Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Vítězství nad Zlínem trefil Michal Kvasnica!

05.09.2015 · Martina Sikorová
Také do zápasu se Zlínem měli třinečtí mladíci rychlý start a už po necelých dvou minutách hry šli do vedení, do třetí třetiny pak ale vstupovali oba týmy za vyrovnaného stavu a šest minut před koncem základní hrací doby rozhodl o vítězství Třince Michal Kvasnica.
2.kolo, sobota 5.9.2015
Třinec
Zlín
4:3
Werk aréna
Třetiny: 2:1, 1:2, 1:0  Branky a nahrávky: 2. Valíček (Hrehorčák), 10. Przybyla (Lacka), 24. Przybyla (G. Radzienciak), 54. Kvasnica (Hrachovský) - 5. Dlabaja (Kočica), 35. Chytil (Václavek), 37. Krejčiřík (Václavek, Chytil). Rozhodčí: Mikula – R. Vengřín, M. Vengřín. Vyloučení: 2:3. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 192. Střely na branku: 53:19. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1, 3:3, 4:3.  
Loubal – Hrachovský, Krzak, Valíček, G. Radzienciak, Timotej Marguš, Imrich – Stuchlík, Plitko, Vochozka, Mach, Hrehorčák, Przybyla, Kvasnica, Hladonik, Lacka, Kalus, Najsar, Molin
Odložilík – Padrnos, Gába, Jenáček, Budil, Kowalczyk, Marek, Fridrich – Fryšara, Václavek, Mikulec, Chytil, Kočica, Dvořáček, Krejčiřík, Kotek, Kenša, Dlabaja

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Stejně jako v úvodním utkání, také v zápase se Zlínem šli třinečtí mladíci rychle do vedení, když z vrcholku kruhů překonal hostujícího gólmana Martin Valíček. Berani ale dokázali rychle přispěchat s odpovědí a už po třech minutách bylo vyrovnáno po střele Daniela Dlabaje z prostoru mezi kruhy. Z vyrovnaného stavu se ale zlínští mladíci dlouho radovat nemohli, krátce před polovinou první části totiž usměrnil kotouč pod horní tyč Odložilíkovy branky Dan Przybyla.

Ale také tentokrát mohlo být rychle srovnáno, naštěstí pro Oceláře ale Kočica v přečíslení nedokázal usměrnit za Loubala prudkou přihrávku svého spoluhráče. Svou šanci následně na druhé straně nevyužil ani Lacka, který neuspěl v akci jeden na jednoho. A gólem neskončila ani akce hostů, jelikož brejk Chytila zastavil čárový rozhodčí pro ofsajd.

Také vstup do druhé části vyšel lépe Ocelářům, Vochozka ale nejprve z mezikruží těsně minul a chvíli nato se před odkrytou brankou ke kotouči nedostal Mach. Do třetice už to ale třineckým mladíkům vyšlo. Před odkrytou klecí si puk našel Dan Przybyla, dostal jej pod horní tyč a přidal tak svůj druhý gól. Ještě více zvýraznit vedení Třince poté mohl Stuchlík, jeho prudkou ránu ale dokázal Odložilík zastavit.

Následně se do obrovské šance probojovali hosté, po přihrávce Václavka se v akci dva na nikoho dostal ke střele jeden z jeho spoluhráčů, Loubal ale dokázal zasáhnout a podržet tak svůj tým. Poté už ale Berani dokázali snížit zásluhou Filipa Chytila, jenž zůstal sám před brankou a poslal kotouč do sítě. O dvě minuty později pak bylo vyrovnáno, když z mezikruží prostřelil třineckého gólmana Vojtěch Krejčiřík.

Vzít si své vedení zpět mohli svěřenci trenéra Wojnara už po osmadvaceti sekundách, Machův pokus ale brankovištěm nakonec pouze prolétl. O něco více přesněji si poté počínal Stuchlík, jeho střela ale zamířila nakonec pouze do brankové konstrukce. Následně už se ale Oceláři radovali, když střelu Hrachovského dorazil do zlínské branky Michal Kvasnica. Necelou minutu před koncem sáhli hostující trenéři pro hru bez brankáře, vyrovnat se ale Beranům nepodařilo.

Ohlasy trenérů

René Mucha (HC Oceláři Třinec): Myslím, že začátek utkání jsme odehráli celkem slušně, kluci hráli to, co jsme chtěli. Věděli jsme, že soupeř má dobře propracovanou obranu a bleskové protiútoky a v první třetině jsme do zvládali řešit, sice jsme dostali gól, ale bylo to jednoznačně z nedůrazu kolem naší brány a pramenilo to z toho, že tohle nám včera stačilo. Naproti tomu v posledních deseti minutách druhé třetiny jsme mohli děkovat jenom brankáři, že soupeř pouze vyrovnal. Třetí třetina pak byla ubojovaná a už o pauze jsme se tady bavili, že tohle utkání bude asi už jen o jednom gólu. Měli jsme to štěstí, že jsme ho dali my a určitě jsme rádi, že jsme konečně překonali Zlín za tři body.

×
Dnes v 18:00 | Muži
HC Dynamo Pardubice
HC Oceláři Třinec