Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Proti Porubě s čistým štítem!

28.01.2018 · Martina Sikorová
Svěřenci trenéra Raszky se proti poslednímu týmu tabulky dlouho střelecky trápili, ve druhé části ale proměnili dvě početní výhody a nakonec si došli pro vítězství 3:0. Čistým kontem se pod tříbodový zisk podepsal brankář Patrik Švančara.
E11, sobota 27.1.2018
Třinec
Poruba
3:0
WERK ARENA
Třetiny: 0:0, 2:0, 1:0  Branky a nahrávky: 28. Petrovský (Kašpárek, Macháček), 40. F. Cienciala (Králík, Wardas), 51. Ramík (Králík). Rozhodčí: Beránek - Stonavský, Marek. Vyloučení: 2:7, navíc za faul Puchaly (POR) nařízeno TS (neproměněné). Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 169. Střely na branku: 44:13. Průběh utkání: 3:0.  
Švančara – S. Cienciala, Hrůzek, Wantulok, Mituchovič, Chovaniak, Buják, F. Cienciala – Procházka, Králík, Raszka, Przybyla, Wardas, Jurzyca, Kašpárek, Petrovský, Stročka, Ramík, Macháček
Slíž (41. Hurčík) – Havlík, Gelnar, Hlaváč, Puchala, Macurák, Machů, Dobeš – Krzysztof Macias, Kubík, Fojtík, Halata, Chovanec, Pavlík, Moškoř, Rambousek, Spurný, Krčmarský

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Třinečtí mladíci začali proti poslední Porubě aktivně a hned v úvodní minutě otestoval pozornost hostujícího gólmana Wardas. Slíž ale na střelu z levé strany dobře viděl a puk srazil mimo. A také další šance patřila třineckému útočníkovi se čtrnáctkou na dresu. Wardas se tentokrát důrazně tlačil za dorážkou, puk ovšem do sítě neprocpal.

Následně si Oceláři zahráli dvě početní výhody a byl to opět Wardas, kdo byl na ledě nejvíce vidět. Ve dvanácté minutě pálil domácí útočník z výborné pozice mezi kruhy, puk ale nasměroval pouze do středu branky, kde stál připravený Slíž. Poté už zahrozila také Poruba. Po kolizi Králíka s Chovaniakem se hosté vydali do přečíslení dva na jednoho, to ale zastavila nepřesná přihrávka.

A přáno nebylo ani Macháčkovi. Domácí útočník se krátce po návratu z kabin ocitl před brankou soupeře, z otočky však minul. V čase 27:59 už se ale Oceláři dočkali. Po přihrávce Kašpárka zakončoval u levé tyče Servác Petrovský a mezi betony Slíže dopravil puk do sítě. Jen o pár minut později dostali třinečtí hráči k dispozici další přesilovou hru a málem znovu udeřili.

Obránci Hrůzek s Wantulokem ale své pokusy nasměrovali jen do tyče a skóre se neměnilo. Vzápětí ovšem fauloval Machů a Poruba musela znovu do čtyř. A tentokrát už Oceláři trestali. Po ose Wardas - Králík doputoval kotouč až k Filipu Ciencialovi a ten jej dopravil do sítě.

Ve dvaačtyřicáté minutě si hosté vybrali hned dvojnásobnou porci smůly. Ramík byl v brejku faulován Puchalou a následně se hráči srazili s brankářem Slížem, který po nepříjemné srážce opustil brankoviště a mezi tři tyče se postavil Matej Hurčík. Druhý brankář Poruby zažil ostrý start do zápasu, s trestným střílením Ramíka si ale poradil. Hostující mladíci poté přidali na aktivitě, záhy ovšem inkasovali potřetí.

Králík sebral puk, zavezl jej do útočného pásma a těsně před brankou ho posunul k Michalu Ramíkovi. Hráč s třiadvacítkou na dresu v dobré šanci nezaváhal, napálil puk do sítě a poslal svůj tým do trháku. V závěru utkání si ještě oba týmy vyzkoušely hru v přesilové hře i oslabení, k další změně na světelné tabuli už ale nedošlo.

×
Dnes v 17:30 | Jun.
HC Kometa Brno
HC Oceláři Třinec