Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Nové mistry poznáme až ve čtvrtek - Litvínov versus Oceláři 3:6!

21.04.2015 · Martin Stebel
Parádní práce, Oceláři! Šestá finálová konfrontace "Česká pojišťovna play-off" přinesla ofenzivně bohaté představení, ze kterého vyšli vítězně třinečtí hokejisté. Ti díky kompaktnímu výkonu triumfovali 6:3 a vyrovnali stav série na 3:3! Rozhodující finálový souboj uvidí WERK ARENA ve čtvrtek 23. dubna od 17:20 hod.
F6, úterý 21.4.2015
Litvínov
Třinec
3:6
Třetiny: 1:2, 1:3, 1:1  Branky a nahrávky: 18. Jánský (Lukeš), 29. Ručinský (Petružálek, Pavlík), 47. Hořava (Hanzl) – 2. Hrňa (Plíhal), 18. Plíhal (Hrňa, Ružička), 24. Dravecký (Klepiš), 30. Linhart (Růžička), 40. Ružička (Hrňa, Matuš), 58. Orsava (Ružička). Rozhodčí: Martin Fraňo, Robin Šír – Jaromír Bláha, Petr Blümel. Střely na branku: 41:23. Zásahy brankářů: 17:38. Zblokované střely: 5:20. Hity: 15:9. Vhazování: 38:43. Radegast index: 10:64. Vyloučení: 4:4, navíc Chaloupka (Litvínov) 10 minut. Využití: 1:1. Diváci: 6011. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3, 2:3, 2:5, 3:5, 3:6. Stav série: 3:3. Nejlepší hráči: Peter Jánský – Erik Hrňa. 
Francouz (41. Horák) – Chaloupka, Kubát, Pavlík, Sklenička, Gula, Pavelka, Baránek, Kokeš – Jánský, Hübl, Lukeš – Petružálek, Hanzl, Ručinský – Martynek, Gerhát, Trávníček – Jurčík, Piroš, Hořava
Hrubec (59. Svoboda) – Klesla, Hrabal, Linhart, Nosek, Doudera, Trončinský, Foltýn, Matyáš – Dravecký, Klepiš, Irgl – Adamský, Polanský, Orsava – Ružička, Plíhal, Hrňa – Matuš, Růžička, Cienciala

Komentář k zápasu

Dnešní zápas byl na rozdíl od předchozích střetnutí finálové série plný branek. Skóre se podařilo otevřít Třinci, již ve druhé minutě se prosadil bekhendovou střelou Erik Hrňa. Branka hostující celek nakopla a již za další minutu to mohlo být o dvě, jenže Polanského pokus zlikvidoval Francouz skvělým zákrokem.

Litvínov začal kousat až ke konci první třetiny. Nejprve neuspěl František Lukeš v samostatném úniku, trefil pravděpodobně jen konstrukci Hrubcovy brány. To ale bylo pouze předzvěstí toho, co mělo teprve přijít, o chvíli později se domácí dočkali vyrovnání. Peter Jánský zužitkoval Lukešovu příhru a střelou mezi betony vrátil Vervě vyrovnaný stav.

Našlapaný litvínovský zimák se však ještě ani nestačil doradovat ze vstřelené branky a Třinec znovu vedl. Tomáš Plíhal se dvě minuty před první sirénou ocitnul v dobré pozici, kterou dokázal přetavit ve vedoucí branku.

Vladimír Dravecký - tohoto hráče vyvolával kotel Třince zkraje druhé periody. Hostující dvaadvacítka se po Klepišově příhře opřela do puku, který skončil za Francouzem a hosté se tak dostali do dvoubrankového trháku.

V polovině zápasu se znovu konaly gólové hody. Litvínov nejprve snížil díky dorážce Martina Ručinského, jenže za dalších devětadvacet sekund byli třinečtí hráči znovu ve dvoubrankovém vedení. Marek Růžička totiž vyhrál vhazování, přisunul na levý kruh Tomáši Linhartovi a ten nechytatelnou dělovkou přidal další zářez.

Domácí tým pro třetí třetinu vyměnil gólmana, místo Francouze nastoupil Lukáš Horák. Jenže ve čtyřicáté minutě se po Hrňově příhře v situaci 2 na 1 trefil i Štefan Ružička a vypadalo to, že Oceláři mají našlápnuto k vyrovnání série.

Třináct minut před koncem základní hrací doby ale vykřesal jiskru naděje Miloslav Hořava, jehož nahození zapadlo až za Hrubce. Litvínov pak dřel, snažil se o vyrovnání, jenže jeho snahu srážela častá vyloučení, Třinec dokonce zahrával dvojnásobnou přesilovou hru. Při ní se Oceláři prosadili pošesté. Milan Doudera na modré čáře napřáhnul k prudkému projektilu, který zaplachtil až za Horáka.

V samém závěru ještě měl velkou šanci Petružálek, ale v samostatném úniku Hrubce nepřekonal. Hrubec při zákroku utrpěl otřes, takže zápas dochytal ve třinecké bráně Miroslav Svoboda. To ale nic nemění na tom, že o mistrovi letošní sezóny se bude rozhodovat ve čtvrtek 23. dubna na ledě třinecké Werk arény!

Ohlasy trenérů

Miloslav Hořava (HC Verva Litvínov): "Třinec sehrál velice dobré utkání a ztrestal nás. Jakmile jsme se dostali zpátky do zápasu, tak jsme okamžitě inkasovali branku. Oceláři byli lepším týmem a zaslouženě vyhráli. Na sedmé utkání se výborně připravíme, dáme do toho všechno a budeme bojovat o titul."

Václav Varaďa (HC Oceláři Třinec): "Začali jsme tak, jak jsme si představovali, a dali první branku. Litvínov tam pak měl velké šance a následně přesilovku pět na tři. Bylo moc důležité, že jsme to dokázali ubránit. Litvínov několikrát snížil, ale pokaždí jsme našli rychlou odpověď. Kluci si začali věřit a proměňovali brankové příležitosti. Je to teď padesát na padesát. To, že jsme si ze stavu 1:3 vynutili sedmé utkání, je pro tým velká vzpruha."


×
Dnes v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
HC Motor České Budějovice