Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Bitvu s Brodem rozhodly dva góly Havránka v poslední třetině!

26.01.2018 · Martina Sikorová
Svěřenci trenéra Wojnara proti Havlíčkovu Brodu hned třikrát ztratili těsný náskok a v pětačtyřicáté minutě platilo skóre 3:3. Za vyrovnaného stavu se ale dvakrát prosadil Marek Havránek, vzápětí zkompletoval hattrick Matouš Čmiel a tři body putovaly do Třince.
B16, pátek 26.1.2018
Havlíčkův Brod
Třinec
3:6
Zimní stadion Kotlina
Třetiny: 1:1, 1:2, 1:3  Branky a nahrávky: 4. Kohout (Petržilka, Adam), 34. Tecl (Dvořák, Cachnín), 45. Pejchal (Krejčí, Kulhánek) – 1. Geidl (Matěj, P. Adámek), 28. Čmiel (Matěj, Geidl), 36. Čmiel (Geidl, Michálek), 47. Havránek (Indrst, Krč), 55. Havránek (Michálek, Indrst), 57. Čmiel (Geidl, Chovaniak). Rozhodčí: Ondráček – Vašíček, Brzobohatý. Vyloučení: 3:3. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 76. Střely na branku: 34:42. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 2:3, 3:3, 3:6.  
Rachůnek – Dvořák, Adam, Krejčí, Matula, Dudycha - Vaňous, Pejchal, Petržilka, Kohout, Tecl, Hromádka Dudek, Rybáček, Křehlík, Pokorný, Kulhánek, Cachnín, Košťál
Ochman – Bulava, Chovaniak, Konderla, P. Adámek, Michálek – Havránek, Krč, Tomanek, Matěj, Indrst, Geidl, Mikler, Rybnikár, Stebel, Čmiel

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Utkání ani pořádně nezačalo a hned se měnilo skóre. Pavel Matěj nahrál na Nika Geidla a ten nečekaně skóroval. Třinecký útočník nahodil kotouč ze středního pásma a gólman Rachůnek jej propustil za svá záda. Domácí výběr mohl brzy vyrovnat, ovšem střela jednoho z hráčů skončila těsně vedle branky Ocelářů. Mladí Bruslaři poté hráli v početní výhodě, ve které dlouho zatápěli brankáři Ochmanovi, ale ten držel svůj tým.

Havlíčkobrodští nakonec zlomili nepříznivou bilanci v přesilovkách, když tři sekundy před vypršením trestu srovnali krok. Jakub Adam nahrál na levý kruh Jakubu Petržilkovi, který si všiml lépe postaveného spoluhráče mezi čárkami. Puk dostal na svoji hůl Tomáš Kohout, jenž prostřelil třineckého gólmana k levé tyči.

Domácí tým byl aktivní, ovoce ale za svoji snahu nesklidil. Třinečtí se nikam moc nehnali, avšak jejich protiútoky byly vražedné. Filip Indrst se dostal do samostatného úniku, avšak jeho pokus špuntem své hole vytěsnil Rachůnek. Hosté se ke konci rozehráli k velkým výkonům, ale ani jeden z Ocelářů si na domácího gólmana nepřišel.

Druhá dvacetiminutovka příliš hokejovosti nenabídla, ale bylo v ní viděno několik zajímavých momentů. Pavel Matěj si v rohu obhodil hned dva obránce a přihrál před branku na volného Matouše Čmiela. Hostující útočník měl dostatek času, aby si promyslel, kam vystřelí. Nakonec to zkusil z první, jeho projektil zapadl přesně k pravé tyči a přesouvající se Rachůnek byl bez šance.

Domácí výběr hrál poté v oslabení, které ustál a po několika okamžicích vyrovnal. Tomáš Křehlík našel za brankou Richarda Cachnína, a ten na modré Adama Dvořáka. Havlíčkobrodský bek vypálil na Ochmana, jenž vyrazil touš před sebe. Nejrychleji se v chumlu hráčů zorientoval Marek Tecl, jenž poslal hrací předmět za brankovou čáru. Srovnaný stav netrval ani dvě minuty a hosté šli opět do vedení, když využili početní výhodu.

Oceláři zaměstnali Matěje Rachůnka i celou jeho obranu a výsledkem byla po několika odrazech třetí branka Ocelářů. K volnému kotouči se dostal Matouš Čmiel, jenž neměl problém zasunout kotouč do poloprázdné branky. Bojovníci z Kotliny mohli vyrovnat, ale přihrávka Lukáše Pokorného byla včas zastavena.

Do třetí třetiny vstoupily oba týmy útočně naladěny, ale brankáři byli bezchybní. Bruslaři vyrovnali skóre zásluhou obránce Radima Pejchala, jenž předvedl sóloakci. Havlíčkobrodský obojživelník projel od své brány až k Ochmanovi, v zakončení poté zachoval klidnou hlavu a bekhendovým zakončením nedal Ochmanovi šanci. Vyrovnaný stav ale nevydržel dlouho ani tentokrát.

Vzápětí totiž přišel čas Marka Havránka, který se trefil dvakrát za sebou. Nejprve dostal ideální pas za domácí obranu, vykoupal Rachůnka a forhendem zasunul puk do odkryté branky. U druhého gólu si mladý Ocelář sjel mezi čárky a rychlou střelou zápěstím se trefil přesně do pravého horního rohu. Svěřencům Richarda Cachnína staršího došly síly a třinečtí hráči toho dokázali využít. Hattrick dovršil Matouš Čmiel a stanovil konečné skóre na 6:3 pro Oceláře.

Ohlasy trenérů

Vlastimil Wojnar (HC Oceláři Třinec): Dneska jsme sehráli dobrý zápas, na rozdíl od toho s Litvínovem. S Vervou jsme zbytečně inkasovali pět gólů a dneska jsme si to chtěli pohlídat. To se povedlo zásluhou dobře zvládnuté taktiky v obraně. Domácí vždy srovnali krok, ale my jsme dokázali odskočit na rozdíl jedné či dvou branek. Jsem s výkonem hráčů spokojený.

×
Dnes v 18:00 | Muži
HC Dynamo Pardubice
HC Oceláři Třinec