Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Mladší dorost slaví první letošní výhru v derby!

01.12.2016 · Martina Sikorová
V předešlých zápasech nevstřelili třinečtí mladíci Vítkovicím ani gól, tentokrát bylo vše jinak. Už po necelých dvou minutách šli Oceláři do vedení a v průběhu závěrečné části vedli nad svým soupeřem o tři trefy. Hosté sice dokázali tento náskok smazat, o body už se ale svěřenci trenéra Raszky připravit nenechali a dvěma brankami rozhodli o své vítězství.
B2, čtvrtek 1.12.2016
Třinec
Vítkovice
6:4
WERK ARENA
Třetiny: 1:1, 2:0, 3:3  Branky a nahrávky: 2. Čmiel, 25. Čmiel (Chovaniak), 40. Tobiáš Marguš (Konderla, Matěj), 41. Čmiel (Bulava), 53. Králík (Matěj), 57. Rybnikár (Tobiáš Marguš, Čmiel) - 19. Zapletal (Brada), 46. Pastor (Raška), 50. V. Plánka (Vjačka), 51. Tvrdý. Rozhodčí: Kika - Novotná, Doležal. Vyloučení: 1:3. Využití: 3:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 178. Střely na branku: 28:20. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 4:1, 4:4, 6:4.  
Kučera – Bulava, Konderla, Srníček, Wantulok, Cienciala, Weber, Chovaniak – Králík, Čmiel, Szmek, Wardas, Jurzyca, Matěj, Stročka, Tobiáš Marguš, Rybnikár, Macháček
Micka - Cubo, Kočí, Smolka, Zapletal, Raška, F. Plánka, Smička – Tvrdý, Lednický, Zajíc, Brada, V. Plánka, Pastor, Kubík, Krejsa, Vjačka

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Třinečtí mladíci vstoupili do regionálního derby aktivněji a velmi brzy si vynutili početní výhodu. Nabídnutou možností Oceláři nepohrdli a po střele Matouše Čmiela z levého kruhu se ujali vedení. V samém závěru ovšem museli domácí do čtyř a soupeř trestal, to když se ranou od modré prosadil Filip Zapletal.

Třinečtí mladíci si jen pár sekund před první sirénou mohli vzít svůj náskok zpět, odražený puk po střele Čmiela si ale včas našel Micka a před dorážkami hráčů v bílých dresech jej ukryl pod lapačkou.

Po návratu ze šaten už se ale Oceláři radovali poté, co v početní výhodě dorazil do sítě střelu Chovaniaka Matouš Čmiel. Vítkovice mohly vzápětí odpovědět, Vojtěch Plánka ovšem místo do odkryté klece nasměroval kotouč pouze napříč brankovištěm.

Jen o pár minut později se za hlavu chytal Brada. Rovněž před tímto útočníkem zívala nechráněná klec, puku v cestě do sítě ale nakonec zabránil jeden z domácích hráčů. Nedáš? Dostaneš. V přesilové hře pálil po přihrávce Konderly kapitán Tobiáš Marguš, jenž se trefil přesně a také čtvrtá početní výhoda utkání byla proměněna.

Z poslední části uplynulo sotva šestnáct sekund a Oceláři už zvedali ruce nad hlavu, to když si pokus Matouše Čmiela srazil do vlastní branky gólman Vítkovic a přispěl tak k hattricku třinecké devítky. Hosté ale nic nevzdali a velmi rychle snížili po střele Davida Pastora k vzdálenější tyči.

To ale nebylo ze strany Vítkovic vše. V čase 49:14 uspěl proti Kučerovi také Vojtěch Plánka, jenž se tváří v tvář třineckému gólmanovi nemýlil a rázem to bylo jen o jediný gól. Tobiáš Marguš následně trefil z dobré pozice pouze horní tyč a vzápětí bylo srovnáno, to když se střelou od modré prosadil Jiří Tvrdý.

Ocelářům se ale tento stav příliš nezamlouval. Zhruba o dvě minuty později zakončoval z prostoru před brankou Lukáš Králík, jenž napálil puk přesně pod horní tyč a krátce nato zvýšil střelou z mezikruží na 6:4 Ondrej Rybnikár. A protože už se více ve čtvrtečním zápase nestalo, mohli třinečtí mladíci oslavit první letošní výhru v derby.

×
Dnes v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
HC Motor České Budějovice
×
Dnes v 17:30 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice