, po změnách v české dorostenecké soutěži budou nyní o vítěznou trofej bojovat hokejisté do 17 let. To ale není vše! Jaké další změny si organizátoři připravili?

Slavnostní zahájení President Cupu proběhne ve WERK ARENĚ v pátek 9. srpna, jména soupeřů v základní skupině ale mladí hráči poznají mnohem dříve. K rozlosování turnaje dojde premiérově zhruba týden před startem a streamováno bude živě prostřednictvím facebookového účtu President Cupu. O přesném termínu losu Vás budeme informovat později.

Změnou projde také samotný hrací systém turnaje! První zápasy se v třineckých arénách odehrají v pátek 9. srpna odpoledne a o den později dojde k dohrání základních skupin. A zatímco v neděli dopoledne dojde na semifinálové boje a zápasy o 5. - 8. místo, odpoledne si budou moci hráči od náročného programu odpočinout a pokud bude počasí přát, chladné prostředí zimních stadionů vymění za relax na nedalekém koupališti! Finále a zápasy o bronz i o konečné umístění se letos nově odehrají až během čtvrtého hracího dne, tedy v pondělí 12. srpna! Kompletní harmonogram zveřejníme po uskutečnění losu!

Nyní už si pojďme představit všechny účastníky! Chybět samozřejmě nebudou dorostenci domácího klubu, mladí Oceláři a nic se nemění ani mezi dalšími českými zástupci! Z hlavního města dorazí hokejisté Sparty, téměř přes celou republiku se vydají karlovarští Energetici a popáté dorazí také Vítkovice.

Z Ruska se do Třince vrátí oba vítězové předchozích ročníků, CSKA Moskva a Lokomotiv Jaroslavl a navázat na bronz z posledního vystoupení se budou snažit mladíci Rigy. Vůbec poprvé pak do Třince přicestuje tým ze Švédska, Malmö Redhawks.

Mezi osmičkou účastníků původně figuroval tým Tampa Bay Scorpions, zámořský celek ale nakonec musel vzhledem ke změně věkové kategorie svou účast na turnaji zrušit.

Elitní turnaj v dorostenecké kategorii by nebylo možné zorganizovat bez podpory Moravskoslezského kraje a dalších partnerů akce, kterými jsou Karta Group, Distribuce tepla Třinec, město Třinec a Finclub.

×
Dnes v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
HC Motor České Budějovice
×
Dnes v 17:30 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice