Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Junioři nezvládli bitvu s Chomutovem

19.01.2018 · Martina Sikorová
T Ř I N E C - Mladí Oceláři ve třetí třetině rychle dotáhli jednogólové manko a vzápětí se ujali vedení, kolaps v posledních minutách je ale připravil o body a také o naději na účast v play-off.
33.kolo, pátek 19.1.2018
Třinec
Chomutov
3:4
mini WERK ARENA
Třetiny: 0:1, 1:1, 2:2  Branky a nahrávky: 24. Peterek (Kaukič, Poruba), 48. Molin (Raša, Hrachovský), 51. Mach (Raška, Flok) - 5. Köver (Tůma), 38. Polák (Tůma), 54. Polák (Procházka, Hajič), 55. Polák (Hřebíček, Ouřada). Rozhodčí: Šutara – Bartek, Dohnal. Vyloučení: 3:6. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 98. Střely na branku: 37:24. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 3:2, 3:4.  
Štěpánek – Hrachovský, G. Radzienciak, Rufer, Marguš, J. Adámek – Strakoš, Kaukič, Plitko, Poruba, Mach, Puzoň, Irgl, Peterek, Raška, Flok, Papaj, Najsar, Molin
Běhula – Kopic, Seemann, D. Novák, A. Novák, Procházka, Hajič – Köver, Polák, Hřebíček, Chlán, Kulich, Tůma, Veselý, Šeliga, Šišolák, Ouřada, T. Adámek

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Třinečtí junioři vstoupili do utkání aktivně, byli to ale právě oni, kdo inkasoval jako první. Po faulu Plitka hráli Piráti v početní výhodě a velmi rychle ji dokázali přetavit v úvodní gól. Po střele Adama Nováka z těsné blízkosti branky se k dorážce dostal Jakub Köver a v dobré šanci nezaváhal. Oceláři se pokoušeli o rychlou odpověď, ránu Papaje z vrcholku kruhu ale zkrotil Běhula v lapačce.

A radovat se Třinec nemohl ani vzápětí. V přesilové hře se před hostujícím brankářem ocitl Peterek, dorazit puk do sítě se mu ale nepodařilo. Vzápětí zahrozili i Piráti. Šišolák se s kotoučem natlačil až do brankoviště, za čáru ovšem dopravil pouze Štěpánka a skóre se neměnilo.

Prostřední dvacetiminutovka odstartovala šancí Tůmy. Útočník Pirátů se po prosmýknutí kolem Hrachovského ocitl před Štěpánkem, třinecký brankář ale sklapl betony včas. Vzápětí se Oceláři dočkali kýženého vyrovnání. V přečíslení tři na jednoho si útočící hráči několikrát vyměnili puk a Jonáš Peterek už jej pouze doklepl do odkryté sítě.

Piráti ovšem mohli rychle kontrovat. Ve vlastním oslabení se do brejku podíval Polák, domácí brankář ale předvedl povedený zákrok a nebezpečnou šanci zastavil. A přáno nebylo ani Hajičovi. Ránu hostujícího obránce totiž odrazila horní tyč branky Třince. Poté už se ale Chomutov radoval. Po menších zmatcích dopravil puk do sítě Tom Polák a zařídil Chomutovu těsný náskok.

Na začátku třetí části se Oceláři opět dočkali vyrovnání a to díky přehnané agresivitě Kulicha. Útočník Pirátů si u rozhodčích vykoledoval dvě minuty za hrubost a domácí trestali, když se po menších zmatcích prosadil Dominik Molin. Vzápětí bylo na třinecké střídačce ještě veseleji. Další přesilovou hru využil Matěj Mach a svěřenci trenéra Muchy šli do vedení.

Hosté ale brzy srovnali. Přesnou střelou nad rameno Štěpánka se prosadil Tom Polák, krátce stejný hráč zkompletoval hattrick a poslal Piráty do vedení. Třinečtí trenéři v závěru utkání sáhli ke hře bez brankáře, vyrovnat už se ale Ocelářům nepodařilo a tři body si tedy odvezli hosté.

×
Dnes v 18:00 | Jun.
HC Oceláři Třinec
HC Energie Karlovy Vary
×
Dnes v 13:00 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice