Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Oceláři po pěti kolech stále neporaženi

18.09.2016 · Tomáš Vacho
Třinečtí hokejisté dnes v rámci pátého kola Tipsport extraligy hostili nejvzdálenějšího soupeře z Karlových Varů. Skóre otevřel již ve čtvrté minutě Kane, čímž roztrhnul pořádný pytel s brankami. Oceláři jich soupeři nakonec nasázeli sedm, neobdrželi žádnou a prodloužili vítěznou sérii!
5.kolo, neděle 18.9.2016
Třinec
Karlovy Vary
7:0
Třetiny: 3:0, 1:0, 3:0  Branky a nahrávky: 4. Kane (Nosek), 7. Linhart (Martin Růžička, Roth), 19. Dravecký (Rákos), 30. Dravecký (Kane), 48. Marosz (Cienciala), 51. Polanský (Galvas, Marosz), 53. Cienciala (Linhart, Marosz). Rozhodčí: Roman Mrkva, René Hradil – Jiří Gebauer, Vít Lederer. Vyloučení: 4:4. Využití: 0:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 4563. Střely na branku: 33:34. Zblokované střely: 8:11. Hity: 13:14. Vhazování: 35:42.  
HC Oceláři Třinec: Hrubec (Hamerlík) – Linhart, Roth, M. Doudera, Hrabal, Galvas, Nosek, L. Doudera – Martin Růžička, Kane, Petružálek (A) – Adamský (A), Polanský, Irgl (C) – Rákos, Kreps, Dravecký – Cienciala, Marosz, Hrňa
HC Energie Karlovy Vary: Honzík (od 19. minuty Závorka) – Sičák (A), Baránek, Harant, Dujsík, Tomáš Dvořák, Benák – T. Rachůnek, Matuš, Kindl – T. Rohan, Skuhravý (C), V. Tomeček – Kohout, Stloukal, Gorčík – Harkabus, Gríger, Flek

Komentář k zápasu

Třinec v utkání dominoval již od samého začátku. Včasné bylo také otevření gólového účtu domácího celku, stalo se tak na začátku čtvrté minuty, kdy Nosek donutil Honzíka vyrazit kotouč před Cory Kanea, který se v dobré pozici nemýlil. Za další minutu mohl být náskok již dvoubrankový, ale Draveckého pobídku se Krepsovi nepodařilo za pomoci teče usměrnit mezi tři tyče.

O druhou branku Ocelářů se tak postaral až v sedmé minutě Tomáš Linhart, který nahodil puk od modré čáry do klubka hráčů, přes které Honzík neměl šanci vidět, a tak kotouč po mírné teči a změně trajektorie zapadnul až za jeho záda.

Jediná slibná šance Energetiků první periody přišla v jedenácté minutě, Stloukal ale ani pohotovým zakončením z bezprostřední blízkosti do odkryté branky neuspěl, Hrubec totiž vytasil parádní zákrok, kterým odvrátil takřka jistou kapitulaci.

Ve čtrnácté minutě se Oceláři nejprve provinili proti pravidlům hrou v šesti hráčích, o chvíli později obdržel dvouminutový trest i domácí Doudera, hosté tak obdrželi luxusní příležitost hry ve dvojnásobné přesile v trvání jedné minuty a jednačtyřiceti sekund. Vary však v průběhu početní výhody Hrubce prakticky neohrozily.

Otěže tak znovu uchopil Třinec a rychlým přechodem do útočného pásma zastihl nepřipravenou obranu soupeře. Rákos ve spolupráci s Vladimírem Draveckým přidali po ukázkové spolupráci a geniální tečí druhého jmenovaného třetí branku a vyhnali Honzíka z branky.

První polovina druhé třetiny byla z pohledu branek i samotných šancí klidnější. Za zmínku stojí pouze teč domácího Ciencialy ze třiadvacáté minuty, která usměrnila Hrňovo nahození těsně vedle hostující klece.

Skóre se tak měnilo až ve třicáté minutě, Třinec zvyšoval již na čtyřbrankový náskok. Stalo se tak paradoxně při vlastním oslabení, kdy se po vhazování ve středovém kruhu dostal do úniku Vladimír Dravecký, který zakončil v prostoru mezi kruhy švihem pod břevno a prostřelil již nového brankáře Závorku.

Po čtvrté brance se dalo znovu mluvit o dominanci domácích. Do vyložených šancí se dostával pouze Třinec, ale šance Irgla z pětatřicáté minuty, kdy ve vyložené šanci trefil pouze boční síť, ani situace, kdy v osmatřicáté minutě unikali tři domácí hráče na samotného Závorku, další brankou neskončily.

A když se minutu před koncem druhé třetiny v dobré šanci z mezikruží neprosadil ani Polanský, kterého nezištnou příhrou pobídnul Irgl, šlo se do šaten za nezměněného stavu.

Odevzdaní Západočeši nastoupili do třetí třetiny alespoň s vidinou smazání nepříznivé nuly na světelné tabuli. Jenže útočná snaha velmi vázla, zato domácím se podařilo vše, na co sáhli. V osmačtyřicáté minutě zasadil pověstného „bůra“ Rostislav Marosz, který zužitkoval pohlednou spolupráci s Ciencialou.

Šestý zářez domácích přišel poté, co Vary uhájily svatyni při oslabení. Jiří Polanský v jednapadesáté minutě byl tím posledním, kdo usměrnil Galvasovu ránu od modré čáry.

Energie byla blízko čestné brance ve dvaapadesáté minutě, ale Hrubec svou bránu pro dnešek snad začaroval. Gríger tak ani nadvakrát z výhodných pozic neskóroval.

Třinec pak přidal ještě jednu branku, ve třiapadesáté minutě se po Linhartově přihrávce premiérovou trefou prosadil David Cienciala a završil tak jednoznačný výsledek 7:0.

V samém závěru ještě Hrubec vytasil další bravurní zákrok proti Flekovi a uhájil tak čisté konto.

Ohlasy trenérů

Vladimír Kýhos (HC Oceláři Třinec): "Výsledek je jednoznačný, z trenérského pohledu ale moc spokojený nejsem. Byl to z naší strany bezstarostný hokej. Kdybychom v bráně neměli Šimona Hrubce, tak kdo ví, jak by utkání dopadlo. Z mé strany ta spokojenost je poloviční. Nelíbilo se mi bránění a naše hra dozadu. Dopředu do bylo dobré, ale dozadu moc ne. Mužstvo může poděkovat Šimonovi, že výsledek je takový, jaký je."

Jan Tlačil (HC Energie K. Vary): "Do zápasu jsme vstoupili s přílišným respektem k soupeři, podle toho se utkání také odvíjelo. Máme velmi mladý tým a platíme tuhle daň. Když dostaneme první gól, tak kluci pod tlakem nedokáží proměňovat šance. A dělají ještě k tomu hrubé chyby."