Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Roberts Bukarts: Hodně se mi líbí ambice klubu

01.06.2018 · Redakce
Oceláři hlásí novou posilu! V příští sezóně bude dres s drakem na prsou oblékat také kapitán lotyšské reprezentace Roberts Bukarts. Co po svém příchodu do Třince sedmadvacetiletý útočník prozradil?

Robertsi, jaké jsou tvé první pocity po příchodu k Ocelářům?

Jsem velmi potěšen, že se o mě zajímal takový klub, jakým je Třinec. Je to oddíl, který má dobře nastavenou organizaci, v minulé sezoně došel až do finále play off. Líbí se mi nastavený systém, tedy mix zkušených hráčů s mladými. Věřím, že je to pro mě další pozitivní krok v mé kariéře.

Proč sis vybral zrovna Třinec?

Hodně se mi líbí ambice klubu. Oceláři jsou v Česku špičkovou organizací. A to nejen svým zázemím, ale i na sportovním poli. Tradičně chtějí hrát v tabulce vysoko. A to je to, co mě popravdě láká.

Tušíš, jaká by měla být tvá role v týmu?

Dost jsem o tom mluvil se sportovním ředitelem klubu Janem Peterkem. Ten o mě hodně stál, mluvili jsme spolu několikrát. S trenérem Varaďou o tom budu teprve mluvit. Teď jsem na dovolené v Lotyšsku, do Třince přijedu na začátek tréninkového kempu. Pak budeme mít v červenci krátké volno, kdy se zase na chvíli podívám naposledy před začátkem sezony domů do Lotyšska a pak už přijdou první zápasy. Probrat to, jaká bude má role v týmu, na to máme ještě dost času.

S výjimkou Tomáše Marcinka jsi byl jediným naším hráčem, který si zahrál na nedávném mistrovství světa v Dánsku, kde jsi zaznamenal 2 góly a 2 asistence. Jak se ti tam líbilo?

Musím říct, že to byl zábavný turnaj. Došli jsme do čtvrtfinále, kde jsme narazili na pozdější mistry světa ze Švédska. Nejen pro mě, ale i pro celý lotyšský hokej to byl dobrý turnaj. Fakt jsme si ho užili. A přiznám se, že nás to tak navnadilo, že bychom se na příštím světovém šampionátu chtěli posunout ještě o kousek dál a třeba si zahrát i semifinále.

×
Dnes v 18:00 | Jun.
HC Oceláři Třinec
HC Energie Karlovy Vary
×
Dnes v 13:00 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice