Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Starší dorostenci mají další výhru!

13.12.2014 · Martina Sikorová
Poslední zápas v letošním roce sehráli starší dorostenci Ocelářů na ledě Chomutova, kde výhru řídili především hostující beci, kteří se postarali o čtyři z pěti branek. Tříbodovým příspěvkem se blýskl obránce Marian Adámek, který dva góly dal a na další pak přihrál. Druhé čisté konto v řadě naopak vychytal Jan Hlaváč.
30., sobota 13.12.2014
Chomutov
Třinec
0:5
SD ARÉNA
Třetiny: 0:2, 0:1, 0:2  Branky a nahrávky: 9. Radzienciak (Imrich, Haman), 10. Adámek (Poruba, Kaukič), 23. Poruba (Adámek, Stuchlík), 42. Haman (Matějka), 47. Adámek (Stuchlík). Rozhodčí: Knapík – Mašek, Hynčica. Vyloučení: 7:4. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 70. Střely na branku: 17:44. Průběh utkání: 0:5.  
Strejc – Lidák, Hlaváček, Dvořák, Běhula, D. Novák, A. Novák, Hajič – Toman, Polák, Lyszczarczyk, Kulich, Palička, Svoboda, Tůma, Rindoš, Hřebíček, T. Adámek
Hlaváč – Hrachovský, Valíček, Haman, Radzienciak, M. Adámek, Imrich, Bartko, Janiczek – Stuchlík, Kaukič, Švaňa, Flok, Poruba, Matějka, Bárci, Sztwiertnia

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Od úvodních minut měli více ze hry Třinečtí, kteří neustále ohrožovali Strejcovu branku. Z tohoto tlaku dokázali vytěžit Oceláři také úvodní trefu. Na začátku deváté minuty nahodil Ondřej Imrich kotouč na branku. Strejcovi tento puk vypadl před volného Grzegorze Radzienciaka, který puk doklepl do odkryté branky a hosté se ujali vedení.

Toto vedení dokázali Slezané navýšit hned vzápětí. Za devětašedesát vteřin se dostali hráči Třince k několika dorážkám a tu poslední poslal do branky Marian Adámek. Díky tomu vedli Třinečtí v SD Aréně v polovině první třetiny již 2:0.

V pokračujícím průběhu prvního dějství byli pořád více aktivnějším mužstvem hráči v červených dresech a chomutovskému souboru se nepodařilo patřičně ohrozit branku Hlaváče.

Úvodní vteřiny druhé části patřili Pirátům, avšak ani tentokrát se Chomutovští neprosadili, a tak trestali Třinečtí. Krátce po uplynutí přesilové hry se po nahrávce Mariana Adámka prosadil Jan Poruba.

O dvě minuty později se dostal do velké šance Valíček, ale trefil pouze tyčku Strejcovy branky. V polovině šestadvacáté minuty dohrál Tůmu u mantinelu Sztwiertnia a domácí obránce si to nenechal líbit. Strhla se potyčka, ve které byl úspěšnější právě mladý Pirát.

Po půlce střetnutí se dostal před Hlaváčovu branku chomutovský Martin Tůma, avšak nedokázal při zakončení trefit zařízení.Krátce poté dostali Třinečtí výhodu přesilové hry pěti proti třem. V ní předvedl neuvěřitelný zákrok Alex Strejc. Hosté již stříleli do prázdné branky, ale v poslední chvíli tam domácí brankář strčil lapačku a puk chytil. V samotném závěru trefil domácí Josef Rindoš tyčku třinecké branky.

Do třetí periody měli opět povedený vstup Oceláři, kteří se po 71 vteřinách hry dočkali čtvrtého gólu v Strejcově brance. Filip Haman nahodil černou gumu na chomutovskou branku a kousek černé pryže se zastavil až v brance.

O další pět minut se skóre na časomíře opět hnulo. Třinecký kapitán Marián Adámek dostal nabito na modré čáře a krásnou dělovkou nedal Strejcovi žádnou šanci. V závěrečných minutách se střídaly šance, avšak žádné další branky nepadly, tudíž si Třinec připsal tříbodové vítězství.

Ohlasy trenérů

Kamil Koláček (Chomutov): „Hodnocení bude nic moc, protože jsme k tomu přistoupili, tak jako bychom porazili všechny. Tím, že jsme měli delší šňůru, kdy se nám dařilo, tak si chlapci mysleli, že to půjde samo. Třinec ukázal, proč je první a dal nám lekci de fakto ze všeho. Řekl bych, že jsme nestíhali skoro v ničem.“

René Mucha (Třinec): „Utkání nám celé sedlo, od začátku až do konce. Dali jsme dvě rychlé slepené branky v první třetině. Tím jsme se uklidnili a jsem rád, že kluci plnili celý zápas to, co jsme po nich chtěli. Hráli jsme aktivně, což chceme po klucích a potácíme se s proměňováním šancí. Gólovek tam bylo hodně a některé šance měly skončit brankou. Jsem rád, že jsme oba víkendové zápasy zvládli bez inkasovaného gólu, takže je to potěšující, ale zároveň zavádějící do dalšího průběhu sezóny.“

×
Odehrané v 17:30 | Jun.
HC Kometa Brno
HC Oceláři Třinec