Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

O výhře nad Chomutovem rozhodla třetí třetina!

12.12.2015 · Martina Sikorová
V bitvě s Piráty sice junioři hned třikrát prohrávali, ve všech případech ale dokázali náskok svého soupeře vymazat a když pak přidali v poslední části hry další tři branky, bylo jasno o tom, že všechny body zůstanou v Třinci.
28.kolo, sobota 12.12.2015
Třinec
Chomutov
6:3
Werk aréna
Třetiny: 2:3, 1:0, 3:0  Branky a nahrávky: 8. M. Kovařčík (O. Kovařčík), 17. Pisarik, 23. Hrehorčák (Michal Roman, Švaňa), 46. M. Kovařčík (O. Kovařčík), 48. Michal Roman (Murín, Hrehorčák), 58. Flok (Hrehorčák, Pala) – 4. Páleník (Bláha, Krivošík), 8. Részegh (Páleník), 19. Cestr (Páleník, Kellerstein). Rozhodčí: Šutara – Bojda, Mikler. Vyloučení: 6:6. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 66. Střely na branku: 40:27. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 2:3, 6:3.  
Dudáček – Pisarik, Janiczek, Zahradníček, Bartko, Michal Roman, Stránský – Petrák, Švaňa, Flok, Hrehorčák, M. Kovařčík, O. Kovařčík, Sztwiertnia, Hladonik, Lacka, Miloš Roman, Murín, Pala
Danylec – Běhula, Páleník, Blaha, Hierman, Cestr, Hlaváček, Lidák – Palička, Krivošík, Dyrynk, Svoboda, Polák, Részegh, Kellerstein, Rindoš, Doležal, Strunz, Trapl

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Utkání druhého týmu tabulky se čtvrtým odstartovalo velmi brzkým gólem, který už ve čtvrté minutě zařídil střelou od modré obránce Chomutova Jan Páleník. Oceláři přispěchali s odpovědí krátce po skončení přesilové hry, kdy hosty obral o kotouč Ondřej Kovařčík, předal jej Michalu Kovařčíkovi a mladší z bratrů pak střelou do levého horního rohu překonal Danylce.

Z vyrovnání se ale Oceláři příliš dlouho neradovali. Jen o necelou minutu později vyjel Dudáček proti puku, přikrýt jej pod lapačku se mu ale nepodařilo a po střele Tamáse Részegha mohl lovit kotouč ze své sítě. Třinečtí junioři poté sice dostali k dispozici krátkou dvojnásobnou početní výhodu, v té ale branku Chomutova příliš neohrozili. O chvíli později se měli svěřenci trenéra Varadi po faulu Stránského bránit, místo toho ale málem udeřili.

Po zaváhání pirátské obrany se do akce dva na nikoho vydali Patrik Hrehorčák s Ondřejem Kovařčíkem, přihrávku prvně jmenovaného ale Kovařčík netrefil. Po dalším ubráněném oslabení se ale třinečtí hráči přece jen dočkali. Střela Miloše Romana sice orazítkovala pouze jednu z tyčí, po ráně Alexe Pisarika už ale kotouč do sítě prošel. Ani tentokrát se ale hráči v bílých dresech z vyrovnání příliš dlouho neradovali.

>Po Murínovi zamířil na trestnou lavici také Bartko a nabídnutou dvojnásobnou výhodu Piráti rychle proměnili, když se proti střele Václava Cestra od modré nestačil třinecký gólman včas přesunout. Chomutovští junioři se tedy potřetí dostali do vedení a jednobrankový náskok si už do konce úvodní části pohlídali.

Do druhé třetiny vstoupily oba týmy velmi aktivně, Lacka ale z první trefil pouze gólmana hostů a Doležal na druhé straně branku z otočky vůbec netrefil. O chvíli později pak bylo potřetí vyrovnáno, když po nahození Michala Romana dorazil kotouč do sítě Patrik Hrehorčák a od inkasování čtvrté branky pak Piráty zachránil výborný zákrok Danylce, který pohotově zasáhl proti střele Ondřeje Kovařčíka do odkryté klece.

A tak se málem počtvrté v utkání dostali do vedení chomutovští mladíci. Ti v oslabení ujeli do přečíslení a po střele Bláhy se už radovali, ovšem ne dlouho. Gól totiž nemohl být uznán, jelikož nebyl puk prokazatelně vidět za brankovou čárou. V závěru druhé části se pak hned ke dvěma dorážkám dostal Miloš Roman, kotouč ale v síti neskončil a do kabin tak odcházeli oba soupeři za vyrovnaného stavu.

Jen pár minut po startu závěrečné části se do vedení dostali poprvé domácí mladíci, když po přihrávce Ondřeje Kovařčíka překonal Danylce Michal Kovařčík. Ve stejném čase inkasoval Páleník dvou minutový trest za nesportovní chování a v této početní výhodě utekli Oceláři Chomutovu už o dvě branky, když střelou z mezikruží propálil gólmana Pirátů Michal Roman. Hostující hráči mohli kontrovat z přečíslení, v něm ale Dyrynk třineckou branku přestřelil a snížit se chomutovským hráčům nepodařilo ani z velkého tlaku v útočném pásmu.

Pala pak o chvíli později obral jednoho z obránců Pirátů o puk, zavezl jej do útočného pásma a předal napříč brankovištěm Hrehorčákovi. Třinecký útočník ještě celou akci vylepšil přihrávkou mezi kruhy na dojíždějícího Adama Floka, který propálil vše, co mu stálo v cestě a přidal tak definitivní pojistku na vítězství hráčů s drakem na prsou.