Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Starší dorost ovládl přestřelku na ledě Plzně!

20.01.2017 · Vladimír Jícha, Martina Sikorová
V souboji s indiány inkasovali svěřenci trenéra Kopřivy jako první, prostřední dvacetiminutovka ale byla zcela jasně v jejich režii. Mladí Oceláři se během této části hry prosadili hned pětkrát a byť pak Plzeň na začátku třetí periody stáhla třinecký náskok na dva góly, víc už jí hráči s drakem na prsou nepovolili a naopak sami navýšili svůj náskok.
A9, pátek 20.1.2017
Plzeň
Třinec
4:8
Home Monitoring Arena
Třetiny: 1:0, 0:5, 3:3  Branky a nahrávky: 18. Hasman (Hajžman, M. Červenka), 42. Kovařík (Přikryl, Matiášek), 43. Hasman (Hajžman), 59. Matiášek (Kovařík, Lokajíček) - 21. Havránek, 26. Raška (Molin), 28. Papaj (Raška, Molin), 29. Indrst (Čmiel, S. Radzienciak), 36. Rufer (Raška, Klocek), 43. Plandor (Indrst), 45. Michálek (Papaj, Rufer), 49. Peterek (Najsar, Havránek). Rozhodčí: Valenta - Rubáš, Tvrdík. Vyloučení: 5:4. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 50. Střely na branku: 31:46. Průběh utkání: 1:0, 1:5, 3:5, 3:8, 4:8.  
Kolář (29. R . Červenka) - Houdek, Kaňák, Štěpánek, Lokajíček, Čada, Šilhán, Beneš - Reitspies, Procházka, Přikryl, Lang, Matiášek, Hajžman, M. Červenka, Hajšman, Mužík, Hasman, Kovařík
Ochman - S. Radzienciak, Krzak, Rufer, Timotej Marguš, Michálek, Homola - Havránek, Čmiel, Klocek, Peterek, Raška, Indrst, Plandor, Papaj, Najsar, Molin

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Zápas začali lépe hosté. Hned v první minutě střílel z dobré pozice mezi kruhy Papaj, ale Kolář jeho střelu vyrazil. Další průběh hry poznamenala série vyloučení, ani jeden z týmů se ale nedokázal ve své přesilovce prosadit. Na další větší šanci si tak museli diváci počkat až do poloviny první třetiny.

Hasman se zblízka snažil překonat Ochmana v třinecké brance, ten ale svoji klec uhájil a nepřekvapila jej ani teč spoluhráče při Houdkově střele od modré. V šestnácté minutě si domácí vytvořili velký tlak a po pěkné kombinaci zakončoval Kovařík, ale ani on na třineckého gólmana nevyzrál.

To se povedlo až v závěru třetiny Josefu Hasmanovi, který si ve středním pásmu zpracoval kotouč, dostal se přes hostujícího obránce před branku a střelou ke vzdálenější tyči otevřel skóre zápasu. Domácí tak šli do kabin o první pauze rozhodně spokojenější.

Začátek druhé části byl předzvěstí jejího vývoje. Nedůrazně si před svoji brankou počínali domácí, čehož využil Marek Havránek. Ukořistil před Kolářem puk a poslal jej za jeho záda. Třinci rychlá branka pomohla a domácí se dostali pod tlak. Navíc si opět před vlastní brankou nepočínali dostatečně důrazně a Adam Raška dotlačil puk za záda plzeňského gólmana podruhé.

To ale nebylo ze strany hostů zdaleka vše. Z rohu kluziště poslal Raška puk před branku a Michal Papaj mezi dvěma plzeňskými obránci dokázal puk tečovat přesně do branky. Za dalších 35 vteřin lovil puk Kolář ze sítě znovu. Nahrávku Čmiela dokázal zužitkovat Filip Indrst.

Na naprostý kolaps hry domácích reagovali jejich trenéři oddychovým časem a výměnou brankářů. Ani to však Plzni příliš nepomohlo. Červenka v plzeňské brance musel hned na úvod likvidovat dobrou šanci Peterka. Pokračující tlak Třince vyústil ve faul domácích. Přesilovku hostů ale brzy ukončilo další vyloučení, když Michálek zastavil nedovoleně rodící se Hasmanův brejk.

Přesilovka Plzni ale vůbec nevyšla, přetlačovanou o puk v rohu vyhráli Třinečtí a Filip Rufer využil nahrávku před branku. Také další přesilovka Plzeň málem skončila gólem v síti domácích. Velkou šanci měl nejprve Raška a do samostatného nájezdu se následně dostal Havránek. Přestože již hosté své vedení nenavýšili, příliš je to mrzet nemuselo.

Pokud se hostům povedl úvod druhé třetiny, domácí zase vlétli úspěšně do té třetí. Pěknou kombinaci zakončil do odkryté klece Vojtěch Kovařík. Také Plzni se podařilo vstřelit slepené góly. Na rozdíl pouhých dvou gólů snížil povedenou střelou Josef Hasman. Naděje domácích na zdramatizování zápasu ale dlouho nevydržela.

Jiří Plandor prostřelil Červenku a vrátil hostům pohodlný náskok. V pětačtyřicáté minutě hráli hosté přesilovku, puk po sérii nahrávek doputoval na modrou k Jakubu Michálkovi, který střelou z první překonal přesouvajícího se domácího gólmana. Ani to ale Třineckým nestačilo a další chybu Plzně ve vlastním obranném pásmu potrestal Jonáš Peterek, kterému šikovně nahrál od zadního mantinelu Najsar.

V tuto chvíli již nebylo o co hrát. Oba týmy se ještě snažily vstřelit branku, ale dlouho si ani jeden z nich nedokázal vypracovat větší šanci. Hostům nepomohla k další brance ani přesilovka, kterou hráli od třiapadesáté minuty. Naopak domácí ještě dokázali hrozivé skóre zkorigovat. Do brejku se dostal Jan Matiášek a bekhendovým blafákem překonal Ochmana. Víc již ale domácí stihnout nemohli a Třinec si odváží zasloužené vítězství, o kterém rozhodl v prostřední části.

Ohlasy trenérů

Michal Straka (HC Škoda Plzeň): První třetinu jsme hráli dobře. Vstup do druhé nám ale vůbec nevyšel. Nejprve přišla chyba v rozehrávce od gólmana, pak přišel další laciný gól na 2:1 a celá naše hra se zhroutila. Oni nám nasázeli pět branek a rozhodli zápas, my jsme měli totální herní výpadek. Nechtěli jsme ten zápas dát zadarmo, dali jsme na 5:3, ale poté zase přišly naše chyby a zápas jsme ztratili. Třinec zaslouženě vyhrál.

Břetislav Kopřiva (HC Oceláři Třinec): Před tímto zápasem jsme venku dvakrát vyhráli, ale tento byl z těch tří nejkvalitnější. Plzeň hrála dobře. Ve druhé třetině jsme změnili naši hru, taktiku a rozestavení hráčů. Napadaly nám tam branky a zvedli jsme se. Kluci si začali věřit a zaslouženě jsme pak vyhráli.

×
Dnes v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice