Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Starší dorost otočil souboj s Piráty!

02.02.2017 · Kateřina Kundertová, Martina Sikorová
Na ledě Chomutova nezačali svěřenci trenéra Kopřivy nejlépe a záhy inkasovali. Ještě v průběhu úvodní dvacetiminutovky se ovšem Oceláři dostali do vedení 2:1 a tento náskok poté dvěma góly zvýraznil Dominik Molin. Třinečtí mladíci tedy porazili Piráty 4:1 a oplatili jim porážku z domácího ledu.
A13, čtvrtek 2.2.2017
Chomutov
Třinec
1:4
SD aréna
Třetiny: 1:2, 0:2, 0:0  Branky a nahrávky: 5. Köver (Günther, Studený) - 12. Najsar (Peterek, Havránek), 16. Papaj (Krzak), 21. Molin (Havránek, Homola), 36. Molin. Rozhodčí: Luczków - Coubal, Hynčica. Vyloučení: 4:1, navíc Najsar (TRI) 10 minut za nesportovní chování a za faul Timoteje Marguše (TRI) nařízeno TS (neproměněné). Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 94. Střely na branku: 19:35. Průběh utkání: 1:0, 1:4.  
Dobeš - Štochl, Seemann, Zeman, Procházka, Kleiner, Studený, Viktorin - Köver, Černý, Bajer, Günther, Baier, Jaroš, Koblížek, Ouřada, Brandner
Ochman - S. Radzienciak, Krzak, Rufer, Timotej Marguš, Michálek, Homola - Havránek, Klocek, Peterek, Raška, Indrst, Plandor, Papaj, Najsar, Molin

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Utkání začalo bez větších šancí. Skóre otevřel v páté minutě Jakub Köver, jenž se prosadil z těsné blízkosti brankoviště. Třinečtí mohli odpovědět o chvíli později, když se po chybné rozehrávce puk dostal přes Dominika Molina na lépe postaveného Michala Papaje, který však pouze promáchl letící kotouč. Ve dvanácté minutě už Oceláři chybu domácích potrestali. Jonáš Peterek našel v úniku dva na nikoho Reného Najsara, jenž se trefil přesně a srovnal.

Poté Třinečtí otočili vývoj utkání. Michal Papaj se prosadil nenápadnou střelou, která zapadla přesně ke vzdálenější tyčce Dobešovy brány. V závěru periody předvedli dobrou spolupráci Vít Seemann a Jakub Köver, jenž byl poté v palebné pozici zastaven obranou hostů.

Třinečtí začali prostřední třetinu dobře. Pokus Marka Havránka skončil u střelce Dominika Molina, jenž měl snadnou práci před odkrytou bránou. O chvíli později mohl zvýšit Filip Indrst, který neuspěl dlouhým bekhendovým blafákem po sólové akci podél levého mantinelu. Téměř přesně v polovině duelu byl faulován v samostatném úniku Kryštof Ouřada, jenž ale nařízené trestné střílení bekhendovým blafákem neproměnil.

Poté byl za hákování vyloučen Jakub Kleiner, v přesilové hře byl úplně sám před Jakubem Dobešem útočník Dominik Molin, jenž ale chomutovskou jedničku nepřekonal. Na rozdíl tří gólů zvýšil nejaktivnější z hostů. Dominik Molin vystihl rozehrávku domácích a poté už proti domácímu gólmanovi uspěl.

Třetí třetina příliš střeleckých pokusů nepřinesla, jelikož si Třinečtí hlídali pohodlný tříbrankový náskok. Těsně před vypršením přesilové hry hostů střílel od modré Szymon Radzienciak, ztečovaná střela se odrazila od zadního mantinelu zpátky před bránu, kde promáchl ve vyložené šanci Jiří Plandor.

O chvíli později Timotej Marguš přihrál v situaci dva na jednoho Renému Najsarovi, jenž v tísni zakončil mimo tři tyče. Hned poté byl v akci Jonáš Peterek, který neuspěl tváří v tvář chomutovské jedničce. Před koncem utkání Piráti přečkali oslabení, ale žádný gól nepřidali.

Ohlasy trenérů

Miroslav Buchal (Piráti Chomutov): Třinec byl těžký soupeř, který hrál agresivní hokej. Snažili jsme se jejich stylu srovnat, ale máme hodně zraněných hráčů, což bylo vidět, jelikož měl soupeř neskutečnou sílu. Udělali jsme spoustu chyb, které Třinec potrestal a zaslouženě vyhrál.

Břetislav Kopřiva (HC Oceláři Třinec): Řekl bych, že jsme hráli velmi dobře a chtěl bych kluky pochválit, protože nemám téměř co vytknout. Plnili všechno, co měli, bruslili výborně. Byly momenty, kdy mohl Chomutov otočit vývoj utkání, ale kluci zahráli jeden z nejlepších zápasů z posledních sedmi kol.