Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Volno vítáme, zregenerujeme síly, tvrdí před play off Jiří Polanský

08.03.2019 · Martin Stebel
Derniéra základní části letošní Tipsport extraligy nevyšla Ocelářům podle optimálního scénáře. Na ledě Mladé Boleslavi se v lepším světle tentokrát ukázal domácí celek. Třinečtí hráči tak do vyřazovací části (od středy 20. března) vstoupí z druhé příčky. "Myslím, že každý z nás ví, co je potřeba zlepšit, na čem do prvního zápasu čtvrtfinále ještě zapracovat," říká JIŘÍ POLANSKÝ.

Prezidentská trofej nebyla daleko, jelikož Liberec na Spartě prohrál, vám stačilo uspět v Boleslavi. Sledovali jste, jak se hraje na ostatních stadionech?

Před zápasem jsme si v šatně říkali, že na výsledky ostatních se nebudeme dívat. Bohužel jsme měli velmi špatný vstup do utkání, okamžitě jsme prohrávali a to nás trochu ovlivnilo. Nebyl to zápas, jaký jsme chtěli před play off odehrát. Špatně se mi to hodnotí, protože v posledních zápasech jsme s týmem odvedli velmi dobrou práci a začaly nám zase fungovat věci, o které jsme se valnou část sezony mohli opřít.

Druhá pozice po základní části je ale velmi solidní počin, že?

Souhlasím, je to zatím velmi úspěšná sezona. Před chvílí mi řekli, že dokonce druhá nejúspěšnější základní část Třince v celé jeho extraligové historii. Podle mě rozhodně úspěch. Jen škoda, že v situaci, kdy jsme to potřebovali prodat v posledním zápase, tak to nevyšlo.

Kde hledat důvody?

Nevím, dneska nám to zkrátka nesedlo a musíme si z toho vzít ponaučení. Pokud jednoduše nebudeme dělat to, co nám celou sezonu vycházelo a co ji vlastně udělalo úspěšnou, tak nám to nebude fungovat ani v play off. Na to si musíme dát pozor, vždyť hokejista deset měsíců trénuje pro to, aby se přiblížil a dostal do play off. A tam se rozhodne. Před sezonou bychom druhé místo po základní části určitě brali.

Do začátku vašeho čtvrtfinále zbývá dvanáct dnů. Jaká bude vaše pauza?

Pauzu nyní využijeme k tomu, abychom dotáhli některé věci, které dotáhnout potřebujeme. Myslím, že každý z nás ví, co je potřeba zlepšit, na čem do prvního zápasu čtvrtfinále ještě zapracovat a já se na to strašně těším. Závěr základní části se odehrál v takovém tempu, že kluci volno uvítají. Je tady čas zregenerovat síly, někteří hráli s různými šrámy. Teď je konečně čas to vyléčit.

×
Dnes v 17:30 | Jun.
HC Kometa Brno
HC Oceláři Třinec