Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Oceláři o dnešním vítězství rozhodli v poslední třetině!

07.03.2013 · Růžena Raszková
OLOMOUC - V dnešním utkání NOEN extraligy juniorů se svěřenci Jiřího Juříka a Aleše Macha střetli s týmem HC Olomouc. První branka padla až v polovině utkání do třinecké sítě. Oceláři zmobilizovali své síly a v posledních deseti minutách utkání vsítili soupeři tři góly.
41.kolo, čtvrtek 7.3.2013
Olomouc
Třinec
1:3
Třetiny: 0:0, 1:0, 0:3  Branky a nahrávky: 29. Lehečka (Jergl J.) – 50. Běhal (Matuš), 52. Bajtek (Matuš, Kindl), 59. Kindl (Matuš, Bezuška). Rozhodčí: Dědek – Klein, Lukš. Vyloučení: 7:6, navíc Rašner (OLO) 10 min. [NESP], Jaroš (TRI) 10 min. [NESP]. . Využití: 0:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 89 Střely na branku: 32:48. Průběh utkání: 1:0, 1:3.  
Lukáš – Rašner, Jergl J., Brančík, Kovář, Škůrek, Schejbal J., Hradil Z., Pšeja – Lehečka (C), Hes J., Vaculín – Jergl A., Beták, Ostřanský – Kunce, Šťastný, Zitka – Konečný.
Šimboch – Běhal, Foltýn, Kurzok, Hurtík, Žvatora, Valíček, Bezuška – Bajtek (C), Kasperlík, Kindl, Ohera, Vyčesaný, Franek, Juhász, Matuš, Jaroš, Mach, Pargáč, Růžička.

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Obě mužstva se do velmi důležitého utkání vrhla v rychlém tempu a diváci na olomouckém zimním stadionu se v první části nudit rozhodně nemohli. Už ve třetí minutě zapomněli hostující obránci za sebou Hese, který se tak řítil sám na třineckou klec. Blafákem na Šimbocha ale nevyzrál. Stejně dobře si vedl brankář Ocelářů i o dvě minuty později, kdy v obdobné šanci neuspěl Aleš Jergl.

Následně se do několika slibných zakončení dostali Slezané. Nejprve u levé tyčky domácí branky nedokázal puk procpat za čáru Růžička, následně pálil z první bez přípravy Běhal. Kohouti poté zahrozili ve vlastním oslabení, kdy z dobré pozice střílel Kunce.

Třinečtí se znovu ozvali ve čtrnácté minutě. Franek se snažil natřikrát dorazit puk do domácí branky, ovšem bez úspěchu. Gólově se neujal ani následný pokus Žvatory. Do vedení se tak mohli dostat opět Hanáci, kteří v přesilové hře už zvedali ruce nad hlavu. Šimboch ale skvělým zákrokem utnul předčasnou radost a příležitost Lehečky zneškodnil.

V prostřední části pokračovala hra ve vysokém tempu, obě mužstva si vytvořila několik nadějných pokusů. Na začátku devětadvacáté minuty se prodral do brankoviště hostů Šťastný, který z bezprostřední blízkosti branku nevstřelil. V téže minutě se ovšem skóre přeci jen měnilo. Jakub Lehečka nejprve v přečíslení dvou na jednoho nezpracoval přihrávku, o pár vteřin na to si ovšem spravil chuť, když za brankovou čáru dorazil odražený kotouč.

Další šance ve druhé části si připisovali zejména hosté, kteří měli hned několik příležitostí srovnat se soupeřem krok. Ve třiatřicáté minutě musel několikrát zasahovat domácí gólman proti pokusům Bezušky, který se mu snažil zasunout puk za brankovou čáru. Další příležitost spálili hosté v přesilové hře, kdy po tvrdé ráně Pargáče proletěl kotouč napříč brankovištěm.

Do třetího dějství tak vstupovali Třinečtí s jednogólovým mankem, které by znamenalo lepší výchozí pozici do posledního kola soutěže pro Kohouty. I možná proto se hosté do soupeře zakousli od úvodních vteřin, což se málem projevilo. Ani Mach, ani Růžička ale ve velkých šancí neskórovali.

Vyrovnat se třineckým hráčům přeci jen podařilo, v padesáté minutě poslal kotouč tvrdou ránou do sítě Jiří Běhal. Nerozhodný stav vydržel necelé tři minuty. Obrat hostujícího celku zařídil při přečíslení Filip Bajtek.

Hanáci sice poté dostali výhodu dvou přesilových her, ani v jedné však neuspěli. Naopak dvě minuty před koncem zkusila Mora hru bez gólmana, bránící čtveřice se však nejen ubránila, zároveň i rozhodla. Kotouč do opuštěné klece dovezl Denis Kindl.

Ze souboje o druhou příčku tak vyšli jako vítězové Oceláři, kteří na Hané brali všechny tři body.

Ohlasy trenérů

Kamil Přecechtěl (HC Olomouc): Odevzdali jsme velmi bojovný a pracovitý výkon. Bohužel ale hokejově nedisciplinovaný, což rozhodlo. Ve třetí části jsme si nejprve nechali dát desetiminutový trest za blbé řeči, poté tři menší tresty. Stálo nás to hodně sil a v závěru jsme utkání neudrželi. Jestli skončíme třetí nebo čtvrtí už není rozhodující. V play-off jsou všichni soupeři stejně silní, stejně nepříjemní. Nikoho slabého si nevyberete.

Jiří Juřík (HC Odeláři Třinec): Na výkonu obou mužstev bylo vidět, že se hrálo o druhou příčku. V první části jsme měli štěstí, pomohl nám gólman. Celé utkání předváděli brankáři na obou stranách skvělé výkony. Ve třetí části jsme přidali, otočili jsme nepříznivý stav. Hrou ve třetí části jsme si tři body zasloužili. Nyní budeme čekat na soupeře pro play-off, což bude buď Chomutov, nebo Liberec. Oba celky jsou na dobré úrovni, takže je jedno, koho dostaneme.

×
Dnes v 18:00 | Jun.
HC Oceláři Třinec
HC Energie Karlovy Vary
×
Dnes v 13:00 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice