Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Starší dorost zakončil nadstavbu vítězně!

11.02.2018 · Martina Sikorová
Svěřenci trenéra Wojnara se na ledě Pirátů ujali vedení už v páté minutě, kdy se ve vlastním oslabení prosadil Marek Havránek. Chomutov sice brzy srovnal, mladí Oceláři ale v prostřední třetině vstřelili tři góly a tato část zápasu nakonec rozhodla o konečném skóre 4:2 ve prospěch Třince. Na postup do play-off to ovšem hráčům s drakem na prsou nestačilo a sezónu tedy dohrají ve skupině O udržení.
B20, neděle 11.2.2018
Chomutov
Třinec
2:4
SD Aréna
Třetiny: 1:1, 1:3, 0:0  Branky a nahrávky: 9. Černý (Ouřada, Zeman), 34. Ouřada (Procházka) – 5. Havránek, 25. Krč (Macháček, Indrst), 33. Krč (Konderla, Macháček), 37. Čmiel (Rybnikár). Rozhodčí: Místecký - Beneš, Kurtin. Vyloučení: 2:2. Využití: 0:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 150. Střely na branku: 38:30. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3, 2:3, 2:4.  
Běhula – Seemann, Zeman, Beneš, Váchal, Jarý, Procházka, Štochl – Černý, Baier, Prokop, Jaroš, Lobodowski, Mežnar, Koláček, Gut, Pech, Ouřada, Brandner
Ochman – Weber, S. Radzienciak, Bulava, Konderla, P. Adámek, Michálek – Havránek, Krč, Tomanek, Matěj, Indrst, Mikler, Rybnikár, Macháček, Čmiel

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Piráti skočili do utkání aktivně. Hned po třiceti vteřinách hry mohl otevřít skóre Kryštof Ouřada, který ale před bránou netrefil vyražený kotouč. Od čtvrté minuty hráli domácí v početní výhodě, která ale dopadla úplně opačně, než si přáli. Rozehrávku Chomutova našel Marek Havránek, jenž si najel před bránu a zavěsil.

Zbytek přesilovky Piráti sice nevyužili, o chvíli později se ale mohli radovat z vyrovnání, když Kryštof Ouřada našel Davida Černého, který ránou z první nedal Radku Ochmanovi žádnou šanci. V dalším průběhu mohly oba celky navýšit vedení, ale Třinec nevyzrál na Běhulu a Chomutov doplácel na překombinované akce.

Na začátku druhé třetiny Piráti opět mohli doplatit na špatnou rozehrávku, tentokrát však přihrávku do prázdné zastavil Radek Procházka povedeným obranným zákrokem. Přibližně o minutu později Štěpán Macháček přihrál na hůl Tomáše Krče, který se s notnou dávkou štěstí dostal přes dva obránce a z pravé strany prostřelil Richarda Běhulu. Před polovinou střetnutí Třinec nevyužil výhodu o jednoho hráče, což napravil ve třiatřicáté minutě Tomáš Krč z levé strany.

Za minutu a půl bylo sníženo zásluhou Kryštofa Ouřady, jenž si sebral puk, dostal se za obranu a prostřelil třineckou jedničku. V sedmatřicáté minutě si našel vyražený puk po Rybnikárově střele jeho spoluhráč Matouš Čmiel, který na hranici brankoviště plácl do puku a vrátil hostům dvougólové vedení.

Peter Lobodowski mohl hned na začátku třetí třetiny snížit, jenomže z levé strany branku o pár centimetrů minul. Po nevyužité početní výhodě Jakub Jaroš našel v situaci dva na jednoho spoluhráče Jana Prokopa, jemuž rána z první nesedla. Krátce před polovinou dějství Denis Zeman získal puk na modré a posunul jej Kryštofu Ouřadovi, jenž si popojel do kruhu a trefil pouze střed branky.

V devětačtyřicáté minutě zkomplikoval situaci domácím Radek Procházka, jenž byl vyloučen za podražení. V přesilovce mohl skórovat Matouš Čmiel, jeho rána z nadějné pozice před bránou přeletěla chomutovskou klec. Na druhé straně dotíral Michal Gut, který vybojoval puk, ale namířil ho jenom do betonů. Od času 57:23 hráli Piráti v šesti hráčích v poli, čehož ale nevyužili, takže si Oceláři připsali tři body.

Ohlasy trenérů

Vlastimil Wojnar (HC Oceláři Třinec): „Chomutov nás v tomto zápase musel porazit, to jsme všichni věděli. Asi jim to svazovalo ruce. Musím říct, že jsme odehráli, na rozdíl od jiných zápasů z poslední doby, velmi dobře zvládnutý zápas i po taktické stránce. Proměnili jsme šance a v podstatě jsme soupeře nepustili do nějakých větších gólovek. Za mě rozhodně spokojenost. Jen je škoda, že jsme takhle nehráli i v předešlých zápasech, protože by to v tabulce mohlo vypadat jinak.“
×
Dnes v 18:00 | Jun.
HC Oceláři Třinec
HC Energie Karlovy Vary
×
Dnes v 13:00 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice