Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Starší dorost zvládl bitvu s Motorem!

26.01.2017 · Martina Sikorová
T Ř I N E C - Do zápasu proti Budějovicím nastoupili Oceláři pouze se třinácti hráči do pole, po závěrečné siréně ale mohli slavit. Klíčový moment celého zápasu přišel zřejmě v pětačtyřicáté minutě, kdy po vyrovnávacím gólu Motoru vrátil Třinci bleskově vedení Dan Przybyla. Krátce před koncem utkání Oceláři svůj náskok ještě navýšili a došli si pro tříbodové vítězství.
A12, čtvrtek 26.1.2017
Třinec
České Budějovice
6:3
MINI WERK ARENA
Třetiny: 1:1, 2:1, 3:1  Branky a nahrávky: 3. Krzak (Kvasnica), 29. Kalus (Krzak), 39. Przybyla (Kalus), 45. Przybyla (Kalus, Homola), 57. Peterek (Raška), 58. Kvasnica (Klocek, Przybyla) - 5. Toman, 27. Kaisler (Egert, Škola), 45. Toman (Mirochnikov). Rozhodčí: Krenželok - Ševčík, Novák. Vyloučení: 3:7. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 59. Střely na branku: 42:29. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 3:2, 3:3, 6:3.  
Štěpánek – S. Radzienciak, Krzak, J. Adámek, Michálek, Homola – Havránek, Mikler, Klocek, Przybyla, Kvasnica, Peterek, Raška, Kalus
Svoboda – Doktor, Rákosník, Dosek, Dudáček, Škola, Šafář, Mirochnikov - Beránek, Slávik, Kouba, Houdek, Řezáč, Egert, Toman, Prášek, Holý, Masopust, Kašper, Kaisler

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Motor vlétl do utkání aktivně a záhy domácí zamkl před Štěpánem. Vytěžit ze své převahy gól ovšem Budějovice nedokázaly a ve třetí minutě byly potrestány, když po nahození Michala Kvasnicy dopravil puk do sítě Filip Krzak. Jednobrankový náskok si ale Oceláři dlouho neužili a vzápětí bylo srovnáno po střele Matěje Tomana.

Vzít si vedení zpět mohli třinečtí mladíci v početních výhodách. První přesilová hra se sice hráčům v bílých dresech vůbec nevyvedla, v té druhé už ale Svobodu ohrozit dokázali. Po přihrávce Dana Przybyly pálil z mezikruží Jan Kalus, který ovšem svůj pokus nasměroval přímo doprostřed branky, kde stál připravený gólman Budějovic a s prudkou ranou vzápětí neuspěl ani Jakub Adámek.

Na druhé straně střílel Matěj Toman, Štěpánek proti jeho ráně švihl vyrážečkou a odrazil puk mimo. Vzápětí se hosté dostali k dorážce, protlačit puk za záda ležícího brankáře Třince se jim ale nepovedlo. Poslat Oceláře do vedení poté mohl Adam Raška, jenž se ve vlastním oslabení málem do brejku, budějovická obrana si ale na hraně pravidel poradila a do kabin se šlo za stavu 1:1.

Do druhé části vstoupili svěřenci trenéra Kopřivy v početní výhodě, málem při ní ale inkasovali. V přečíslení dva na jednoho střílel Dosek, Štěpánek ale nebezpečnou šanci zastavil. Ve dvaačtyřicáté minutě mohl ze zajímavé pozice střílet Masopust, než se ale budějovický útočník dostal ke střele, byl už puk v moci třineckého gólmana.

A radovat se nemohl ani Peterek. Hráč s jednatřicítkou na dresu zkusil v blízkosti branky bekhendové zakončení, branku svého soupeře ale o pár desítek centimetrů minul. V čase 26:41 už se skóre na světelné tabuli měnilo. Motoru nejprve nebyl uznán gól pro postavení útočícího hráče v brankovišti, o regulérnosti trefy Dominika Kaislera už ale nebylo třeba pochybovat. Budějovický hráč vypálil ihned po vyhraném vhazování a puk z jeho hole si našel cestu do domácí sítě.

Ani hosté si své vedení příliš dlouho neužili. Po faulu Vojtěcha Doktora hráli Oceláři v početní výhodě a tentokrát ji bleskově proměnili. Jan Kalus se u mantinelu zbavil protihráče, najel si na střed a přesnou ranou nedal Svobodovi šanci zasáhnout. Krátce nato přišel další neuznaný gól, tentokrát na straně Třince. S pukem totiž v brance skončil i Michálek a rozhodčí bleskově rozpažil.

Třináct sekund před koncem druhé části už se Oceláři radovali. Jan Kalus nabil na modrou čáru Danu Przybylovi, dělovku tohoto hráče zastavovala až budějovická síť a svěřenci trenéra Kopřivy tedy odcházeli do kabin s těsným náskokem.

O něj ale Oceláři jen chvíli po příchodu ze šaten přišli. V početní výhodě se k dorážce vlastní střely dostal Matěj Toman a svým druhým gólem v zápase srovnal na 2:2. To se ale příliš nelíbilo hráči, jenž zavinil oslabení svého týmu. Dan Przybyla se o pouhých třiadvacet sekund později dostal k nahození Jana Kaluse a bleskově uklidil puk do poloodkryté klece.

Krátce nato fauloval Raška a domácí se znovu dostali pod tlak budějovického týmu. Třinecká čtveřice ale Motor pustila pouze k několika ranám modré čáry a oslabení úspěšně ubránila. V čase 56:54 přišel další klíčový moment zápasu. Po přihrávce Adama Rašky se střelou z pravého kruhu prosadil Jonáš Peterek a zařídil Třinci dvoubrankové vedení.

A to nebylo ze strany Ocelářů vše. Zhruba o třicet sekund později byl po přihrávce Kamila Klocka sám před brankou Michal Kvasnica, jenž tváři v tvář gólmanovi nezaváhal. V samotném závěru se ještě Motor pokoušel o snížení, Štěpánek ale svou levou tyč uhájil a tři body tedy zůstaly v Třinci.

×
Odehrané v 18:00 | Muži
HC Dynamo Pardubice
HC Oceláři Třinec