Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Proti Litvínovu s těsnou prohrou

25.01.2018 · Martina Sikorová
T Ř I N E C - Starší dorostenci nenavázali na vítězný zápas proti Letňanům a opět padli. Proti Litvínovu sice svěřenci trenéra Wojnara smazali dvougólové manko, na vítězství jim to ale nestačilo. Soupeř v závěrečné části přidal další góly a byť mladí Oceláři dotahovali, nakonec se museli smířit s těsnou prohrou.
B17, čtvrtek 25.1.2018
Třinec
Litvínov
6:7
mini WERK ARENA
Třetiny: 2:3, 2:1, 2:3  Branky a nahrávky: 11. Čmiel (Matěj, Geidl), 16. Matěj (Čmiel), 27. Havránek (Indrst), 30. Geidl (Matěj), 55. Čmiel, 60. J. Adámek – 4. P. Svoboda, 18. Berka (TS), 20. Myšák (Bártek, Jindra), 21. Dufek (P. Svoboda, Viedemann), 46. Myšák (Kysela, Jindra), 49. Berka (P. Svoboda, Viedemann), 59. Berka (P. Svoboda, Dufek). Rozhodčí: Kubičík – Bartek, Dohnal. Vyloučení: 1:3, navíc za faul J. Adámka (TRI) nařízeno TS (proměněné). Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 57. Střely na branku: 41:42. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:4, 4:4, 4:6, 5:6, 5:7, 6:7.  
Ochman – Bulava, Chovaniak, Konderla, J. Adámek, P. Adámek, Michálek – Havránek, Krč, Tománek, Matěj, Indrst, Geidl, Mikler, Rybnikár, Čmiel
D. Svoboda – Baláž, Viedemann, Kitzberger, Bártek, Liška, Šubrt – Šarlinger, Kovačič, Jouza, Jindra, Kysela, Dufek, Bartoš, Myšák, Berka, P. Svoboda

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Lepší vstup do zápasu prožili litvínovští hokejisté. Po chybě domácího týmu se před brankou ocitl nehlídaný Přemysl Svoboda a z výborné pozice dopravil puk k pravé tyči. Oceláři mohli kontrovat po brejku Matěje, útočník s šestnáctkou na dresu ale v dobré šanci selhal. Radovat se ovšem nemohli ani hosté. Do úniku se podíval také Myšák a akce litvínovského hráče ztroskotala na pozorném Ochmanovi. Nedáš? Dostaneš. V čase 10:31 se před hostující klec natlačil Matouš Čmiel, bekhendem uklidil puk pod horní tyč Svobodovy branky a srovnal na 1:1.

O chvíli později bylo na třinecké střídačce ještě veseleji. Po další střele Čmiela vyrazil gólman Litvínova puk jen před odkrytou klec a dorážející Pavel Matěj už byl ve velmi jednoduché pozici. Vedení si ovšem svěřenci trenéra Wojnara dlouho neužili a po faulu Jakuba Adámka vyrovnal z nařízeného trestného střílení Marek Berka. V závěru třetiny se hosté opět ujali vedení. Prudkou střelu Bártka tečoval do Ochmanovy sítě Jan Myšák a po dvaceti minutách tedy platil stav 2:3.

Jen pár sekund po návratu z kabin přidali litvínovští mladíci další gól. Přemysl Svoboda od mantinelu našel před brankou stojícího Ondřeje Dufka a hostující hráč v dobré příležitosti nezaváhal. Oceláři ovšem rychle snížili. Indrst poslal puk mezi kruhy Marku Havránkovi a útočník se sedmičkou na dresu nezaváhal. Jen o pár minut později už bylo vyrovnáno. Do brejku ujel Nico Geidl a mezi betony Svobody dopravil puk do sítě.

V čase 45:17 šel Litvínov znovu do vedení. Jan Myšák se po protáhnutí do útočného pásma dostal až k Ochmanovi a dopravil puk za jeho záda. Vzápětí se do kolonky střelců zapsal také Marek Berka a zařídil svému týmu dvougólový náskok. Oceláři se ovšem nevzdali a šest minut před koncem snížili na rozdíl jediné trefy, když se z dorážky prosadil Matouš Čmiel.

Místo závěrečného tlaku Třince ale přišel nápor Litvínova a také sedmý gól. Přemysl Svoboda našel mezi kruhy nehlídaného Marka Berku, hostující útočník zkompletoval hattrick a upravil na 5:7. Poté si při bránění počínal nedovoleně Bártek a Oceláři opět snížili, když se po menších zmatcích prosadil Jakub Adámek. Více už ale svěřenci trenéra Wojnara nestihli a museli se smířit s těsnou porážkou.

×
Dnes v 17:30 | Jun.
HC Kometa Brno
HC Oceláři Třinec