Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Luxusní druhá třetina rozhodla o skalpu Dynama!

13.01.2017 · Martina Sikorová
Proti třetím Pardubicím se starší dorostenci rychle ujali vedení, soupeř ale ještě před první sirénou srovnal a do kabin se šlo za stavu 1:1. Druhá dvacetiminutovka se proměnila v třineckou pohádku. Mladí Oceláři se během této části hry prosadili hned sedmkrát, vypracovali si pohodlný náskok a poté zápas dovedli do vítězného konce. Jen tak dál!
A7, pátek 13.1.2017
Pardubice
Třinec
2:9
Tipsport arena
Třetiny: 1:1, 1:7, 0:1  Branky a nahrávky: 18. Chára (Pochobradský), 30. Matýs (Javůrek) - 4. Indrst (Plandor, Čmiel), 24. Molin (Raška), 25. Michálek (Rufer, Papaj), 26. Havránek (Raška), 28. Rufer (Peterek), 34. Peterek (Timotej Marguš, Homola), 36. Čmiel (Klocek, Havránek), 40. Indrst (Čmiel), 56. Molin (Papaj). Rozhodčí: Barek - Barvíř, Řezníček. Vyloučení: 10:8. Využití: 2:3. V oslabení: 0:1. Diváci: 21. Střely na branku: 34:32. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:5, 2:5, 2:9.  
Kulich (28. Nečas) - Dubovči, Leder, Oliva, Žouželka, Rudy, Sýkora, Javůrek - Pochobradský, Antoníček, Kostka, Chára, Koffer, Černý, Bucek, Matýs, Rozlílek
Ochman - S. Radzienciak, Timotej Marguš, Rufer, Michálek, Homola - Havránek, Čmiel, Klocek, Peterek, Raška, Indrst, Plandor, Papaj, Najsar, Molin

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Pardubice vstoupily do utkání aktivněji a hostující gólman musel poprvé zasahovat už po několika sekundách. Po zaváhání obrany Třince se do brejku dostal Dominik Chára, z bekhendu ale nejproduktivnější hráč Dynama trefil pouze Ochmana. Vzápětí pálil v početní výhodě obránce Čestmír Javůrek, z prostoru mezi kruhy ovšem branku svého soupeře ranou z první o pár centimetrů minul.

Nedáš? Dostaneš. Ve čtvrté minutě zamířil přesně Filip Indrst a Oceláři šli do vedení. O vyrovnání se poté pokoušel Dominik Chára, třinecký gólman ale ukryl puk pod lapačkou včas a dorážce zabránil. Krátce před koncem úvodní části hrálo Dynamo v pěti proti čtyřem a slavilo vyrovnání.

Z rychlého protiútoku pálil po přihrávce Michala Pochobradského z pravého kruhu Dominik Chára a kotouč z jeho hole si našel cestu za Ochmanova záda. Jen pár sekund po inkasovaném gólu museli Oceláři znovu do čtyř, početní výhodu svého soupeře ale tentokrát ubránili a do kabin se šlo za vyrovnaného stavu.

Druhá třetina se proměnila v třineckou pohádku. Svěřenci trenéra Břetislava Kopřivy od úvodních vteřin zatápěli domácí obraně a v čtyřiadvacáté minutě už opět vedli. Při hře ve čtyřech na obou stranách vystřelil Dominik Molin, další z třineckých hráčů tento pokus před Kulichem zaclonil a puk skončil až v síti. Zhruba o minutu později bylo na střídačce Ocelářů ještě veseleji.

V přesilové hře se po přihrávce Filipa Rufera prosadil střelou příklepem Jakub Michálek a o dalších šedesát sekund později zvedali hráči Třince ruce nad hlavy znovu. V oslabení se k dorážce vlastní střely dostal Marek Havránek, na což domácí trenéři reagovali vzetím oddechového času. Ten ale Pardubicím příliš nepomohl.

Jen o chvíli později muselo Dynamo do čtyř a Oceláři trestali. Prudkou dělovkou propálil Kulicha obránce Filip Rufer a po tomto gólu došlo ke střídání v brankovišti domácího týmu, kam se od osmadvacáté minuty postavil Vojtěch Nečas. Krátce nato se domácí mladíci dočkali snížení. V přesilovce střílel od modré čáry Ondřej Matýs a tento pokus zastavovala až síť za zády Ochmana.

O chvíli později se ovšem Dynamo provinilo dvěma fauly v rozmezí necelé minuty a Oceláři nabídnutou možností nepohrdli. Po odražené střele Timoteje Marguše se kotouč dostal k Jonáši Peterkovi, jenž zamířil přesně k pravé tyči. Ani vedení o čtyři góly ale svěřencům trenéra Kopřivy nestačilo a v šestatřicáté minutě se skóre na světelné tabuli měnilo znovu.

Střelu Klocka vyrazil pardubický gólman pouze před sebe a po dorážce Matouše Čmiela mohl lovit puk ze své sítě. Jen pár sekund před druhou sirénou okořenil povedený výkon Třince již osmým gólem Filip Indrst a před závěrečnou částí si Oceláři odnášeli do kabiny více než pohodlný náskok.

Třetí perioda začala v poklidném tempu a k většímu vzruchu došlo až v devětačtyřicáté minutě. Pardubickým hráčům se v té době podařilo dostat puk za Ochmanova záda, hra ale byla už před tím přerušena a branka nemohla být uznána. Poslední gól tak padl až v čase 55:20, kdy si přihrávku Dominika Molina do vlastní sítě srazil jeden z domácích hráčů.

×
Dnes v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice