Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Junioři střelecky zářili, odnesla to Jihlava!

26.11.2016 · Martina Sikorová
Souboj třetího s pátým nabral poměrně rychle jednoznačný směr. Třinečtí mladíci si už během úvodních minut vypracovali čtyřbrankový náskok, ten následně zdvojnásobili a jelikož Matěj Loubal uhájil domácí branku před všemi pokusy Dukly, mohli se svěřenci trenéra Wojnara radovat z výrazného vítězství.
22.kolo, sobota 26.11.2016
Třinec
Jihlava
8:0
MINI WERK ARENA
Třetiny: 4:0, 2:0, 2:0  Branky a nahrávky: 6. Mach (Kvasnica, Plitko), 9. Bartko (Kaukič), 11. Flok (Kaukič, Lacka), 15. Hrehorčák (Imrich, Loubal), 23. Plitko (Mach, Kvasnica), 29. Hrehorčák (Kalus), 42. Cihlář (Stuchlík), 50. Mach (Janiczek). Rozhodčí: Krenželok - Lederer, Ganger. Vyloučení: 6:5. Využití: 1:0. V oslabení: 2:0. Diváci: 89. Střely na branku: 35:31. Průběh utkání: 8:0.  
Loubal – Hrachovský, Janiczek, Bartko, G. Radzienciak, J. Adámek, Haman, Imrich – Stuchlík, Kaukič, Cihlář, Plitko, Mach, Flok, Hrehorčák, Kvasnica, Irgl, Lacka, Kalus
Juda – Pospíchal , Pražák, Srnský, Huňáček, Hrabaň, Krtek – Maštera, Ondráček, Heinrich, Mejzlík, Adam, Berka, Geier, Kraučuk, Rezek

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Třinečtí mladíci vstoupili do utkání s jasným cílem a byl to gólman Juda, kdo měl už od samého začátku mnohem více práce. Uplynulo sotva šest minut a skóre na světelné tabuli se měnilo poprvé. Michal Kvasnica sice ještě branku svého soupeře netrefil, kotouč se ale odrazil na kruh k Matěji Machovi, jenž jej napálil do pravého horního růžku jihlavské branky.

O chvíli později zvedali třinečtí mladíci ruce nad hlavy znovu. V početní výhodě se po přihrávce Lukáše Kaukiče do puku opřel Jan Bartko a po jeho ráně mohl Juda lovit puk ze své sítě. Ani tento náskok ale svěřencům trenéra Wojnara nestačil. Z rychlé útočné akce putoval puk po ose Jakub Lacka - Lukáš Kaukič až k Adamu Flokovi, jenž se prosadil prudkou střelou z pravého kruhu.

Dukla poprvé vážněji zahrozila až v přesilové hře, ránu Vojtěcha Pražáka od modré čáry ale Loubal vyškrábl lapačkou nad svou branku. Následně jihlavskému obránci přeskočil puk hokejku a v tu chvíli byli hosté v problémech. Do brejku se totiž vydal Patrik Hrehorčák, jenž si poradil s Judou a ke gólu v přesilovce tedy Oceláři přidali i trefu ve vlastním oslabení.

První velká šance v prostřední části patřila Dukle. Už po necelé půlminutě zakončoval z těsné blízkosti branky Tomáš Mejzlík, tento pokus si ale cestu mezi tři tyče nenašel. Nedáš? Dostaneš. Jen o chvíli později se od mantinelu vymotal Daniel Plitko, jenž se prosadil střelou k bližší tyči a Oceláři vedli už o pět gólů.

Krátce nato byl brankový rozdíl mezi oběma týmy ještě větší, to když se po přihrávce Jana Kaluse prosadil Patrik Hrehorčák. Za Jihlavu se následně snažil korigovat nepříznivý výsledek Tomáš Mejzlík, jeho ránu ale vykopl Loubal betonem. A stejný hráč neuspěl ani o chvíli později. Puk z hole hostující čtrnáctky už směřoval do odkryté části branky, tam ale třineckého gólmana zastoupil David Janiczek.

Ve dvaačtyřicáté minutě nejprve neuspěl Kryštof Stuchlík, který byl zcela sám před Judou, gólman Dukly ale dokázal zakročit. Jenže. Jihlavský brankář při svém zákroku ztratil přehled o kotouči a než jej znovu našel, mohl jej lovit ze své sítě po dorážce Dominika Cihláře.

Následně dostala Dukla k dispozici početní výhodu, místo snížení ale přišel další třinecký gól v oslabení, to když ránu Davida Janiczka dorazil do sítě Matěj Mach a byť se ještě Jihlava v závěru snažila, překonat Matěje Loubala se jí nepovedlo a tři body tak zůstávají v Třinci.

Ohlasy trenérů

Vlastimil Wojnar (HC Oceláři Třinec): Dneska byl na ledě vyloženě jen jeden tým a to jsme byli my. Věděli jsme, že Jihlava včera hrála těžký zápas na ledě Vítkovic a proto jsme na ně chtěli vlétnout, což se nám podařilo. Rychle jsme se dostali do vedení a od toho se to celé odvíjelo. Z posledních dvou zápasů máme šest bodů a to je super.