Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Liga mistrů rozlosována, Třinec čekají tři severští soupeři

16.05.2018 · Michal Samiec
Oceláři se i ve své čtvrté sezóně v evropské hokejové Lize mistrů vydají na sever. Potkají je silní soupeři ze Švédska a Finska a k tomu aktuální norský mistr. Třinecké hokejisty čeká v základní skupině E Champions Hockey League 2018-19 nelehká zkouška.

V rámci prvního volného dne hokejového šampionátu, který momentálně probíhá v Dánsku, byly v Kodani vylosovány základní skupiny dalšího ročníku Champions Hockey League. Na rozlosování první fáze soutěže, ve které loni třinečtí hokejisté udělali fantastický výsledek svou semifinálovou účásti, jako moderátorka dohlížela olympijská vítězka v ledním hokeji z Vancouveru v roce 2010 Tessa Bonhomme, v současné době v angažmá televize TSN Canada. Oceláři byli ve třetím koši a těšili se na hokejové velikány z prvních dvou košů a zajímavého soupeře z koše čtvrtého.

Oceláři jsou ve skupině E se slavnými severskými týmy

Moc slavnějších klubů, než které dostali do své skupiny E Oceláři, v losovacím osudí nebylo. Mnohonásobní mistři Švédska a Finska a aktuálně nejlepší norský tým s jedním z nejlepších hráčů historie hokeje v této zemi na své soupisce. Pár základních informací o našich soupeřích:

Djurgården Stockholm: je tým z hlavního města Švédska, jeden z nejslavnějších švédských týmů. Hráči tohoto klubu zvedli již šestnáctkrát nad hlavu Le Mat Trophy, což je pohár pro vítěze nejvyšší hokejové soutěže v zemi Tří korunek. V sezóně 2017-18 Djurgården skončil v základní části na druhém místě se ziskem 95 bodů z 52 zápasů. V play off došli svěřenci trenéra Ohlssona do semifinále – v prvním kole play off vyřadili 4:1 na zápasy Linköping, v semifinále následně nestačili na Skellefteå a vypadli v šesti zápasech. Tým v současném mezisezónním období posílil např. Jacob Josefson, který se vrátil ze zámoří, nebo z konkurenčního Linköpingu přišel Lilja. Naopak tým oslabily odchody do KHL (nejproduktivnější hráč základní části Lundh) a NHL (mladí hráči Fjällby, Vejdemo a Davidsson).

Tappara Tampere: je tým pro třinecké fanoušky známý, neboť se s ním střetl v Champions Hockey League ročníku 2014-15. Tappara je sedmnáctinásobný finský mistr prožívající jedno z nejlepších období v historii klubu – od roku 2013 tento tým neskončil hůř než druhý (mistrovský titul z let 2016, 2017, vicemistr Finska z let 2013, 2014, 2015 a 2018). Na titulech z let 2016 a 2017 měl svůj podíl třetí český brankář na letošním MS Dominik Hrachovina, který ale proti Třinci nenastoupí – odchází totiž z Finska do Astrany hrát KHL. V letošní sezóně finské Liigy skončila Tappara na třetím místě v základní části (zisk 110 bodů v 60 zápasech). V play off poznali přemožitele až ve finále – po postupech přes KalPa Kuopio (4:2) a TPS Turku (4:0) podlehli ve finále Oulu (2:4). Tým kromě Hrachoviny opustil nejproduktivnější hráč play off Peltola, který posílil Novosibirsk. Naopak v Tampere přivítali např. Rautanena (Jokerit), Mäntylu (Malmö) a Malinena (HIFK).

Storhamar Hamar: je letošní mistr norské ligy, celkově vyhrál nejvyšší soutěž v Norsku posedmé. V letošním ročníku nejvyšší norské soutěže kraloval jak v základní části (108 bodů ve 45 zápasech), tak v play off – dohromady v play off ztratili hráči Hamaru pouze jeden semifinálový a jeden finálový duel. Hamar se sedmým titulem vyrovnal v historickém pořadí dalšímu třineckému fanouškovi dobře známému týmu ze Stavangeru, jehož kralování hokeji v Norsku přerušil po šesti letech. Velkou hvězdou v barvách Hamaru je Patrick Thoresen. Jedna z největších hvězd historie norského hokeje s řadou zkušeností z NHL, KHL i dalších evropských soutěží strávil v Hamaru již část právě skončeného ročníku, který následně dohrál ve Petrohradu, nyní opět figuruje na soupisce norského mistra a ve 34letech bude jednou z ozdob celé skupiny E.

Podrobné představení všech skupinových soupeřů Ocelářů v novém ročníku Champions Hockey League 2018-19 přineseme na našem webu zítra.

Hlavní trenér Ocelářů Varaďa:

„Asi nám jsou souzeni soupeři ze severských zemí (směje se). Jsem rád, že diváci uvidí opět kvalitní zápasy a já můžu už teď slíbit, že se na ně poctivě připravíme. Jsou to všechno zajímaví soupeři a my uděláme maximum, abychom postoupili dál. Myslím si, že je to parádní skupina. Určitě nám zpestří léto, ale zároveň chci jedním dechem dodat, že k tomu přistoupíme maximálně zodpovědně. Věřím, že se kluci v těch zápasech vydají na maximum, ale jak se to bude celé vyvíjet, to ukáže až čas. Je třeba respektovat všechny tři soupeře, všem se daří, dostali se do této soutěže právem, budou to kvalitní zápasy a těžko říct, kdo bude nejsilnější anebo má největší šanci postoupat dál. Očekávám typický severský styl hokeje. Naši protivníci budou dobře bruslit, hrát kombinačně a já věřím, že naši fanoušci si ty zápasy užijí.“

×
Dnes v 18:00 | Jun.
HC Oceláři Třinec
HC Energie Karlovy Vary
×
Dnes v 13:00 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice