Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Třinečtí předškoláci soutěžili na Werkáčkové olympiádě

07.06.2019 · Martin Stebel
Děti z třineckých mateřských škol měly od pondělí do čtvrtku možnost vyzkoušet si své dovednosti v nejrůznějších sportovních disciplínách v areálu na Frýdecké. HC Oceláři Třinec totiž zorganizovali první ročník akce s názvem "Werkáčková olympiáda".

"Soutěžily děti v rozmezí čtyř až šesti let. Primárním cílem bylo, probudit v nejmenších dětech chuť ke sportu či obecně k aktivnímu pohybu. Chtěli jsme dát prostor ke sportu i dětem, jejichž rodiče nemají časové možnosti, aby dětem sportování umožnili. Po čtyřech dnech sportovního zápolení mohu konstatovat, že ohlasy ze stran učitelek i dětí jsou velmi pozitivní," prozradil projektový manažer Ocelářů a zároveň hlavní organizátor akce Jakub Mikulík.

Werkáčkovy olympiády se celkem zúčastnilo 136 dětí ze 14 mateřských škol na území města Třince. Soutěžilo se celkem v sedmi disciplínách (Běh na 30 metrů, hod do dálky, hod na přesnost, střelba, dračí dráha - plazení, kotoul, přeskoky, člunkový běh, Werkáčkův slalom). Děti si mimo jiné vyzkoušely bruslení na ledě pod dohledem profesionálních trenérů a zkušených mládežníků z 9. třídy, dorostu a juniorky.

Na čtvrteční finále dorazilo do WERK ARENY 416 dětí. V třinecké aréně proběhlo promítání pohádky, vyhlášení výsledků, vystoupení talentovaných dívek z taneční skupiny BCC pod vedením Lucie Konvičkové. Děti ze všech mateřských škol poté prezentovaly před komisí své výtvory - nejrůznější transparenty. V porotě zasedli: sportovní ředitel Ocelářů a hlavní iniciátor Werkáčkovy olympiády Jan Peterek, útočník Vladimír Dravecký, Ivo Žižka – ředitel pro personalistiku a vnější vztahy Třineckých železáren a také Radim Kozlovský – náměstek primátorky města Třince.

Školkou s největším počtem medailí se nakonec stala Česká Mateřská škola SNP. V soutěži o nejlepší transparent vyhrála MŠ Nerudova, která zhotovila obrovského draka.

Nejúspěšnějším účastníkem vítězného týmu byla Adriana Mrozkova, která získala dvě zlaté medaile, jednou byla zlatá Viktorie Hoblerová, jeden bronz vybojovala Karolína Hracká.


Přehlídka soutěžních transparentů:



Akci finančně podpořil Nadační fond OCELÁŘI a město Třinec


×
Dnes v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
HC Motor České Budějovice