Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Černá série mladšího dorostu skončila!

02.03.2017 · Martina Sikorová
T Ř I N E C - Ani proti Havířovu přitom nezačali svěřenci trenéra Raszky nejlépe. Domácí mladíci se v úvodní části nechali výrazně přestřílet a v závěru inkasovali gól do šatny. Ten je ale nezastavil. Krátce po příchodu ze šaten srovnal Tobiáš Marguš a o chvíli později už Oceláři vedli zásluhou Lukáše Králíka. V posledních sekundách navíc přidal třetí gól Pavel Matěj a po osmi prohraných zápasech si hráči Třince mohli znovu vychutnat radost z vítězství.
B19, čtvrtek 2.3.2017
Třinec
Havířov
3:1
WERK ARENA
Třetiny: 0:1, 2:0, 1:1  Branky a nahrávky: 25. Tobiáš Marguš (Králík), 32. Králík (Timotej Marguš), 59. Matěj (Králík, Srníček) - 20. Szturc (Pindel, Tomeček). Rozhodčí: Holaň - Kučera, Vodák. Vyloučení: 3:2. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 219. Střely na branku: 28:30. Průběh utkání: 0:1, 3:1.  
Kučera – Bulava, Mituchovič, Konderla, Srníček, Wantulok, Weber, Chovaniak – Králík, Kašpárek, Wardas, Jurzyca, Matěj, Tobiáš Marguš, Lerchová, Mikler, Rybnikár, Macháček
Štipčák – Dabrowski, Koubek, Frančiak, Thiel, Grygar, Hrček, Macurák – Čienčala, Tomeček, Wawrzckiewicz, Dufek, Pindel, Stromko, Szturc, Byčkov, Čempel, Revaj

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Hosté vlétli do utkání aktivně a byl to Maxim Kučera, kdo měl už od samého počátku plné ruce práce. Ve třetí minutě to ze zajímavé pozice zkoušel Matěj Čempel, domácí gólman ale byl na svém místě a zakročil. Hned vzápětí došlo před Kučerou k menšímu závaru a zvonila i tyč, ke změně na světelné tabuli však nedošlo.

A havířovský AZet tahal za delší stranu provazu i nadále. V patnácté minutě došlo před domácí klecí k další trmě vrmě. Rozhodčí si ovšem všiml postavení útočícího hráče v brankovišti a hru vykázal do neutrální zóny. Jen pár desítek sekund před koncem úvodní části Havířov slavil. Dorostenci AZetu se dostali do přečíslení, po přihrávce Vojtěcha Pindela zakončil Gabriel Szturc a Kučera byl na tento pokus krátký.

Ve druhé části si oba týmy své role vyměnily. Oceláři se velmi důsledně drali za vyrovnáním a brzy se dočkali. Ránu Tobiáše Marguše nejprve vytáhl Štipčák parádním zákrokem lapačkou, o pár sekund později ale havířovský gólman kapituloval. Lukáš Králík naservíroval Tobiáši Margušovi přesný pas a domácí devatenáctka se ranou z kruhu nemýlila. Oceláři postupně začali přebírat otěže zápasu a havířovští trenéři sáhli po oddechovém čase.

Ten ale jejich svěřencům příliš nepomohl. V čase 31:48 Štipčák neudržel povedenou ránu Tobiáše Marguše, puk mu vypadl z lapačky a Lukáši Králíkovi už do něj stačilo jen plácnout. O chvíli později mohlo být na třinecké střídačce ještě veseleji, Pavel Matěj ale svůj brejk do úspěšného konce nedotáhl. Krátce nato mohlo být srovnáno po dorážce Vojtěcha Pindela do odkryté části klece, bohužel pro havířovského útočníka k tomu ale došlo až po přerušení hry.

Vstup do závěrečné části vyšel lépe Havířovu. Hosté se před brankou natahovali po dorážce hned několikrát, všechny jejich snahy se ale ukázaly jako marné. A radovat se nemohl ani Vojtěch Pindel. Útočník se sedmnáctkou na dresu se u levé tyče pokoušel zasáhnout skákavý kotouč, lapačka Kučery ovšem byla rychlejší.

V posledních dvou minutách hráli Oceláři v pěti proti čtyřem a nabídnutou výhodu se jim nakonec podařilo využít. Lukáš Králík našel před brankou zcela volného Pavla Matěje, jenž se opřel do kotouče a dal definitivní pojistku na třinecké vítězství.

×
Dnes v 18:00 | Jun.
HC Oceláři Třinec
HC Energie Karlovy Vary
×
Dnes v 13:00 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice