Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Starší dorost vstoupil do nadstavby prohrou s Plzní

09.12.2016 · Martina Sikorová
Třinečtí dorostenci se proti indiánům velmi rychle ujali vedení zásluhou Jonáše Peterka, hosté ovšem měli připravenou odpověď a vyrovnat se jim podařilo také po gólu Michala Papaje. Stejný hráč pak dostal Oceláře do vedení ještě jednou, ve zbytku utkání už se ale prosazovali jen hosté.
A1, pátek 9.12.2016
Třinec
Plzeň
3:5
MINI WERK ARENA
Třetiny: 2:2, 1:2, 0:1   Branky a nahrávky: 2. Peterek (Najsar, Havránek), 6. Papaj (Rufer), 21. Papaj (Raška, Molin) – 4. Kovařík (Matiášek, Lokajíček), 6. Kovařík (Čada), 32. Reitspeis (Kovařík), 36. Přikryl (Kaňák, R. Červenka), 60. M. Červenka. Rozhodčí: Kubičík - Cabák, Hykel. Vyloučení: 3:3. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 97. Střely na branku: 37:31. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 3:2, 3:5.  
Ochman – S. Radzienciak, Krzak, Rufer, Timotej Marguš, Michálek, Homola – Havránek, Čmiel, Tománek, Klocek, Peterek, Raška, Indrst, Plandor, Papaj, Najsar, Molin
R. Červenka – Houdek, Kaňák, Štěpánek, Lokajíček, Čada, Šilhán – Reitspies, Procházka, Přikryl, Lang, Matiášek, Hajžman, Kolda, M. Červenka, Hajšman, Mužík, Hasman, Váňa, Kovařík

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Začátek utkání rozhodně nenudil. Časomíra v MINI WERK ARENĚ stačila odečíst pouze osmasedmdesát vteřin a skóre na světelné tabuli se měnilo poprvé. Najsar sice po objetí branky neuspěl, kotouč se ale následně dostal k Jonáši Peterkovi a domácí jednatřicítka jej velmi rychle usměrnila pod horní víko.

Plzeň ovšem měla přichystanou rychlou odpověď. Během signalizované výhody Západočeši zamkli Třinec před brankou Ochmana a po přihrávce Matiáška namířil puk do sítě Vojtěch Kovařík. Následně ale hostující obrana zaspala a pustila do brejku Michala Papaje. Třinecký útočník se tváří v tvář Červenkovi nemýlil a Oceláři znovu vedli.

Indiáni ovšem znovu rychle srovnali, to když na Ochmana vyzrál Vojtěch Kovařík a zapsal tak svůj druhý gól v pátečním utkání. Třinečtí mladíci si chtěli vzít svůj náskok zpět, ránu Najsara od modré čáry ale zastavil připravený Červenka. Následně zahrozila i Plzeň, přečíslení dva na jednoho ale ukončil Kovařík nepřesnou přihrávkou.

Ze druhé části uplynulo pouhých patnáct sekund a třinecká střídačka se již radovala z gólu. Hostující obrana znovu zaváhala, čehož využil Raška. Mladší dorostenec Ocelářů těsně před brankou přihrál Michalu Papajovi, kterému jen stačilo nastavit hůl. Následně mohli vést Oceláři již o dva góly, Molin ale v blízkosti Červenky vhodný moment ke střele prováhal.

Nedáš? Dostaneš. Ve dvaatřicáté minutě střílel z pravého kruhu Kovařík, jehož ránu Ochman pouze vyrazil a na dorážku Víta Reitspeise už byl krátký. Krátce nato vytvořili plzeňští dorostenci v brankovišti velký závar, puk ale do sítě neprošel. Vzápětí hosté dostali k dispozici početní výhodu. V ní si před brankou našel vhodné místo k zakončení Filip Přikryl a vůbec poprvé tak vedla Plzeň.

Na začátku třetí části mohl velmi rychle srovnat Raška, jenž se blýskl povedenou individuální akcí. Útočník s dvaatřicítkou na dresu se protáhl až k brance svého soupeře, tam ale chybělo přesnější zakončení. Poté tempo hry značně opadlo a na ledové ploše již další gólové šance k vidění téměř nebyly.

Naděje třineckých hráčů na vyrovnání vzaly za své v čase 59:54. Při hře bez brankáře se ke kotouči ve středním pásmu dostal Martin Červenka, obloučkem jej poslal do prázdné klece a pojistil tak tříbodové vítězství Plzně.

×
Dnes v 18:00 | Jun.
HC Oceláři Třinec
HC Energie Karlovy Vary
×
Dnes v 13:00 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice