Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Vítězná krasojízda pokračuje: Oceláři mají skalp mistra!

23.09.2016 · Martin Stebel
Klobouky dolů, palce opačným směrem! Šesté extraligové kolo nabídlo pikantní souboj extraligových šampionů z Liberce proti aktuálním lídrům z Třince. Slezané podali na severu Čech ve všech směrech disciplinovaný výkon podpořený bezchybným Hrubcem. Po gólech Chmielewského, Růžičky a Draveckého zaslouženě zvítězili poměrem 3:0, nadále vévodí extraligovému peletonu a prožívají nejlepší vstup do sezony své historie mezi elitou.
6.kolo, pátek 23.9.2016
Liberec
Třinec
0:3
Třetiny: 0:0, 0:1, 0:2  Branky a nahrávky: 23. Chmielewski (Marosz, Roth), 44. Martin Růžička (Roth), 60. Dravecký (Rákos) Rozhodčí: Hodek, Krob – Jelínek, Pešek Vyloučení: 8:6 Využití: 0:1 Diváci: 5143 Střely na branku: 33:25 Zblokované střely: 16:11 Vhazování: 39:25 Nejlepší hráči: Radim Šimek – Vladimír Roth  
Bílí Tygři Liberec: Lašák – R. Šimek, Ševc, Vitásek, Derner, Mojžíš, Pyrochta – Svačina, Bulíř, Radivojevič – J. Stránský, Jelínek, L. Krenželok – Bartovič, Bližňák, D. Špaček – Ordoš, Lakatoš, Vantuch – Hrabík, J. Mikyska.
HC Oceláři Třinec: Hrubec – Roth, Linhart, Hrabal, M. Doudera, Nosek, Kania, L. Doudera – Petružálek, Kane, Martin Růžička – Irgl, Polanský, Adamský – Dravecký, Kreps, Rákos – Hrňa, Marosz, Chmielewski.

Komentář k zápasu

Domácí se snažili hrát aktivně už od prvních minut. V zajímavé šanci se po odrazu puku ocitl Lakatoš, jeho střela však nenašla skulinku mezi Hrubcovými betony. Jinak však bylo v úvodu vidět, že ani jeden tým nechce udělat chybu, která by mohla znamenat vedení soupeře. Jedovatou střelu sice vypustil na branku Mikyska, Hrubec ale kotouč dobře viděl a dokázal ho vytěsnit do bezpečí.

Po osmi odehraných minutách se pro změnu na zteč vydal Derner, který obkroužil branku a poslal puk na hranici brankoviště, žádný z připravených hráčů v bílém ho však nedokázal protlačit za Hrubce. Zahrozit mohli také hosté, když se Rákos dral před brankáře Lašáka, ten ale dokázal touš skrýt v lapačce a příležitost překazil.

Kritický moment první třetiny přišel ve 13. minutě, kdy byl po vyhození puku vyloučen Ondřej Vitásek a vzhledem k předchozímu vyloučení Daniela Špačka poslal Tygry do tří. I díky skvělému Lašákovi a proti střele Petružálka také brankové konstrukci se domácí hráči dokázali ubránit. V závěru první periody se před branku dostal Kreps, který mohl po odrazu puku téměř zakončovat do prázdné branky, Lakatoš mu však záchrannou brzdou v podobě háčku hokejkou v zakončení zamezil a zamířil na dvě minuty na trestnou lavici.

Oslabení sice Tygři přečkali, přesto v úvodu druhého dějství inkasovali. Maroszovu střelu dokázal Lašák vyrazit betonem, k dorážce se však dostal Aron Chmielewski a s klidem doklepl puk do opuštěné klece. Liberečtí hráči se nenechali rozhodit a okamžitě se snažili vyrovnat. Sami si to však komplikovali nedisciplinovaností, následoval trest za příliš mnoho hráčů na ledě. V oslabení ujeli dva na jednoho Bulíř s Radivojevičem, druhý jmenovaný však nedokázal zakončit.

Vyrovnání mohlo přijít v následné přesilové hře, když Radivojevičovo nahození chytře tečoval Bližňák, kotouč se však odrazil od brankové konstrukce. Také v další početní převaze si Tygři vytvořili řadu šancí, v největší z nich však Jelínek z mezikruží těsně přestřelil. Na druhé straně v podobné situaci pro změnu selhal střílející Kane.

Tygři měli v závěru druhého dějství více ze hry, ale nedařilo se jim prosadit. Po Bližňákové pobídce pálil Bulíř pouze do boční sítě. Celkem ve druhé třetině odehráli hráči v bílém osm minut v početní převaze, přesto však Šimon Hrubec zůstával neprůstřelný a nulu si přenesl také do startu třetí třetiny.

Také do závěrečné dvacetiminutovky vstoupil Liberec aktivně. Po Krenželokově přistrčení se zblízka snažil propálit Hrubce Jelínek, ale neuspěl. Na druhé straně však přišlo vyloučení Dominika Lakatoše a druhý gól Třince. Vladimír Roth krásně našel v přesilovce zcela osamoceného Martina Růžičku a ten pálil do prázdné branky.

Hned po rozehrávce se navíc nechal vyloučit Radivojevič a s tygřími nadějemi to nevypadalo valně. Přesto to i v oslabení zkusil ze zajímavé pozice Krenželok, kterého vychytal Hrubec. Vzápětí již v pěti selhal těsně před brankou Michal Bulíř. A následovalo další vyloučení, když za krosček a následnou strkanici zamířil na trestnou lavici. Tygři sice oslabení přestáli, ale drahocenný čas utíkal velmi rychle.

Liberec nadále zásoboval Šimona Hrubce střelami, třinecký gólman byl ale bezchybný. Poradil si také s pokusem Lukáše Vantucha, který se před brankou zjevil zcela osamocen. Tygři to sice zkusili v power-play, ani to ale ovoce nepřineslo. V největší šanci napálil Radivojevič z levého kruhu Hrubce do masky. Namísto toho přidal Vladimír Dravecký pečetící třetí branku. Tygři tak podlehli Ocelářům 0:3!

Ohlasy trenérů

Filip Pešán (Bílí Tygři Liberec): "Z naší strany to bylo špatné utkání. Nebyli jsme schopni se dostat do žádného souvislého tlaku, špatně jsme sehráli přesilové hry. Musíme se z dnešního zápasu poučit, protože celý náš výkon nebyl hoden ani jednoho bodu. Třinec vyhrál naprosto zaslouženě."

René Mucha (HC Oceláři Třinec): "Odehráli jsme výborné utkání. Hráli jsme koncentrovaně po celých šedesát minut, byli jsme trpěliví. Skvěle jsme odehráli oslabení a šance, které jsme měli, jsme sami proměnili. Za dnešní výkon musím pochválit celý tým v čele s brankářem Hrubcem."

×
Odehrané v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
HC Motor České Budějovice
×
Dnes v 17:30 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice