Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Venku poprvé bez bodů, Oceláři prohráli v Mladé Boleslavi

27.11.2016 · Daniel Ježek, Michal Konvalina
Oceláři v pětadvacátém kole zavítali na led Mladé Boleslavi a až v dvanáctém venkovním zápase této sezóny Slezané nedokázali bodovat. Prodloužení přitom bylo blízko, hráče s drakem na hrudi od získaného bodu dělilo třináct vteřin. Střela Musila pod horní tyč však rozhodla o výhře domácího týmu.
25.kolo, neděle 27.11.2016
Ml. Boleslav
Třinec
5:4
Třetiny: 2:1, 2:1, 1:2  Branky a nahrávky: 6. Musil (Hyka), 15. Klepiš (Vampola, Látal), 25. Lenc (Hyka, Vampola), 40. Urban, 60. Musil (Hanzlík) – 8. Martin Růžička (Petružálek, Dravecký), 38. Irgl (Nosek, M. Doudera), 43. J. Sýkora (Martin Růžička, L. Doudera), 53. Petružálek (Irgl, Linhart). Rozhodčí: Lacina, Pražák – Bláha, Špůr. Vyloučení: 6:6. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 2 891. Střely na branku: 39:38. Zblokované střely: 8:13. Hity: 7:8. Vhazování: 35:42. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1, 3:2, 4:2, 4:4, 5:4.  
BK Mladá Boleslav: Lukáš – Stříteský, Kučný, Trončinský, Holub, Hanzlík (C), T. Voráček – Orsava, Žejdl, Jonák – Hyka, Vampola (A), Lenc – Látal, Urban, Fronk – Pospíšil, Musil, Klepiš.
HC Oceláři Třinec: Hamerlík – Linhart, Roth, L. Doudera, Hrabal, M. Doudera, Nosek, Bartko – Petružálek (A), Špirko, Hrňa – Dravecký, Marosz, Martin Růžička – Rákos, Kreps, Irgl (C) – Adamský (A), Polanský, J. Sýkora – Kane.

Komentář k zápasu

Do zápasu lépe vkročili hosté a už po 80 sekundách se do první šance dostal Dravecký, proti Lukášovi ale neuspěl. Záhy se však karty obrátily – po vyloučení obránce Ocelářů Noska se domácí dostali hned do několika zajímavých příležitostí, rány Stříteského ani Trončinského si ale cestu do klece Třince nenašly.

Ofenzivní hokej se hrál i nadále, na jedné straně nebezpečně nahazoval Orsava, na druhé straně pak po zaváhání v domácí rozehrávce pálil nepříjemně Petružálek, ani on ale Lukáše nepřekonal. Vzápětí se domácí dostali do vedení, když Hykovu nahrávku skrz brankoviště využil Pavel Musil, který si sám před bránou věděl rady a zvedl puk nad Hamerlíka pod břevno třinecké brány.

Domácí se však neradovali z náskoku dlouho – vyloučeného Žejdla poslal zpátky na led Martin Růžička. Obávaný kanonýr hostujícího týmu dostal na levém kruhu dost prostoru na pohotovou trefu k tyči a po necelé půlminutě využil třineckou početní výhodu.

Po zhruba čtvrthodině však početní výhodu přetavili v gól i domácí a vrátili se do vedení. Látal sice po chytrém pasu Orsavy mezi kruhy pálil jen do Hamerlíka, z následné šance se ale nádherně trefil Jakub Klepiš, jemuž na levý kruh nabil Petr Vampola a tvrdá bomba domácího forvarda se zastavila až v síti za zády slovenského brankáře Ocelářů.

Na Klepišovu trefu mohl odpovědět kanonýr Růžička, po nahrávce Petružálka ale ani nadvakrát neuspěl proti Lukášovi, jenž výborně zakročil betonem a puk za svá záda nepustil. V další šanci Bruslařů se zjevil sám Vampola, který vystihl nepřesnou rozehrávku hostí, dvěma hezkými kličkami se zbavil bránících hráčů a v rozhodujícím momentu byl zastaven až za cenu Polanského podražení.

V následné přesilovce pak domácí nebyli daleko od třetího zásahu, Klepišova rána po sraženém pokusu Stříteského ale trefila Krepsovy chrániče a následně po dobré práci Orsavy na brankovišti zůstal puk na brankové čáře, odkud jej odpálil až pozorný Hrabal. V samém závěru vysunul Dravecký Martina Růžičku, ten ale pálil nad břevno brány Jana Lukáše.

Do prostřední části vstoupili, povzbuzeni úspěšnou první třetinou, ve větší pohodě Mladoboleslavští a Žejdl prověřil Hamerlíka, který ale proti jeho střele zavčasu vykopl beton. Nedlouho nato se krásným sólem připomněl Petr Vampola a nahrál puk do palebné pozice Látalovi, jeho střela ale k hostujícímu gólmanovi nedošla.

Na druhé straně se pak po úspěšně ubráněném dvojnásobném oslabení vydal do útoku i Třinec, sám proti Lukášovi se vydal Erik Hrňa, domácí gólman však podržel svůj tým povedeným zákrokem a i díky tomu domácí navýšili svůj náskok. Po Vampolově zakončení zleva skončil puk za Hamerlíkem, čehož využil Radan Lenc a zametl jej do odkryté brány.

Následovalo několik výpadů z obou stran, vyložené nebezpečí ale nepřišlo ani po několika pokusech hostí v čele se střelecky aktivním Martinem Adamským, ani po akcích domácí druhé formace ve složení Hyka – Vampola – Lenc.

Po Pospíšilově vyloučení se do nátlaku dostali Oceláři, Jan Lukáš ale zamkl bránu a nepustil ani jednu z šancí hostujícího celku, když postupně lapil pokusy Krepse, Adamského, Marosze i střelce Růžičky. V další přesilové hře po faulu Fronka pronikl boleslavskou obranou Vladimír Dravecký, po jeho nahrávce však Irgl zařízení netrefil. Hned v další akci se mu to ale povedlo – Milan Doudera uvolnil mezi kruhy Noska, jehož vyraženou ránu doklepl do sítě právě Zbyněk Irgl a zase to bylo jen o gól.

Po kontaktní brance jako kdyby Ocelářům narostla křídla, Růžičkovi na poslední chvíli znemožnil další střelu Matěj Stříteský a po něm zaměstnal Lukášovu lapačku Hrňa, domácí brankář ale nekapituloval a držel Bruslaře ve vedení. Nakonec se domácím povedlo vrátit se do dvoubrankového vedení, když 23 sekund před koncem druhé třetiny ujel po levém křídle Tomáš Urban a překvapil Hamerlíka střelou z kruhu na bližší tyč.

Úvod třetí části vypadal lépe pro domácí - Látal na několika metrech přebruslil Milana Douderu a posunul puk na najíždějícího Urbana, ten ale u bližší tyče na třineckého gólmana nevyzrál, vzápětí našel právě vysoký Urban nahrávkou zpoza brány Fronka, s jeho zakončením si ale slovenský brankář hostujícího týmu poradil. Poté se však vpřed vydali hosté a vyústilo to v kontaktní gól – Růžičkovo nenápadné nahození bylo sraženo jedním z domácích obránců a volný puk si mezi kruhy našel Ján Sýkora, který se hbitě otočil a zamířil přesně nad Lukášovo rameno.

Gól vlil Ocelářům spoustu energie a Noskova tvrdá rána od útočné modré proletěla jen kousek vedle brány Jana Lukáše. Z dalšího ofenzivního výpadu pak tvrdě pálil Marosz a po Lukášově zákroku vyrážečkou se ke kotouči málem dostal Dravecký, puk ale proskočil vedle jeho čepele.

Na druhé straně kluziště obral u mantinelu Petr Vampola obránce Milana Douderu a zprava najížděl na Hamerlíka, kterého ale nedokázal propálit. Boleslavské trio Musil – Hyka – Lenc pak zle zatápělo defenzivě lídra a u pravé tyče třinecké brány vznikl nepřehledný závar, po něm skončil puk kdesi pod hromadou těl. V dalším útočení pokračovali i hosté a Vladimír Dravecký měl zajímavou střelu z levého kruhu, proti té ale přesvědčivě zakročil domácí brankář a vyrazil puk nad bránu.

V další přesilovce si Růžička na modré vyměnil puk s Rothem, který nakonec vypálil a před bránou pak ještě dorážel Kane, americký forvard hájící barvy Ocelářů ale v rozhodujícím momentu nezacílil přesně i kvůli tomu, že přišel o hokejku. Následovaly velké šance na obou stranách – nejprve po nahrávce Kanea od mantinelu na středu promáchl Růžička a na druhou stranu vyrazil Klepiš, jehož střílený pas usměrnil do Hamerlíkovy lapačky Látal.

Sedm minut a sedm sekund před koncem bylo vyrovnáno, po zpětné nahrávce Irgla z levého kruhu se přesnou ranou zápěstím prosadil Jakub Petružálek. Hned po vhazování navíc opět zahrozil Zbyněk Irgl, jehož svižný pokus ukryl v rukavici Lukáš. Ten pak musel hasit další nebezpečí, když Polanský našel nahrávkou zprava na druhé straně Marosze a jeho střelu domácí brankář koncem své hole usměrnil na brankovou konstrukci. Necelé dvě minuty před koncem napřáhl ještě ve středním pásmu David Nosek a svým nastřelením puk poslal jen o chloupek vedle Lukášovy brány.

Na druhé straně Látal zpoza brány předložil puk Klepišovi, tomu ale zakončení moc nevyšlo a puk se obloučkem dostal do rukavice Petera Hamerlíka. Vzápětí ujel po levé straně Látal a bekhendovým pokusem prověřil třineckého gólmana, který puk vyrazil levým betonem. Třináct sekund před koncem pak o osudu utkání rozhodl Pavel Musil, který se ujal puku na pravé straně a vymetl pavučinky ve vzdálenějším horním rohu hostující klece.

Ohlasy trenérů

František Výborný (BK Mladá Boleslav): Hráče musím vyzdvihnout, dnes se vypnuli k výbornému výkonu. V posledních zápasech se nám střelecky nedařilo, dávali jsme maximálně dva góly. Hra sice nebyla marná, ale na takhle malý počet branek se většinou nedá vyhrát, pokaždé nám to o kousek uteklo, proto jsou dnešní tři body velice cenné. Rozhodující trefa třináct vteřin před koncem byla pro soupeře hodně krutá, ale musím souhlasit s tím, že jsme první dvě třetiny byli lepším celkem, šli jsme si za vítězstvím. Udržet náskok před takovým mužstvem, jako je Třinec, není vůbec lehké, my jsme ale měli dobrý pohyb i důraz a dařilo se nám to. Na druhou stranu jsme také udělali kardinální chyby, chvíli před koncem měl soupeř přečíslení tří proti jednomu, ale naštěstí ho neproměnil a hokejový pánbůh se poté přiklonil k nám.

Vladimír Kýhos (HC Oceláři Třinec): Nelze říci, že bychom si procházeli nějakou krizí, ale poslední zápasy, co jsme odehráli, se mi nelíbily, ať už z pohledu nasazení, nebo bojovnosti. Dnes jsme nezačali dobře, i když jsme byli na soupeře připraveni, věděli jsme o tom, že se prezentuje rychlým a bruslivým hokejem. Od začátku jsme s tím měli obrovské problémy a musím říci, že první dvě třetiny byla Boleslav lepší. Ve druhé třetině jsme sice dali kontaktní gól na 2:3, hned nato jsme ale znovu zbytečně inkasovali. V kabině jsme si něco řekli, do třetí třetiny jsme šli s lehce pozměněnou sestavou a za výkon v ní musím hráče pochválit, ale myslím si, že takhle zkušené mužstvo, jaké máme, by mělo za tohoto stavu být schopné dovést utkání do prodloužení. Je to pro nás zklamání, zároveň ale i poučení, máme na čem pracovat.