Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Černá série pokračuje

06.01.2018 · Martina Sikorová
T Ř I N E C - Juniorské trápení pokračuje i v novém roce. Svěřenci trenéra Wojnara proti Motoru nezachytili začátek zápasu a hned v úvodní minutě inkasovali. Za stavu 0:2 ještě vykřesal jiskru naděje Matěj Mach, hosté ale bleskově přidali třetí gól a mladí Oceláři se museli smířit s pátou porážkou v řadě.
29.kolo, pátek 5.1.2018
Třinec
České Budějovice
1:3
mini WERK ARENA
Třetiny: 0:1, 0:1, 1:1  Branky a nahrávky: 48. Mach (Poruba, Marguš) – 1. Dančišin (Toman), 27. Doktor (Dosek, Matys), 49. Toman (Beránek). Rozhodčí: Šutara – Bojda, Mikler. Vyloučení: 2:7, navíc Káník (CEB) 10 minut osobní trest za zásah do oblasti hlavy a krku a za faul Kachyni (CEB) nařízeno TS (neproměněné). Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 63. Střely na branku: 35:40. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3.  
Loubal – Hrachovský, Krzak, G. Radzienciak, Rufer, Marguš, J. Adámek – Strakoš, Plitko, Poruba, Mach, Puzoň, Irgl, Peterek, Raška, Flok, Papaj, Cháňa, Najsar, Molin
Svoboda – Grauer, Kachyňa, Rákosník, Doktor, Dosek, Brabec – Rolínek, Matys, Doktor, Bláha, Prášek, Káník, Kaisler, Kronus, Dančišin, Toman, Bárta, Beránek

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Lepší vstup do zápasu si snad ani budějovičtí mladíci přát nemohli. Ze hry nebylo odehráno ještě ani třicet sekund a hosté už zvedali ruce nad hlavy. Po přihrávce Dančišina se k zakončení dostal Matěj Toman, který zvedl puk pod horní tyč a poslal svůj tým do vedení. Třinečtí hráči mohli bleskově kontrovat. Plitko ve středním pásmu obešel Kachyňu, obránce Motoru si při bránění pomohl hákováním a bylo nařízeno trestné střílení.

Třinecký útočník v nájezdu příliš nevymýšlel a zkusil vypálit, Svoboda ale dával pozor a puk zachytil. Vzápětí se nemohl radovat ani Poruba. Nejproduktivnější útočník Ocelářů zakončil přečíslení dva na jednoho individuálně a na brankáře si nepřišel. V šestnácté minutě vytasil parádní zákrok Loubal. Matys dorážel puk do odkryté části klece, domácí gólman tam ovšem bleskově přesunul svůj beton a zabránil druhému gólu!

V čase 26:29 už se ale Motor další trefy přece jen dočkal. Po ubráněném oslabení se z prostoru před brankou prosadil Stanislav Dosek a zdvojnásobil náskok svého týmu. Téměř okamžitě mohlo být sníženo, Plitko ale v brejku ztroskotal také ve druhém případě a po čtyřiceti minutách tedy na světelné tabuli svítilo skóre 0:2.

V poslední části byla nejprve k vidění pěstní potyčka mezi Raškou a Brabcem, kterou rozhodčí ocenil čtyřmi minutami za hrubost. Vzápětí si budějovická střídačka neodpustila několik poznámek a za nesportovní chování vyfasovala menší trest. A Oceláři dokázali nabídnutou výhodu využít. Po přihrávce Poruby se k zakončení dostal Matěj Mach a snížil na rozdíl jediné trefy.

Motor si ale vzal svůj dvougólový náskok rychle zpět. Matěj Toman zakončil z těsné blízkosti branky a poslal puk do sítě Loubala potřetí. Oceláři to poté v závěrečných minutách zkoušeli bez brankáře a po faulu Doska si zahráli v přesilové hře, k další změně na světelné tabuli už ale nedošlo.

×
Dnes v 18:00 | Jun.
HC Oceláři Třinec
HC Energie Karlovy Vary
×
Dnes v 13:00 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice