Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Starší dorost má druhý osmifinálový bod!

04.03.2016 · Martina Sikorová
Mladí Oceláři měli znovu výborný vstup do zápasu a už ve druhé minutě se ujali vedení po brance Matěje Macha. V dalším průběhu hry svěřenci trenéra Wojnara svůj náskok ještě zvýraznili zásluhou Grzegorze Radzienciaka a Jana Kaluse a byť pak hosté snížili, na druhém vítězství Ocelářů už se jim nic změnit nepodařilo.
OF2, pátek 4.3.2016
Třinec
Havlíčkův Brod
3:1
Werk aréna
Třetiny: 2:0, 1:1, 0:0  Branky a nahrávky: 2. Mach (Kvasnica), 17. G. Radzienciak (Stuchlík), 34. Kalus (Mach, Kvasnica) – 35. Beran (Hrabaň, Michálek). Rozhodčí: Klapetek – Hlavatý, Lederer. Vyloučení: 3:6. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 212. Střely na branku: 31:21. Průběh utkání: 3:0, 3:1.  
Ovčaří – Hrachovský, Krzak, G. Radzienciak, Rufer, Brabec, Timotej Marguš, J. Adámek, Haman – Stuchlík, Vochozka, Peterek, Mach, Hrehorčák, Przybyla, Kvasnica, Kalus, Najsar, Molin
Kulich – Kopic, Hrabaň, Rubner, Benák, Lachman – Piskač, Michálek, Donda, Vlach, Beran, Holenda, Králíček, Přibyl, Veverka, Teplý

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Před startem pátečního utkání provedli třinečtí trenéři v sestavě několik změn, v brance nastoupil gólman Jakub Ovčaří a místo Hladonika zaujal Patrik Hrehorčák. A také ve druhém osmifinále nestihla časomíra odečíst ani dvě minuty a třinecká střídačka už se radovala z úvodní branky, když z prostoru mezi kruhy překonal hostujícího gólmana Matěj Mach.

Havlíčkobrodští dorostenci mohli kontrovat po chybné rozehrávce Ocelářů, zaváhání svého soupeře ale potrestat nedokázali a vyrovnat nestihl ani Michálek, který před třineckou brankou poskakující puk netrefil. Nedáš? Dostaneš. V sedmnácté minutě napřáhl na modré čáře obránce Grzegorz Radzienciak, puk z jeho hole se zastavil až o síť za zády Kulicha a domácí hráči si tak do kabiny odnášeli dvoubrankový náskok.

Také do prostřední dvacetiminutovky vstoupili svěřenci trenéra Wojnara aktivně a havlíčkobrodský útočník musel hned zkraje likvidovat dvě střely z mezikruží, s pokusy Hrehorčáka a Macha si ale poradil. O pár minut později už se ale Oceláři dočkali, když střelu Macha tečoval mimo dosah hostujícího gólmana Jan Kalus.

Tentokrát ovšem havlíčkobrodští dorostenci přispěchali s rychlou odpovědí poté, co střela Lukáše Berana od mantinelu proklouzla do třinecké branky. V závěru této části si pak oba týmy zahrály v početní výhodě, využít se ji ale Třinci ani Brodu nepodařilo a po druhé siréně tedy platil stav 3:1.

Poslední třetina už mnoho zajímavého nepřinesla. Za zmínku ovšem stojí rána obránce Radzienciaka od modré, jehož prudký projektil Kulich neudržel, k dorážce se ale nikdo v bílém dresu nedostal. V samotném závěru utkání sáhli hostující trenéři ke hře bez brankáře, tentokrát ovšem bez gólového úspěchu a série se tak do Havlíčkova Brodu přesouvá za stavu 2:0 pro Oceláře.