Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Junioři ovládli pátý zápas a postupují na závěrečný turnaj!

25.03.2016 · Martina Sikorová
Ještě ve čtyřiatřicáté minutě činil rozdíl mezi oběma soupeři jediný gól, Oceláři ale vzápětí rozpoutali gólovou smršť a ukazatel skóre na světelné tabuli se nakonec zastavil až za stavu 11:3. Svěřenci trenéra Varadi tedy mají třetí bod a postupují na závěrečný turnaj.
ČF5, pátek 25.3.2016
Třinec
Mountfield HK
11:3
Werk aréna
Třetiny: 2:1, 4:1, 5:1  Branky a nahrávky: 9. Flok (Pala), 10. M. Kovařčík (Jašek, Petrák), 34. Zahradníček (M. Kovařčík, Jašek), 35. M. Adámek (Jašek, M. Kovařčík), 39. M. Kovařčík (Jašek, Petrák), 39. Hrehorčák (M. Adámek, Stránský), 45. M. Kovařčík (Bartko, Petrák), 51. Lorek (L. Doudera, Pisarik), 54. Pisarik (M. Kovařčík, M. Adámek), 56. Michal Roman (Miloš Roman, Hrehorčák), 59. Bartko (Heider) – 12. Krátoška (Piegl, Miškář), 34. Pilař (Hnik, Orság), 60. Pilař (Dvořák). Rozhodčí: Kubičík, Přikryl – Bryška, Lukš. Vyloučení: 3:5. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 1 110. Střely na branku: 57:24. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1, 3:2, 11:2, 11:3.  
Dudáček – Pisarik, Zahradníček, Bartko, Michal Roman, Stránský, Heider, M. Adámek, L. Doudera – Petrák, Jašek, Flok, Hrehorčák, M. Kovařčík, Lacka, Miloš Roman, Lorek, Pala
Veselý – Lier, Košař, Bureš, Hronek, Piegl, Gaspar – Zahradník, Malík, Hnik, Miškář, Dvořák, Drašnar, Krátoška, Chalupa, Orság, Gančarčík, Pilař, Pavlík

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Rozhodující utkání odstartovalo ve velkém stylu. Už ve druhé minutě mohl poslat Oceláře do vedení Miloš Roman, jenž zastavil chybnou rozehrávku Mountfieldu, při pokusu o bekhend ale sjel třineckému útočníkovi kotouč z hole. A skóre na světelné tabuli se neměnilo ani vzápětí, kdy Flok nedorazil do odkryté části klece nahození Lacky. V deváté minutě už se ale diváci ve Werk aréně dočkali, když za záda Veselého dostrkal kotouč důrazný Adam Flok.

O chvíli později už to bylo o dvě branky, poté, co svůj brejk zakončil ukázkovým bekhendovým blafákem Michal Kovařčík. Hradec ale krátce nato snížil, když kotouč odražený od zadního mantinelu dorazil do sítě Aleš Krátoška. Vrátit dvougólový náskok zpět na stranu Třince mohl v šestnácté minutě Petrák, jeho střelu ale dokázal Veselý vyrazit. Rána Pisarika pak skončila pouze na horní tyči a do kabin se tak odcházelo za stavu 2:1 pro Oceláře.

Hradečtí junioři mohli srovnat v polovině zápasu, kdy byl za držení hole vyloučen domácí kapitán, byl to ale nakonec gólman Mountfieldu, kdo inkasoval. Do přečíslení dva na jednoho ujeli Michal Kovařčík s Janem Zahradníčkem a třinecký bek po přihrávce prvně jmenovaného usměrnil kotouč za záda Veselého. Hosté ovšem znovu velmi rychle snížili, když v pokračující početní výhodě překonal Dudáčka Radek Pilař. Už o pár minut později se skóre na světelné tabuli měnilo znovu, když v přečíslení dva na jednoho poslal svůj tým zpátky do dvoubrankového vedení Marian Adámek.

V devětatřicáté minutě pak Oceláři odskočili už do čtyřgólového trháku. Mezi betony Veselého nejprve zakončil po přihrávce Jaška Michal Kovařčík a střelu Adámka pak i s trochou štěstí usměrnil za brankovou čáru Patrik Hrehorčák.

Gólová smršť pokračovala také v závěrečné třetině. Heider nejprve trefil pouze boční síť, Michal Kovařčík však vzápětí zakončil do odkryté části branky a zkompletoval hattrick. K dalšímu gólu pak pomohl Ocelářům jeden z hráčů Hradce, který srazil puk do vlastní branky po střele Jaroslawa Lorka z pravého křídla. Následně si třinečtí mladíci zahráli ve výhodě pěti proti třem a Alex Pisarik zvýšil na rozdíl sedmi gólů.

V šestapadesáté minutě pokořili Oceláři hranici magické desítky, když po přihrávce Miloše Romana uklidil puk do odkryté branky Michal Roman. V samotném závěru zápasu si nejprve položil Veselého Jan Bartko a zakončil do prázdné klece, poslední gól pak vstřelili hosté, když puk za záda Dudáčka dorazil Radek Pilař. Rozhodující zápas tedy zvládli lépe Oceláři, kteří postupují na závěrečný turnaj do Litoměřic, naopak pro Hradec sezóna končí.

Ohlasy trenérů

Václav Varaďa (HC Oceláři Třinec): Kluci se na dnešní zápas těšili a věřili, že to vyjde. Za stavu 3:1 jsme se nechali uspokojit a Hradec snížil, my ale vzápětí znovu odskočili. Na situaci jsem zareagoval oddechovým časem, aby nedošlo ke znovuuspokojení. Kluky jsem zároveň podpořil a nabádal je k tomu, aby si dali záležet. Další vstřelený gól byl zlomový a pak už jsme si to pohlídali.

Aleš Krátoška (Mountfield HK): První třetina byla z naší strany docela dobrá, do půlky zápasu jsme byli Třinci vyrovnaným týmem. Ale potom se nám hra trochu sesypala. Na kluky to dolehlo, bylo i znát, že nám chybějí síly z pětizápasové série s Libercem. Od půlky byl Třinec opravdu lepším týmem a zasloužil si vyhrát. Musím mu pogratulovat k předvedené hře a popřát do závěrečného turnaje, ať se mu daří. Tým má opravdu našláplý, dneska ve druhé půlce jsme jeho kvalitu poznali i my.

×
Odehrané v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
HC Motor České Budějovice
×
Dnes v 17:30 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice