Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Starší dorostenci srazili lídra!

23.11.2017 · Martina Sikorová, Jaroslav Kindl
Třinečtí mladíci na ledě Boleslavi rozehráli druhou část sezóny a proti vedoucímu týmu skupiny O umístění si počínali výborně. V duelu s lídrem mladí Oceláři dvakrát smazali ztrátu zásluhou Nika Geidla a v prostřední části se sami ujali vedení po trefě Petra Adámka. Domácí ještě stačili srovnat krok, v čase 56:46 ovšem poslal puk do sítě Matouš Čmiel a tři body tedy putují do Třince.
B1, čtvrtek 23.11.2017
Ml. Boleslav
Třinec
3:4
ŠKO-ENERGO Aréna
Třetiny: 2:2, 0:1, 1:1  Branky a nahrávky: 4. Hovorka (Moravčík), 12. Šípek (Červenka, Moravčík), 49. Dobša (Moravčík) – 9. Geidl (Macháček, P. Adámek), 15. Geidl (Krč), 28. P. Adámek (Matěj, Čmiel), 57. Čmiel (Krč). Rozhodčí: Battěk – Kettner, Vodák. Vyloučení: 5:6, navíc Havránek (TRI) 10 minut osobní trest za nesportovní chování. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 61. Střely na branku: 36:25. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 2:3, 3:3, 3:4.  
Dusil – Dotter, Houška, Červenka, Hovorka, Imlauf, Rudolph – Vasilev, Schulz, Zajíček, Šípek, Simon, Dobša, Novák, Moucha, Čermák, Jindra, Moravčík, Jelínek
Ochman – Weber, S. Radzienciak, Chovaniak, Konderla, P. Adámek, Michálek – Havránek, Krč, Matěj, Indrst, Geidl, Mikler, Macháček, Zoubek, Stebel, Čmiel, Plandor

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Ačkoliv se domácí v první třetině dostávali do útočných šancí častěji, stav byl nakonec nerozhodný. Hned v úvodu se Ochman musel zpevnit proti dorážející boleslavské formaci v brankovišti a ve čtvrté minutě už šla Boleslav do vedení po střele Mikuláše Hovorky od modré čáry. V deváté minutě si vytvořil velkou šanci Havránek, jenže Dusil ho skvěle vychytal.

Vzápětí ovšem Třinečtí přece jen vyrovnali z rychlého brejku, když Nico Geidl přehodil puk přes Dusilův beton. Boleslavští si chtěli vzít své vedení zpátky a málem se jim to také povedlo, jenže Simon přestřelil. Domácí si ale svou aktivitou vynutili přesilovku a tu využili už po půl minutě. Červenka se napřáhl na hranici útočného pásma a Jakub Šípek usměrnil puk za Ochmanova záda. Za Třinec mohl reagovat Macháček, který však ve svém nájezdu orazítkoval jen břevno.

V patnácté minutě nechala boleslavská obrana za zády Nika Geidla, kterého přesnou žabkou nalezl Krč. Geidl zvolil bekhendové zakončení a přestože si Dusil na puk sáhl, nakonec kotouč doklouzal do brány. O minutu později se opět mohli prosadit Boleslavští. Do cesty skákavého puku ale pohotově vložil hůl Ochman. V závěru mohl vrátit Boleslavi do vedení Dobša, který svůj bekhend poslal vedle tyče.

Druhá část moc hokejové krásy nepobrala. Hráči na obou stranách začali být nervózní a množily se rozmíšky. Po pěti minutách proskočil skrze třineckou obranu Simon, ale Ochman zasáhl betonem a za svá záda nepustil ani dorážku Zajíčka. V osmadvacáté minutě hráli hosté přesilovku. Obránce Petr Adámek dvakrát vypálil od modré čáry neúspěšně, třetí pokus už ovšem za Dusilova záda zapadl.

Tři minuty nato dojel Simon vlastní sraženou střelu, ale po dorážce puk projel jen kolem levé tyče. O chvíli později mohl z mezikruží skórovat Hovorka, jenže ani on netrefil bránu a z následného protiútoku se neprosadili Třinečtí. V závěru třetiny Boleslav opět propadla v obraně, bekhendový pokus Matěje ovšem domácí gólman vykopl.

V úvodu třetí periody vtrhl do útočného pásma Dobša a dvakrát ohrozil Ochmana. Na opačné straně likvidoval Zoubkův pokus Dusil. O pár minut později hostující brankář zasahovat nemusel, rány Dottera a Hovorky totiž nemířily mezi tři tyče. V devětačtyřicáté minutě šel Třinec po nevyužité přesilovce sám do oslabení a výhodu bleskově využil David Dobša. Domácí útočník využil pasivity obrany Ocelářů, sjel si od mantinelu do středu hřiště a zamířil přesně.

V jednapadesáté minutě hrály oba týmy ve čtyřech a v úniku se zničehonic objevil Matěj, Dusil ovšem předvedl povedený zákrok. Hra pak pokračovala až do sedmapadesáté minuty bez větších šancí. Boleslav držela puk v útočném pásmu a Dotter několikrát nahodil puk na Ochmana, Třinečtí však poctivě blokovali.

Po ztrátě puku na modré čáře navíc Oceláři obrátili směr hry a Matouš Čmiel vymetl horní roh brány. Domácí potřebovali vyrovnat, byli to ale Oceláři, kteří mohli definitivně rozhodnout. Čmiel ovšem svůj druhý gól nepřidal a v brance neskončila ani dorážka Krče. Mrzet to ale třinecké mladíky nemuselo, neboť si domů odvezli tři body.

Ohlasy trenérů

René Mucha (HC Oceláři Třinec): Pro kluky je tahle část soutěže oživením. Vždycky se těší na konfrontaci s českými týmy, takže jsem očekával emotivní zápas. První třetina byla výborná. Domácí byli možná trochu lepší, ale ve svých vyložených šancích míjeli bránu. Nám se pak vždy z brejku podařilo srovnat. Potom byl zápas vyrovnaný, domácí doháněli skóre a nakonec jsme měli i trochu štěstí, které nám chybělo v základní části. Klukům jsem poděkoval. Jen škoda těch pár míst, kde to rozhodčí nezvládli. Vůbec nechci říct, že by nás poškodili. Ale ovlivnili podobu zápasu.

×
Dnes v 18:00 | Jun.
HC Oceláři Třinec
HC Energie Karlovy Vary
×
Dnes v 13:00 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice