Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Mečbol odvrácen, rozhodne se ve Zlíně!

11.03.2016 · Tomáš Vacho
Třinec ve čtvrtém utkání předkola Play-off České pojišťovny sice dvakrát prohrával, ale po bojovném výkonu udolal soupeře a vynutil si pátý zápas ve Zlíně, který rozhodne tuto sérii.
PK4, pátek 11.3.2016
Třinec
Zlín
4:3
Třetiny: 2:1, 1:2, 1:0  Branky a nahrávky: 13. Kopecký (Nosek, M. Doudera), 17. Polanský (Adamský, Kanko), 39. Polanský (Adamský), 53. Kindl (Hrabal, Polanský) – 9. Kotvan (Čachotský, Vlach), 22. Fořt (Okál, Žižka), 38. Maruna (Kubiš, Ondráček). Rozhodčí: Oldřich Hejduk, Pavel Hodek – Jaromír Bláha, Josef Špůr. Vyloučení: 4:3. Využití: 1:0. Diváci: 4 753 (91 % celkové kapacity). Střely na branku: 28:33. Zblokované střely: 11:13. Hity: 20:10. Vhazování: 27:28. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:3, 4:3. Stav série: 2:2 
Hamerlík (Hrubec) – Jank, Nosek, Repe, Hrabal, M. Doudera, Slovák, L. Doudera – Dravecký, Kopecký (C), Tybor – Svačina, Pechanec, Kanko – Adamský, Polanský (A), Kindl – Matuš, Plíhal, Rákos – M. Kovařčík
Kašík (Horčička) – Marušák (A), Kotvan, Žižka (A), Matějíček, Řezníček, Urbanec – Říčka, Holík, Bukarts – Veselý (C), Vlach, Okál – Čech, Fořt, Čachotský – Kubiš, Maruna, Ondráček

Komentář k zápasu

Ve čtvrtém zápase hrál Zlín o postup do čtvrtfinále, naopak Třinec bojoval o prodloužení sezóny. Oceláři do utkání vstoupili s notně pozměněnou sestavou, povolán na výpomoc byl také obránce Jurij Repe.

V brance Zlína se znovu objevil Libor Kašík, který za zákrok na Rákose neobdržel žádný dodatečný trest, o kterém se spekulovalo. Také Berani provedli oproti včerejšku změny v sestavě, ale výhradně v útočných formacích.

Obě mužstva vstoupila do zápasu aktivně, první šanci ale předvedli domácí. Rákos v šesté minutě nahodil puk na bránu, čehož využil Matuš a změnil trajektorii jeho letu, díky čemuž jen těsně minul Kašíkovu svatyni.

Do vedení se ale jako první dostali žlutomodří. Oldřich Kotvan v deváté minutě proměnil přesilovou hru, když využil špatného výhledu Hamerlíka.

Oceláři ale nesklopili hlavy a dále pokračovali v dobrém výkonu, což vyústilo v rychlé vyrovnání. Stalo se tak po delším tlaku domácích, při kterém se do dobré šance nejprve dostal Nosek, který však minul bránu. Jeho spoluhráč Tomáš Kopecký si ale o chvíli později již počínal lépe, při dvojnásobné přesilové hře tečoval ránu Noska od modré čáry.

V čase 16:53 se Třinec dostal poprvé v utkání do vedení, Adamský totiž dobře našel rychle najíždějícího Jiřího Polanského, který uklidil puk za Kašíka.

Začátek druhé periody patřil hostům. Hamerlík nejprve odolal dobrým pokusům Říčky a Vlacha, ale na střelu Tomáše Fořta ze situace 2 na 1 již nestačil.

V pětatřicáté minutě mel dobře našlápnuto Tybor, ale jeho natlačení před bránu v přesilové hře brankou odměněno nebylo.

Závěr druhé třetiny pak byl velmi divoký. Nejprve se Jan Maruna prosadil velmi kuriózní brankou, když jeho z nouze vyslaná střela škrtla o Hrabala a zapadla za nic netušícího gólmana. Zhruba za minutu ale bylo znovu vyrovnáno, a znovu se o to postarala nerozlučná dvojice Martin Adamský - Jiří Polanský, druhý jmenovaný se totiž díky skvělé příhře dostal do úniku a proti Kašíkovi se mazácky poradil.

Třetí dějství bylo z obou stran dlouho ve znamení čekání na chybu soupeře. K vidění byla opatrná hra a minimum šancí. To se změnilo s úderem jednapadesáté minuty, kdy se před Hamerlíkem zjevil Fořt, ale poskakující kotouč nedokázal zkrotit.

Za další dvě minuty přišel další obrat skóre. Hrabal nahodil puk mezi kruhy, kde se nejrychleji zorientoval Denis Kindl a prostřelil Kašíka.

V šestapadesáté minutě hráli Oceláři nedovoleně v šesti, takže si cestu za důležitou výhrou zkomplikovali oslabením. Drtivý tlak Valachů ale Třinec ustál, zejména díky výborně chytajícímu Hamerlíkovi.

V samém závěru ještě Berani zkusili hru bez brankáře, což vyústilo ještě v jednu obrovskou šanci, ale Holíkovu obrovskou šanci opět zlikvidoval v neskutečné formě chytající Hamerlík.

Třinec, ačkoliv dvakrát prohrával, svého soupeře nakonec udolal a odmítnul tak konec sezóny. Série se tedy rozhodne na ledě Ševců v neděli 13.3.

Ohlasy trenérů

René Mucha (HC Oceláři Třinec): „Série od začátku napovídala k tomu, že to skončí pátým zápasem. Tam se rozhodne. Repe s Kindlem přinesli do týmu oživení, je dobře, že když jsme nuceni doplnit sestavu, tak ti hráči jsou platní. Ohledně startu Zbyňka Irgla momentálně nemohu říct nic, uvidíme zítra nebo pozítří ráno.“

Rostislav Vlach (PSG Zlín): „Opět se budu opakovat. Byl to velmi vyrovnaný zápas, dnes se šťastným koncem pro Třinec. Rozhodující pátý zápas budou rozhodovat maličkosti a kousek štěstí.“


×
Dnes v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
HC Motor České Budějovice
×
Dnes v 17:30 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice