Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Přípravné zápasy Oceláři zahájí v Olomouci

08.08.2018 · Martin Stebel
Ačkoli venkovní teploty ukazují téměř tropické hodnoty, nastal čas k hokejovým konfrontacím na ledě. Prvním rivalem třineckých Ocelářů v rámci letního přípravného období bude ve čtvrtek 9. srpna tým z Olomouce. Utkání na zimním stadionu v hanácké metropoli startuje v 17:00 hodin.

HC OLOMOUC

Kohouti už svoje první přípravné utkání absolvovali v úterý. Na ledě prvoligové Jihlavy v brankově skromném střetnutí podlehli těsně 1:2. Olomoučtí sice po gólu Petra Strapáče vedli, ale Dukla v závěru druhé dvacetiminutovky dokázala překlopit skóre na svou stranu. "Byl to pro nás první přípravný zápas a nevím, jestli nám něco ukázal. Pokud bych ho zhodnotil, tak první dvě třetiny jsme nehráli dobře. Ve třetí třetině se to zlepšilo, ale. Nebudeme z toho dělat žádnou vědu. Ještě před sebou máme hodně zápasů. Je škoda, že jsme nevyhráli, protože prohrát jsme sem určitě nepřijeli, ale je to stále jen příprava," zhodnotil Jan Tomajko, který na pozici hlavního kouče po minulé sezoně vystřídal oblíbeného stratéga Zdeňka Veneru, pod jehož vedením Hanáci dvakrát vybojovali účast ve čtvrtfinále.

"Před zápasem jsme nechtěli být vylučováni, bohužel jsme na to doplatili prvním jihlavským gólem, který je víc povzbudil. U druhého gólu jsme si nepohlídali střídání, ale zase to byl náš první zápas. Chyby se stávají, teď jde jen o to mít zpětnou vazbu ze zápasu, poučit se z chyb a další zápas posunout na vyšší level," řekl klubovým stránkám Jakub Galvas, jenž se od nové sezony už nebude v týmu doplňovat se svým otcem Lukášem, který si hledá nové angažmá.

HC OCELÁŘI TŘINEC

"Příprava je náročná, ale potřebujeme se na novou sezonu pořádně nachystat, jak po fyzické, tak i taktické stránce. První letní zápas bývá vždy těžký, když navíc přihlédneme k horkému počasí. Zápasová pauza byla letos poměrně dlouhá, proto cítíme natěšenost na duel v Olomouci," prozradil Jakub Matyáš, který velmi pozitivně zaujal při jarních bojích v play-off, kde si ho trenérský tým vybral z partnerského Frýdku-Místku: "To už je minulost. Nemyslím si, že na tyhle povedené zápasy v play-off budou trenéři přihlížet. Musím teď znovu dokázat, že si místo v kádru zasloužím. Dělám v tréninku vše proto, aby se to podařilo," říká vysoký bek.

Na téma ocelářské obrany se už ostatně nedávno vyjádřil i hlavní trenér Václav Varaďa: "Z obrany odešel z rodinných důvodů Tomáš Linhart, což mě osobně mrzelo, ale otevírá se tím prostor pro další kluky. Větší šanci dostane například Marian Adámek, který hokejové velmi roste. Jsou tady ale i hráči jako Kuba Matyáš či Lukáš Kovář, kteří si zaslouží dostat pořádnou příležitost. Pokud se na trhu ještě objeví nějaký zkušenější důraznější obránce, který by nás zajímal, budeme se po něm určitě dívat."

Do zahajovacího střetnutí letní přípravy by měl zasáhnout zadák Ondřej Smetana, který do týmu z WERK ARENY dorazil na zkoušku z prvoligových Litoměřic. Fyzické parametry pětadvacetiletého beka každopádně zní zajímavě - 193 cm, 101 kg. Oceláři nastoupí do zápasu ve speciální edici dresů, kde tentokrát nebude hlavním prvkem tradiční drak, ale naopak na něm dominuje elegantní logo generálního partnera klubu.

O zápase


Termín utkání: Čtvrtek 8. srpna 2018, 17:00 hod.
Místo utkání: Zimní stadion Olomouc, Hynaisova 9a
Onlajn přenos: onlajny.com

Foto: Marian Ježowicz, Lukáš Filipec.