Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Pět gólů za třetinu, první tři body v sezóně!

28.09.2017 · Martina Sikorová, Michal Sedláček
Zápas ve Zlíně vyšel starším dorostencům parádně. Už po dvaceti minutách hry měli mladí Oceláři k dispozici pětigólový náskok a utkání nakonec dovedli k prvnímu tříbodovému zisku v letošní sezóně. Hattrickem a asistencí se v tomto souboji blýskl Matouš Čmiel a stejný počet bodů nasbíral také Marek Havránek (1+3).
7.kolo, pátek 29.9.2017
Zlín
Třinec
3:7
Zimní stadion Luďka Čajky
Třetiny: 0:5, 2:0, 1:2  Branky a nahrávky: 29. Podešva (Světlík, Janošek), 37. Pavlas (Prchal, Podešva), 58. Suhrada (Světlík, Fajkus) - 3. Čmiel (Homola, Havránek), 5. Havránek (Čmiel), 6. Geidl (Krč), 20. Krč (Geidl), 20. Plandor (Indrst, P. Adámek), 55. Čmiel (Homola, Havránek), 56. Čmiel (Havránek, Michálek). Rozhodčí: Škach - Poláček, Bařinka. Vyloučení: 10:10. Využití: 2:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 60. Střely na branku: 27:34. Průběh utkání: 0:5, 2:5, 2:7. 3:7.  
Kořének (6. Kubík) - Holík, Suhrada, Hamrlík, Jaroněk, Dluhoš, Janošek, Pavlas, Prchal - Podešva, Dvořáček, Weintritt, Světlík, Lekeš, Apolenář, Luža, Kozubík, Dobiáš, Fajkus, Kristek
Ochman - S. Radzienciak, Bulava, Šulák, P. Adámek, Michálek, Homola - Havránek, Krč, Matěj, Indrst, Geidl, Mikler, Rybnikár, Macháček, Stebel, Čmiel, Plandor

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Začátek zápasu byl hodně svižný a v podstatě rozhodl o osudu utkání. Jelikož už v čase 2:30 šli Oceláři do vedení. Odražený puk si mezi kruhy našel hůl volného Matouše Čmiela, ten zamířil a trefil přesně roh zlínské branky. O další dvě minuty později to bylo už 2:0 pro Třinec. To se hosté trefili hned po vyhraném buly.

Opět u toho byli stejní hráči, co u první branky. Čmiel vyhrál buly před Kořénkem, ke střele se ihned dostal Marek Havránek a puk skončil v síti. Třineckou kanonádu pak dokončil v šesté minutě Nico Geidl. Na to okamžitě reagovali domácí trenéři a do branky poslali místo Kořénka Kubíka.

Na ševce to ale moc velký impulz nemělo. Jelikož v poslední minutě první třetiny domácí ještě dvakrát inkasovali. Osmačtyřicet sekund před sirénou přihrál Geidl puk na Tomáše Krče a ten rozvlnil zlínskou síť počtvrté. Dvacet sekund před přestávkou pak hosté převedli povedenou kombinaci, na jejímž konci byl Jiří Plandor, jenž trefil puk přesně k tyči a stanovil skóre první třetiny na 5:0 pro Oceláře.

Ve druhé třetině se povedlo domácím snížit. Nejprve to byl Jiří Podešva, který se prosadil střelou od mantinelu a po chybě brankáře Ochmana skončil puk za jeho zády. Další trefu přidal ve sedmatřicáté minutě Petr Pavlas, jenž dorazil do sítě nahození od Suhrady.

Zlínu se tak před třetí třetinou povedlo snížit na rozdíl tří branek. Malá šance na bodový zisk tedy ještě byla. Ta však vzala za své v pětapadesáté minutě, když puk do sítě dorazil Matouš Čmiel. O minutu později pak stejný hráč dokonal svůj hattrick.

Matouš Čmiel se nejlépe zorientoval před brankou a doklepl puk do sítě. Konečnou podobu výsledku dal pak v osmapadesáté minutě Jiří Suhrada, který se v přesilovce trefil ránou od modré přesně k tyči. Sečteno podtrženo, Třinec si ze Zlína odváží tři body za výhru 7:3.

×
Dnes v 18:00 | Jun.
HC Oceláři Třinec
HC Energie Karlovy Vary
×
Dnes v 13:00 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice