Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Junioři padli v nájezdech, rozhodne se až v pátek

23.03.2016 · Martina Sikorová
Mladí Oceláři na ledě Hradce ztráceli už dvě branky, krátce před koncem druhé části ale snížil Jakub Lacka a v samotném závěru zápasu vyrovnal Ludvík Petrák. Duel nakonec dospěl až do nájezdů, ve kterých byl šťastnější Mountfield a stav série je tak vyrovnaný. Rozhodující duel je na programu ve staré Werk aréně již v pátek od 18:00.
ČF4, středa 23.3.2016
Mountfield HK
Třinec
3:2sn
FORTUNA aréna
Třetiny: 0:0, 2:1, 0:1 - 0:0  Branky a nahrávky: 36. Dvořák (Chalupa, Zahradník), 39. Dvořák (Hronek, Zahradník), rozh. nájezd Miškář – 40. Lacka (Michal Roman), 60. Petrák (Švaňa). Rozhodčí: Hrubý, Wagner – Bosák, Hejl. Vyloučení: 6:5, navíc M. Kovařčík (TRI) 10 minut osobní trest za zásah do oblasti hlavy a krku a Švaňa (TRI) 10 minut osobní trest za nesportovní chování . Využití: 0:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 345. Střely na branku: 28:41. Průběh utkání: 2:0, 2:2, 3:2. 
Veselý – Lier, Košař, Bureš, Hronek, Piegl, Gaspar – Zahradník, Malík, Hnik, Miškář, Dvořák, Drašnar, Krátoška, Chalupa, Orság, Gančarčík, Pilař, Pavlík.
Dudáček – Zahradníček, Bartko, Michal Roman, Stránský, Heider, M. Adámek, Haman – Petrák, Švaňa, Flok, Hrehorčák, M. Kovařčík, Sztwiertnia, Hladonik, Lacka, Lorek, Pala

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Již od úvodních minut bylo patrné, že oba týmy si moc dobře uvědomují důležitost zápasu a šancí bylo poskromnu. Přítomné diváky zvedl ze sedadel až únik Pavlíka, který tváří v tvář hostujícímu brankáři se svou bekhendovou kličkou selhal. Brankář Veselý musel první nebezpečnější situaci řešit až ve dvanácté minutě, ale lapačka domácího gólmana zafungovala stoprocentně.

S chutí hrající Krátoška zkusil štěstí svou další ranou od modré čáry, ale ani tentokrát se skóre neměnilo. To platilo i po hradecké přesilovce, kdy žádná z východočeských ran nerozvlnila síť za zády třineckého brankáře. Následně mohlo udeřit na druhé straně, avšak Veselý se po střelách Kovařčíka a Paly blýskl bravurními zákroky. A protože ani Hronkova střela z kruhu se mezi tři tyče nevešla, odcházelo se do šaten za bezbrankového stavu.

Lvi vstoupili do druhé periody o poznání aktivněji, než jejich soupeř z Třince a mohli se dočkat i branky. To by však Drašnar musel po krásné přihrávce Miškáře mířit podstatně přesněji. Východočeši svůj tlak postupem času stupňovali a hosté si pomáhali nedovolenými zákroky. Jeden takový mohl potrestat Hronek, jehož střelu hostující brankář neudržel, ale kotouč nakonec minul tyč třinecké klece. Avšak na pozoru se museli mít svěřenci trenéra Aleše Krátošky i v defenzívě, neboť například Lackova teč do protipohybu Veselého zaváněla brankou.

Velké okamžiky hradeckého muže v masce však měly teprve přijít. Ve třiatřicáté minutě předvedl Veselý několik skvělých zákroků a svůj tým značně podržel. Přítomní fanoušci si navíc mohli již o dvě minuty později poprvé zakřičet gól, když se střelou z hranice brankoviště prosadil Jaroslav Dvořák. A nemuselo zůstat jen u jedné branky, avšak Krátoška s Drašnarem puk za záda hostujícího brankáře propasírovat nedokázali. To se však povedlo v pádu zakončujícímu Jaroslavu Dvořákovi, který poslal Lvy ve čtyřicáté minutě do dvoubrankového vedení. Tento náskok ale Východočeši do konce třetiny udržet nedokázali, neboť devět vteřin před sirénou snížil Jakub Lacka.

Myšlenkami v kabině nejspíš ještě zůstali na začátku třetí třetiny Oceláři, neboť již po pár vteřinách mohli zvýšit vedení Mountfieldu Miškář s Hronkem, ale hostující brankář byl připraven. Hokejisté z Moravskoslezského kraje hru vyrovnali až v následné přesilovce, avšak faul Hronka potrestat nedokázali. Lvi, vědomi si svého náskoku, se soustředili především na urputnou defenzívu. To se jim mohlo stát osudným v devětačtyřicáté minutě, kdy Veselý neudržel Hrehorčákovu střelu a vypadnuvší kotouč jen těsně minul odkrytou klec.

Klid na východočeské hole mohl vrátit Košař, ale svým tvrdým projektilem trefil pouze blokujícího obránce. Třetí gól mohl přidat Hronek, ale všechny tři střely od modré skončily pouze ve výstroji hostujícího brankáře. Paní Štěstěna stále při Lvech v sedmapadesáté minutě, kdy Lacka orazítkoval břevno Veselého klece. Štěstí se však od Mountfieldu odvrátilo při soupeřově power-play, kdy si brankou Ludvíka Petráka pouhých dvanáct vteřin před koncem třetiny vynutil Třinec prodloužení.

V prodloužení musel první nebezpečnou akci řešit domácí brankář, ale Bartkovu střelu z kruhu si pohlídal. Obdobně si počínal i na druhé straně třinecký gólman po ráně Pilaře. Šancí však bylo jako šafránu a oba celky se soustředily především na to, aby neinkasovaly. To se mohlo změnit necelé dvě minuty před koncem prodloužení, ale Miškář zcela odkrytou klec přestřelil.

V samostatných nájezdech se činili především brankáři, kteří během prvních tří sérií nebyli překonáni. Kouzlo třineckého gólmana však při čtvrté penaltě očaroval přesně střílející Patrik Miškář.

Ohlasy trenérů

Václav Varaďa (HC Oceláři Třinec): "Jednalo se o velice vyrovnané utkání, ve kterém rozhodovaly maličkosti. Nájezdy, to už je loterie a nám bohužel nevyšly. Série je tedy vyrovnaná 2:2 a my uděláme vše pro to, abychom v příštím zápase zvítězili a postoupili."

×
Dnes v 18:00 | Jun.
HC Oceláři Třinec
HC Energie Karlovy Vary
×
Dnes v 13:00 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice