Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Junioři vstoupili do nového roku vítězně!

04.01.2016 · Martina Sikorová
Na první branku z hole Christova ještě dokázala Kometa najít odpověď, třinečtí mladíci ale krátce nato využili početní výhodu a znovu se tak vrátili do vedení. Svůj náskok poté Oceláři v průběhu prostřední části ještě zvýraznili a a do nového roku tak vstoupili tříbodovým vítězstvím.
2.kolo, pondělí 4.1.2016
Třinec
Kometa Brno
6:3
Werk aréna
Třetiny: 2:1, 3:0, 1:2  Branky a nahrávky: 4. Christov (Pala, Lacka), 10. M. Kovařčík (Murín, Pisarik), 25. Miloš Roman (M. Adámek, M. Kovařčík), 26. Doudera (Petrák), 32. Pisarik (Lacka, Lorek), 52. Christov (Petrák, M. Adámek) – 8. Hroudný (Lunter), 42. Dvořák (Kratochvíl), 52. Garčic (Boltvan). Rozhodčí: Koliba, Mrkva - Barteček, Vengřín. Vyloučení: 5:7. Využití: 2:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 59. Střely na branku: 35:15. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 5:1, 5:2, 6:2, 6:3. 
Fendrich – Pisarik, Zahradníček, Bartko, Michal Roman, Stránský, Heider, M. Adámek, Doudera – Petrák, Flok, M. Kovařčík, Hladonik, Lacka, Miloš Roman, Christov, Murín, Lorek, Pala
Slavíček (29. Gerža) – Furch, Švejda, Štancl, Kubeš, Kabelka, Zukal, Kupčík – Havlát, Lunter, Dvořák, Horký, Garčic, Dupljaku, Havránek, Kratochvíl, Boltvan, Grünwald, Hroudný

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

První velkou šanci si v sobotním utkání vytvořil Michal Kovařčík, který se pokoušel přetlačit beton Slavíčka po objetí branky, což se ale domácímu útočníkovi nakonec nepodařilo. Nevyužitá příležitost ale Oceláře příliš dlouho nemrzela. Jen o necelou minutu později vypálil z mezikruží Vít Christov a brněnský gólman kapituloval poprvé.

Z vedení se ale svěřenci trenéra Varadi příliš dlouho neradovali. Lunter získal puk v rohu útočného pásma a poslal jej před branku, odkud Fendricha překonal Daniel Hroudný. Za vyrovnaného stavu se ale hrálo pouze necelé dvě minuty. V početní výhodě využil přihrávku Murína Michal Kovařčík, z první překonal gólmana Komety, vrátil svůj tým do vedení a zároveň také stanovil skóre po dvaceti minutách hry.

Do prostřední části vstoupili mnohem lépe domácí. Třinečtí junioři si svou aktivitou vybojovali početní výhodu a tu nakonec proměnili v třetí gól, když ránu Adámka od modré čáry usměrnil do sítě Miloš Roman. Časomíra odečetla něco málo přes minutu a skóre na světelné tabuli se měnilo znovu. Lukáš Doudera získal kotouč v rohu útočného pásma, následně jej z těsné blízkosti poslal mezi betony Slavíčka do sítě a zaznamenal tak svůj první letošní gól v juniorském dresu.

Trenéři Komety poté sáhli ke střídání brankářů a Slavíčka tak nahradil Dominik Gerža. Ani druhý gólman hostů ale čisté konto příliš dlouho neudržel, když jej dělovkou od modré čáry překonal Alex Pisarik. Oceláři si poté vytvořili ještě několik dalších šancí, ve druhé třetině už ale další gól nepadl.

V závěrečné části nejprve Michal Kovařčík poslal kotouč pouze napříč brankovištěm a následně tak udeřila Kometa, když v signalizované výhodě prostřelil Fendricha Filip Dvořák. O chvíli později mohl být rozdíl ve skóre ještě menší, střelu Dvořáka do odkryté části branky ale dokázal zastavit Michal Roman. Stejný hráč pak v početní výhodě branku o pár centimetrů přestřelil, Pala trefil pouze jednu z tyčí a radovat se tak třinečtí mladíci mohli až ve dvaapadesáté minutě.

Vít Christov projel s kotoučem až ke Geržovi a z těsné blízkosti puk uklidil za jeho záda. Kometa ale dokázala bleskově odpovědět, když po vyhraném vhazování překonal domácího gólmana Richard Garčic a uzavřel tak gólový účet dnešního zápasu.

×
Dnes v 18:00 | Jun.
HC Oceláři Třinec
HC Energie Karlovy Vary
×
Dnes v 13:00 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice