Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

ExOcelář Miloš Roman po draftu: Bylo to emotivní!

27.06.2018 · Martin Stebel
Další hmatatelný úspěch ocelářské mládežnické cesty! Teprve osmnáctiletý útočník MILOŠ ROMAN byl během víkendového draftu NHL v Dallasu vybrán jako celkově 122. hráč do organizace Calgary Flames. Rodák ze slovenského Kysuckého Nového Mesta už minulou sezonu absolvoval v Kanadě, kde nastupoval v juniorské WHL (Vancouver Giants), nyní se však před ním otevírá šance na ještě výraznější kariérní posun.

Bývalý talent třinecké mládeže přitom nebyl u letošního draftu osobně přítomen, jelikož v těchto dnech přebývá v rodném městečku ležícím nedaleko českých hranic. Na ostře sledovanou událost se proto v kruhu nejbližších díval před televizní obrazovkou: "Draft jsem sledoval doma spolu s rodinou. Chyběl jen bratr Michal, který zrovna v tento den odjel na dovolenou, ale hned po draftu mi psal a gratuloval. Druhé kolo začínalo teprve okolo páté hodiny po obědě středoevropského času, proto nebylo nutné vstávat někdy pozdě v noci. Bylo to hodně emotivní, byl jsem velmi šťastný, když zaznělo moje jméno. Uvědomil jsem si naplno, kolik za tím vším stálo dřiny. Je to ale zatím jen jedna část, ta důležitější bude následovat během sezony," říká stabilní člen slovenských mládežnických reprezentací.

Šikovného forvarda, který si už v šestnácti letech v jednom případě vyzkoušel dres ocelářského extraligového A-týmu, přivábila do svého středu organizace, kde naposledy v rámci zámořské mise hrával slavný Jaromír Jágr: "Jsem moc rád, že to jsou zrovna Flames. Jako plus beru i to, že Calgary neleží daleko od Vancouveru, kde jsem letos působil ve WHL. V Calgary bychom teď měli být dokonce tři Slováci, krom mě ještě další mladí kluci - Adam Ružička, jenž byl vybrán už minulý rok a Martin Pospíšil, který prošel letošním draftem."

Miloš (vlevo) spolu se starším bratrem obráncem Michalem ještě coby členové ocelářské mládeže. Oba si krátce vyzkoušeli i extraligový dres A-mužstva. Foto: Lukáš Filipec.

Jaké budou další kroky nadějného útočníka? "Nyní mě v Kanadě čeká nováčkovský kemp, až potom se rozhodne, kde vlastně budu hrát. Pokud by přišla pozvánka do hlavního týmu, budu šťastný, ale pravděpodobně mě čeká ještě jeden rok v juniorské soutěži. Minulý ročník v Kanadě byl z osobního hlediska hodně pozitivní. Všechno bylo rychlejší, kluziště užší, naučil jsem se jazyk, hrál jsem na mistrovství světa juniorů. Sezonu hodnotím jednoznačně kladně, i když přišlo taky zranění. Kondiční přípravu jsem letos absolvoval na Slovensku, především v Banské Bystrici, ale brzy odjedu na další tréninkový kemp do Kanady."

V třineckých mládežnických výběrech strávil celkem pět sezon. Působil zde spolu s bratrem Michalem od svých třinácti let a během té doby pomohl vybojovat titul jak v dorostenecké, tak i juniorské kategorii. Na angažmá pod Javorovým bude mít tedy vždy pozitivní vzpomínky: "V Žilině o nás nebyl zájem, proto jsme velmi rádi přijali nabídku z Třince. Oceláři mi v rozjezdu kariéry velmi pomohli, klubu jsem hrozně vděčný. Trochu mě mrzí, že jsem neměl čas letos do WERK ARENY osobně zavítat. Po sezoně jsem se ještě věnoval studiu, dokončoval jsem školu. S některými bývalými spoluhráči z Třince stále udržuji blízký kontakt, píšeme si. Například s Honzou Hladonikem, který byl tento rok taky v Kanadě. Přeji mu a taky všem Ocelářům jen to nejlepší!"

×
Odehrané v 17:30 | Jun.
HC Kometa Brno
HC Oceláři Třinec