Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Mladší dorost skolil Porubu a připsal si další vítězství!

11.01.2018 · Martina Sikorová
Svěřenci trenéra Raszky vstoupili do zápasu parádně a po úvodní dvacetiminutovce drželi dvoubrankový náskok. Soupeř ovšem stačil srovnat a o vítězství Ocelářů tak rozhodla až situace z padesáté minuty, kdy se z brejku prosadil Michal Ramík.
E6, čtvrtek 11.1.2018
Poruba
Třinec
2:3
RT TORAX ARENA
Třetiny: 0:2, 1:0, 1:1  Branky a nahrávky: 34. Spurný, 44. Krčmarský (Puchala) – 4. Hrůzek (Wardas, F. Cienciala), 20. Kašpárek (Petrovský), 50. Ramík (Wardas, Hykl). Rozhodčí: Kubíček – Barteček, Ševčík. Vyloučení: 2:2, navíc za faul Havlíka (POR) nařízeno TS (neproměněné). Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 45. Střely na branku: 17:37. Průběh utkání: 0:2, 2:2, 2:3.  
Slíž – Havlík, Gelnar, Puchala, Macurák, Machů, Bechný, Dobeš - Foldyna, Kubík, Halata, Barčák, Pavlík, Moškoř, Rambousek, Spurný, Krčmarský
Halouzka – Hrůzek, Wantulok, Mituchovič, Chovaniak, Buják, F. Cienciala – Raszka, Przybyla, Šotkovský, Wardas, Jurzyca, Kašpárek, Petrovský, Hykl, Ramík, Macháček

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Třinec šel díky proměněné přesilovce do vedení už ve čtvrté minutě. Porubská obrana sice dlouho zvládala střelecké pokusy soupeře eliminovat, síly ale docházely a tak se na samém konci oslabení museli domácí sklonit před nahrávkovým koncertem Ocelářů. Na jeho konci byl před brankou stojící Filip Hrůzek a kotouč prošel porubskému brankáři pod betony.

Při rovnocenném počtu hráčů byla Poruba schopna se soupeřem držet bruslařský krok. Na gólové šance přesto vedli Oceláři, kteří ovšem nedokázali chyby porubských hráčů potrestat. Až špatná nahrávka domácího hráče v obranné třetině znamenala trest v podobě druhého třineckého gólu. Alexandr Kašpárek nasměroval kotouč na porubskou branku a slavil gól do šatny.

Po výměně stran se obě mužstva snažila změnit skóre, jenže gólmani měli svůj den a puky buď odráželi, nebo rovnou před hráči schovávali. Porubská obrana byla v druhé periodě kompaktnější a důraznější. Z toho pramenila snižující branka v druhé polovině utkání. Adam Spurný vzal vše na sebe, po mantinelu odpálený puk od Slížovy branky dopravil v těžké situaci, kdy by bráněn z obou stran třineckými hráči, do hostující branky mezírkou mezi betony.

Nástup do třetí třetiny měli Porubští famózní. Důrazně šli do brankoviště a hostující obranu i gólmana Halouzku zaměstnávali víc, než by si soupeř přál. Vyhrané vhazování před útočnou modrou bylo zárodkem vyrovnání, které přesnou nahrávkou zařídil Puchala a střelec Kryštof Krčmarský, čímž utkání zdramatizoval. Jenže na otázku, který tým si v bodech polepší, našel odpověď Michal Ramík. V padesáté minutě ujel porubské obraně a střelou pod horní tyč si připsal vítěznou branku.

V následující minutě vychytal Slíž trestné střílení, které sudí nařídil po faulu Kubíka na Jurzycu. Domácí třineckého brankáře Halouzku již nepřelstili a tak si Oceláři výhrou 3:2 upevnili první místo v tabulce.

Ohlasy trenérů

Jiří Raszka (HC Oceláři Třinec): Dnes jsme začali velice dobře a v první třetině si vytvořili dvougólový náskok. Ale jako v předešlých dvou utkáních se i dnes projevila stará bolest. Oblíbená písnička. Místo toho, abychom vyhrávali po šancích, které jsme měli, 4:0, tak necháme soupeře vyrovnat. Přijde asi nějaké uspokojení. Neproměňování šancí nás uvede do nervů, ale kluci si musí uvědomit, že pokaždé to nemusí vyjít. Že i když vedeme, tak se nesmí polevit, ale naopak zabrat. Snad bude výsledek příště jednoznačnější. S předvedenou hrou jsem spokojený, i když nám ty dvě třetiny nevyšly. Jsem rád za cenné tři body.

×
Dnes v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
HC Motor České Budějovice