Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

V Chomutově vybojovali Oceláři bod

02.11.2017 · Martina Sikorová, Michal Luxa
Proti Pirátům nastoupili junioři pouze s patnácti hráči do pole a byli to právě oni, kdo inkasoval jako první. Do závěrečné části tedy vstupovali mladí Oceláři s jednogólovým mankem, to ale krátce před koncem zápasu smazal Jan Poruba a o vítězi tak rozhodovalo až prodloužení. V nastaveném čase byli úspěšnější domácí a svěřenci trenéra Wojnara se museli smířit s bodem.
15.kolo, čtvrtek 2.11.2017
Chomutov
Třinec
2:1p
SD Aréna
Třetiny: 1:0, 0:0, 0:1 - 0:0  Branky a nahrávky: 16. Chlán (Kopic, Šilar), 61. Krejčiřík (Köver, D. Novák) - 56. Poruba (Flok). Rozhodčí: Hlinka - Ševic, Votrubec. Vyloučení: 2:4. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 75. Střely na branku: 28:29. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 1:2.  
Pavlát - Kopic, Seemann, Kleiner, D. Novák, A. Novák, Procházka, Hajič - Köver, Bajer, Polák, Hřebíček, Chlán, Kulich, Rindoš, Krejčiřík, Šišolák, Šilar, Ouřada, T. Adámek
Loubal - Hrachovský, Krzak, G. Radzienciak, Rufer, Marguš, J. Adámek - Strakoš, Poruba, Mach, Puzoň, Irgl, Flok, Papaj, Najsar, Molin

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Po opatrném začátku se na první vážnější šanci čekalo do čtrnácté minuty, kdy dva Oceláři pelášili na jediného obránce Chomutova. Celou situaci na sebe vzal Adam Flok, jehož pokus zlikvidoval Dominik Pavlát ramenem. Na světelné kostce svítil čas 15:23, když se po přesné přihrávce Jiřího Kopice trefil Petr Chlán. Domácí útočník dostal hodně času a přesnou střelou ke vzdálenější tyči nedal brankáři šanci.

Už to vypadalo, že první dvacetiminutovka skončí v poklidu. Ovšem přesně minutu před úvodní sirénou vjel do útočné třetiny Tomáš Hajič. Jeho nepříjemná rána mířila mezi ruku a tělo Matěje Loubala. Třineckému brankáři černá guma vypadla a zůstala ležet v brankovišti. Jenže k dorážce se nikdo z Chomutovských již nedostal.

V sedmadvacáté minutě se do slibné šance prodral Adam Flok, jehož nepříjemný pokus přes obránce mířil k zadní tyči. Chomutovský brankář reagoval na poslední chvíli, ale puk do brány nepustil. O dvě minuty později mohli domácí využít druhou početní výhodu. Autor zatím jediného gólu přihrával před branku, kde kotouč zasáhl brusli jednoho z Ocelářů. Černá guma od ní mířila do protipohybu gólmana, ale mezi tři tyče se jen těsně nevešla.

Probíhala téměř polovina zápasu, když ve vlastním oslabení ujížděli hostě ve dvou na Dominika Pavláta. K střele po přihrávce se odhodlal Adam Flok, který ve vyložené šanci netrefil bránu.

Tři minuty po začátku poslední dvacetiminutovky se SD ARÉNOU ozvalo cinknutí! Michal Papaj měl hodně prostoru a následnou střelou zamířil přesně. Tak přesně, že orazítkoval brankovou konstrukci pirátské svatyně. V jednapadesáté minutě předvedli Chomutovští první minelu při rozehrávce. Křižnou přihrávku zachytil před brankou Adam Strakoš, který ve vyložené situaci trefil Dominika Pavláta.

V čase 55:41 už ale přišlo potrestání další chyby Chomutova při vlastní rozehrávce. Domácímu obránci se zamotal puk mezi nohami, čehož rychlou střelou zápěstím využil Jan Poruba. Třinecký útočník zvedl hlavu a poté poslal puk přesně k levé tyči Pavlátovy brány. V závěru normální hrací doby nabídli Oceláři soupeři přesilovou hru. V té mohl rozhodnout Adam Novák, který se s černou gumou dostal až na vrchol kruhů, odkud ji poslal jen těsně nad horní tyč.

Opravdovou lahůdku viděli diváci přesně po minutě prodloužení. Po přihrávce Jakuba Kövera si vzal puk Vojtěch Krejčiřík. Chomutovský útočník se protlačil až před branku, kde si položil Matěje Loubala a následnou střelou do odkryté branky zaznamenal vítězný gól.

Ohlasy trenérů

Jaroslav Beck (Piráti Chomutov): „Byl to těžký zápas. Chtěli jsme hrát na čtyři lajny, protože většinu utkání jsme odehráli s patnácti hráči. Třinec má zkušené a kvalitní hráče. Těžko jsme se k nim dostávali a soupeř zase výborně bránil. Takže to bylo utkání, které je pro kluky v téhle kategorii složitý. Budeme se snažit, aby si dali říct, protože koncovka nám trvá strašně dlouho. Musíme to prostě a jednoduše sypat na bránu. V koncovce a útočné fázi jsme ještě pořád naivní.“

Vlastimil Wojnar (HC Oceláři Třinec): „Musím kluky pochválit. Proti Chomutovu to byl výborně takticky zvládnutý zápas. Po třech prohrát jsme si sedli a něco si k tomu řekli. Splnili jsme to, co jsme chtěli a pro nás je to výborný bod. Škoda, že nemáme dva, ale jeden bereme.“

×
Dnes v 18:00 | Jun.
HC Oceláři Třinec
HC Energie Karlovy Vary
×
Dnes v 13:00 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice