Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Na parádní obrat stačilo starším dorostencům 92 sekund!

03.11.2017 · Martina Sikorová, Michal Janoštík
Svěřenci trenéra Muchy nezačali na ledě Beranů nejlépe a ve dvanácté minutě inkasovali. Proti aktivnějšímu Zlínu se ale Oceláři po celou dobu udrželi na dostřel a v poslední třetině udeřili. V čase 45:52 srovnal Marek Havránek, na tento gól o 61 sekund později navázal Tomáš Krč a na 3:1 vzápětí upravil Matouš Čmiel. Třinečtí mladíci tedy během pouhých 92 sekund otočili zápas ve svůj prospěch a vybojovali cenné tři body.
17.kolo, pátek 3.11.2017
Zlín
Třinec
1:3
Zimní stadion Luďka Čajky
Třetiny: 1:0, 0:0, 0:3  Branky a nahrávky: 12. Světlík (Weintritt) – 46. Havránek, 47. Krč (Matěj), 48. Čmiel (Michálek, Indrst). Rozhodčí: Šudoma – Blaha, Kociňák. Vyloučení: 5:5. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 76. Střely na branku: 36:22. Průběh utkání: 1:0, 1:3.  
Kubík (Kořének) – Holík, Suhrada, Hamrlík, Jaroněk, Vítek, Janošek, Pavlas – Rusler, Sebera, Podešva, Dvořáček, Pröschl, Weintritt, Světlík, Lekeš, Luža, Sedláček, Kozubík, Fajkus, Kristek
Ochman (Kučera) – Weber, Radzienciak, Bulava, Šulák, Konderla, Adámek, Michálek – Havránek, Krč, Kapitanov, Matěj, Indrst, Geidl, Mikler, Macháček, Stebel, Čmiel, Plandor

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

První třetina začala ve velmi vlažném tempu. O něco málo byli přeci jen lepší domácí hokejisté, kteří si za to vysloužili i přesilovou hru. V té si však žádnou větší šanci nepřipravili a naopak krátce nato dostal stejnou možnost soupeř. Ani tomu se ale nedařilo a tak se na první reálnou šanci čekalo nadále.

Ta přišla až ve dvanácté minutě a byla ihned využita. Lukáš Světlík se uvolnil na levém křídle a přesně mířenou střelou nedal brankáři šanci. Domácí se tak dostali do vedení a navíc je hned vzápětí čekala přesilová hra. V ní měli sice Berani tlak, ovšem k brance to nevedlo. A tak mohl přijít trest. Filip Indrst se objevil v prostoru mezikruží, avšak Kubík jeho pokus vyrazil vedle.

Hra se konečně trochu otevřela a hned z protiútoku mohl zahrozit i domácí tým, chyběly mu však centimetry k tomu, aby se dostal k zakončení do poloprázdné branky. A když ani následná střela Konderly po přečíslení dva na jednoho neskončila gólem, šlo se do šaten za příznivějšího stavu pro Zlín.

Do druhé periody vlétli domácí jako uragán a toho mohl hned využít Lekeš, který sice prostřelil Ochmana, puk ale trefil jen tyč a z brankové čáry jej odpálili pozorní obránci. Berani pokračovali v aktivním pojetí hry a byli jasně lepším týmem. Weintritt s Kozubíkem ale ve svých šancích neuspěli a Ochman stále držel Oceláře nad vodou.

Postupem času srovnal Třinec krok a hrálo se o něco vyrovnaněji. Byli to však opět Zlínští, kdo mohl dosáhnout branky. Matěj Sebera ale špatně zpracoval puk a nakonec jej ani na dvakrát nedostal za brankáře soupeře. Ochman se následně zaskvěl i při přesilové hře svého celku. Obrana si totiž nepohlídala Fajkuse, který se hnal do nájezdu, ale ani z dorážky neuspěl.

Velké šance Beranů tak ke gólu nevedly a před třetí třetinou bylo utkání stále otevřené. A to hlavně díky brankáři Třince Radku Ochmanovi, jenž předváděl naprosto parádní výkon.

Třinec dal vědět, že bude mohutně dotahovat, již v první minutě poslední části. Čmiel, který se dostal za obranu soupeře, ale ještě Kubíka nepřekonal. Marek Havránek byl však o pár minut později úspěšnější a přesnou střelou k tyči srovnal stav zápasu. Minutu nato se navíc Tomáš Krč dostal do dalšího úniku a bekhendem poslal puk přímo do šibenice.

Zlín zkolaboval a přišel další trest. Matouš Čmiel totiž zůstal nikým nehlídaný před brankářem a dorazil pohotově kotouč do sítě. Domácí tým se samozřejmě snažil o vyrovnání, hostům se ale dařilo hrát vyrovnanou partii a do větší šance se Zlín dostal až v posledních sekundách. V powerplay ale domácí nastřelili jen tyč a Třinec si tak z ledu Beranů odvezl všechny tři body.

×
Dnes v 18:00 | Muži
HC Dynamo Pardubice
HC Oceláři Třinec