Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Junioři neudrželi náskok a s Kladnem těsně prohráli

27.10.2017 · Martina Sikorová
T Ř I N E C - Oceláři nezačali proti Kladnu ideálně a po dvaceti minutách mohli děkovat pouze brankáři Loubalovi, který zastavil všech osmnáct střeleckých pokusů Rytířů. V prostřední části se svěřenci trenéra Wojnara díky dvěma gólům Poruby a dorážce Papaje ujali vedení 3:1, na vítězství to ale nestačilo. Kladno v závěrečné části třemi brankami otočilo zápas na svou stranu a třinečtí junioři se museli smířit s porážkou.
13.kolo, pátek 27.10.2017
Třinec
Kladno
3:4
mini WERK ARENA
Třetiny: 0:0, 3:1, 0:3  Branky a nahrávky: 23. Poruba (Peterek), 25. Papaj (Hrachovský, Najsar), 33. Poruba (Hrachovský) - 30. Vildumetz (Keszi, Schildhabel), 41. Schildhabel (Vildumetz, Veber), 43. Keszi (Zelingr, Jelínek), 56. Bláha (Vildumetz, Stahl). Rozhodčí: Šutara - Gančarčík, Tošenovjan. Vyloučení: 3:6. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 91. Střely na branku: 31:44. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1, 3:4.  
Loubal – Hrachovský, Krzak, G. Radzienciak, Rufer, Marguš, J. Adámek, Homola – Strakoš, Plitko, Poruba, Mach, Puzoň, Irgl, Peterek, Flok, Papaj, Najsar, Molin
Stahl - Zelingr, Kryll, Cibák, Veber, Klusáček, Kučera, Müller – Gnusin, Sokolov, Bláha, Jelínek, Řepka, Schildhabel, Vildumetz, Keszi, Březina

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Kladno nastoupilo do utkání aktivně a byl to třinecký Matěj Loubal, kdo měl od samého počátku mnohem více práce. Už ve druhé minutě střílel z dobré pozice mezi kruhy Cibák, domácí gólman ale kotouč mezi betony za svá záda nepustil. V patnácté minutě si hráči s drakem na prsou zahráli v pěti proti čtyřem, byli to ale oni, kdo málem inkasoval.

Vildumetz zůstal zcela zapomenut za obranou a pelášil v úniku na domácí branku, proti Loubalovi se ale prosadit nedokázal. Třicet sekund nato byl ve skvělé šanci také Řepka, trefit odkrytou část klece se ovšem hostujícímu hráči nepodařilo.

Na začátku druhé části fauloval Poruba a Oceláři museli do čtyř, Kladno však nabídnutou možností pohrdlo. Jan Poruba pak navíc z trestné lavice naskočil rovnou do brejku a tváří v tvář Stahlovi nezaváhal. O pár minut později už lovil brankář Rytířů ze své sítě další puk.

Po střele Hrachovského se k dorážce dostal Michal Papaj a úspěšně dopravil kotouč za brankovou čáru. Následně se první trefy dočkalo i Kladno, když se u levé tyče prosadil Tomáš Vildumetz a snížil na rozdíl jediné trefy. Stejný hráč se ale krátce nato provinil sekáním a Oceláři trestali.

Hrachovský poslal puk na vrcholek levého kruhu pro Jana Porubu, jehož střela propadla přes beton Stahla do sítě a svěřenci trenéra Wojnara opět vedli o dva góly. Kladno mohlo rychle kontrovat, Loubal se ale z dorážky překonat nenechal a třinečtí junioři si tedy do kabiny odnášeli dvoubrankový náskok.

O něj ovšem v závěrečné části rychle přišli. Kotouč nejprve doputoval po ose Veber – Vildumetz až ke Krešimiru Schildhabelovi, který jej umístil za záda Loubala a o dvě minuty později už bylo srovnáno, když se po přihrávce Zelingra trefil do odkryté části klece Vincent Keszi.

Třinečtí hráči dostali možnost strhnout vedení zpět na svou stranu v početní výhodě, stal se ale pravý opak. Ve vlastním oslabení ujel do brejku Štěpán Bláha a poslal svůj tým do vedení. Třinečtí trenéři v závěrečných sekundách sáhli ke hře bez brankáře, na vyrovnání už ale nedošlo a z vítězství se tedy radovalo Kladno.

×
Dnes v 18:00 | Jun.
HC Oceláři Třinec
HC Energie Karlovy Vary
×
Dnes v 13:00 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice