Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Duel v Pardubicích za jeden bod

20.01.2017 · Daniel Ježek, David Záruba
Oceláři započali závěrečnou čtvrtinu dlouhodobé části Tipsport extraligy na ledě pardubického Dynama. Utkání nabídlo devět přesných tref, v základní hrací době po čtyřech na obou stranách. O vítězi muselo rozhodnout v prodloužení, v něm bonusový bod uzmuli domácí.
40.kolo, pátek 20.1.2017
Pardubice
Třinec
5:4p
Třetiny: 2:2, 1:0, 1:2 - 1:0  Branky a nahrávky: 7. Rolinek (Havlík, Schaus), 15. Redenbach (Rolinek, Schaus), 27. Beran (Schaus), 47. P. Sýkora (Rolinek, Redenbach), 65. P. Sýkora (Nahodil, Schaus) – 10. Rákos (Dravecký, Kreps), 18. Hrňa (Marosz, Petružálek), 42. Kane, 46. Roth (Adamský, Irgl). Rozhodčí: Úlehla, Pešina – Frodl, Zavřel. Vyloučení: 4:7. Využití: 1:0. V oslabení: 1:1. Diváci: 6 119. Střely na branku: 23:38. Zblokované střely: 15:16. Hity: 9:14. Vhazování: 31:40. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 3:2, 3:4, 4:4.  
HC Dynamo Pardubice: J. Hübl – Havlík, Schaus, Nedbal, Čáslava, Leduc, Ščotka, Zajíc, Bokroš – P. Sýkora, Redenbach, Rolinek – Beran, Tomášek, Hubáček – Bárta, Nahodil, Starý – Zadina, Poulíček, M. Kaut.
HC Oceláři Třinec: Hamerlík – Roth, L. Galvas, Krajíček, Hrabal, Nosek, M. Doudera, L. Doudera – Dravecký, Kreps, Rákos – Irgl, Kane, Adamský – Hrňa, Marosz, Petružálek – J. Sýkora, Špirko, Chmielewski.

Komentář k zápasu

Pardubice se prohře v Litvínově, která byla šestá v řadě, propadly na poslední místo tabulky a hrozba baráže se stala mnohem aktuálnější. Do konce základní části zbývala před zápasem s Třincem kompletní čtvrtá čtvrtina. Nový trenérský štáb před utkáním s aktuálně druhým týmem tabulky pozměnil složení útoků, do branky postavil Jaroslava Hübla.

Ani Třinec neprožívá ideální období, před zápasem měl na kontě tři porážky v řadě, a tak není divu, že úvod byl z obou stran poměrně opatrný a neurovnaný. Netrvalo však dlouho a dostavily se šanci i góly.

Oceláři nezužitkovali brzkou přesilovku, a tak jako první udeřili domácí. Tomáš Rolinek nedbal toho, že je s pukem v takřka neřešitelném úhlu, a ihned jej napálil na Hamerlíka. Třinecký brankář nestihl utěsnit prostor u své tyče a kotouč propadl za čáru – 1:0.

Pardubice byly i po gólu aktivní, ale netrvalo dlouho a Oceláři dokázali stav zápasu srovnat. Pěknou kombinaci celého prvního útoku zakončoval Daniel Rákos, jehož střelu ještě Hübl reflexivním zákrokem zneškodnil, ovšem na nešťastnou „dorážku“ padajícího Bokroše už neměl nárok – 1:1.

Vrátit Dynamu vedení mohl debutující obránce Zajíc, jehož střelu však zastavila tyč. Domácí slavili gól až o chvíli později při přesilovce. Po Schausově střele se kotouč odrazil před prázdnou branku, kde stál Tyler Redenbach, který celou akci snadno zakončil – 2:1.

Třinec i podruhé v utkání nepříznivý stav rychle dotáhl. Erik Hrňa zůstal úplně osamocený na kruhu pro vhazování, a když dostal puk, okamžitě ho poslal mezi betony Hübla, který se zrovna přesouval – 2:2.

Druhá třetina už tak gólově plodná nebyla, ale to neznamená, že se nebylo na co dívat. Pardubice měly k dobru další přesilovku, kdy se při Nahodilově střele zaskvěl jistým zákrokem Hamerlík. Ve 27. minutě už třinecký brankář tolik štěstí neměl. Domácí ujeli ve třech proti dvěma obráncům a celou situaci zakončil přesnou střelou k tyči Matěj Beran – 3:2.

I Třinec se dostával ke střelám, ale finální fáze mu trochu vázla. Velmi nebezpečně vypadala až Rothova střela, po které se navíc puk odrazil před opuštěnou klec, ale nikdo z hostů nebyl připravený dorážet. Při pardubické přesilovce se pak do úniku dostal Redenbach, a protože neměl rychlost, střílel z dálky, takže si Hamerlík vcelku snadno poradil.

Ke konci druhé třetiny se Dynamu podařilo soupeře na pár střídání zatlačit k jeho brance, ovšem gólový efekt se díky pozornému Hamerlíkovi a také obětavé obraně nedostavil. V posledních vteřinách se k solidní možnosti propracoval na opačné straně Krajíček, jehož střelu Hübl vyrazil svými betony.

Hned zkraje třetí části mohlo Dynamo své vedení navýšit při přesilovce, ale byli to třinečtí hokejisté, kdo se radoval z gólu. Corey Kane se ani proti přesile nezbavil kotouče, nabruslil do útočného pásma a milimetrovou bekhendovou střelou vymetl horní růžek pardubické branky – 3:3.

A to nebylo ze strany Třince vše. Ve 46. minutě při hře ve čtyřech našel Adamský mezi kruhy volného Vladimíra Rotha, který se podobně jako Kane trefil do horního rohu branky a Oceláři poprvé vedli – 3:4.

Náskok hostům však nevydržel dlouho. Pardubice pokračovaly v klasické přesilovce a s jejím závěrem vypálil Petr Sýkora. Hamerlík si na kotouč sáhl, avšak v cestě za čáru ho nezastavil – 4:4. Krátce po vyrovnávací brance se k zakončení dostal Milan Doudera, který se snažil přehodit ležícího Hübla, a kotouč musel z prostoru před brankou odpálit jeden z domácích obránců.

Remízový stav donutil oba týmy k větší obezřetnosti, přesto nějak možnosti k vidění byly, zejména na třinecké straně. Při delším obléhání své branky musel Hübl zlikvidovat střelu Noska a také šanci Rákose. Gólem neskončila ani přesilovka Ocelářů a zmatek v pardubickém brankovišti, kde se chvíli povaloval opuštěný kotouč.

První šanci prodloužení měl třinecký Petružálek, který zakončoval nadějné přečíslení, jenže Hübl si na jeho nepříliš přesnou střelu počkal. Oceláři drželi kotouč, ale pak udělali chybu při střídání a nabídli Dynamu přesilovku čtyři na tři. Tu domácí nevyužili, navíc vlastním faulem nabídli soupeři stejnou výhodu. Ani Třinec však nebyl úspěšný.

Když už se zdálo, že utkání dospěje do prodloužení, zlomil jeden z hostujících obránců na modré čáře hokejku a dopředu se vyřítila trojice pardubických hráčů. Nahodil si vyměnil kotouč se Schausem, který pak ještě vylepšil situaci přihrávkou před prázdnou branku a Petr Sýkora mohl zblízka rozhodnout – 5:4. Do konce prodloužení chybělo šest vteřin.

Ohlasy trenérů

Miloš Holaň (HC Dynamo Pardubice): „Viděli jsme vyrovnané utkání. Vždy je velké očekávání, když se vymění trenér, co to s mužstvem udělá a neudělá, jaké to bude. Musím poděkovat fanouškům, že nás drželi celou dobu. Hráči předvedli velice zodpovědný výkon, padali tam po držkách a jeli až do konce na krev. Pochvala míří úplně na všechny hráče; přístup, který měli v tréninku, tak dokázali proměnit v zápase. Remíza v základní době je asi spravedlivá, i když jsme měli možná dost příležitostí získat výsledek na svou stranu v přesilovkách. Klukům za výkon moc děkuji.“

René Mucha (HC Oceláři Třinec): „Na obou týmech byla vidět důležitost utkání. Ani jeden z celků se nenachází v optimální herní pohodě a z toho pramenily i první góly; odražené kotouče, oba týmy se tlačily do brány a z nahozených puků padaly góly. Pro nás je velká škoda, že když jsme šli do třetí třetiny a prohrávali o gól, že se nám po otočení skóre nepodařilo vedení udržet. Dělba bodů po šedesáti minutách byla ale asi spravedlivá. V prodloužení rozhodla zlomená hokejka, následovalo přečíslení a těsně před jeho koncem jsme obdrželi rozhodující branku.“