Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Starší dorost v derby nebodoval ani na domácím ledě

20.10.2017 · Martina Sikorová
T Ř I N E C - Po úvodní části mladí Oceláři v souboji s regionálním rivalem ztráceli dvě branky a byť se jim následně podařilo snížit, na bodový zisk to nestačilo. Hosté přidali další dva góly a i ve třetím měření sil se třinečtí mladíci museli smířit s porážkou.
13.kolo, pátek 20.10.2017
Třinec
Vítkovice
1:4
mini WERK ARENA
Třetiny: 0:2, 1:2, 0:0  Branky a nahrávky: 28. Matěj (Havránek, Indrst) – 3. Bernovský (Lewandowski), 17. Beránek (Konečný, Cubo), 30. Mrva (Bernovský), 39. Beránek (Potočný, Konečný). Rozhodčí: Malík - Marek, Stonavský. Vyloučení: 3:4. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 95. Střely na branku: 33:36. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 4:2.  
Ochman (21. Kučera) – Weber, S. Radzienciak, Bulava, Šulák, Konderla, P. Adámek, Michálek – Havránek, Krč, Kapitanov, Matěj, Indrst, Geidl, Mikler, Macháček, Stebel, Čmiel, Plandor
Piták – Zapletal, Raška, Cubo, Smolka, Kunc – Vojtovič, Fridrich, Beránek, Mrva, Bernovský, Kylnar, Konečný, Věntus, Lewandowski, Potočný

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Páteční derby mezi staršími dorostenci Ocelářů a Vítkovic začalo mnohem lépe pro hostující celek. Už ve třetí minutě se k dorážce z prostoru před brankou dostal Jan Bernovský a v dobré šanci nezaváhal. Třinečtí mladíci se snažili kontrovat z totožné akce, po nabídce Krče ale nikdo v bílém dresu puk za záda Pitáka neposlal.

V další dobré šanci se Oceláři ocitli o pár minut později, když se Havránek dostal k dorážce vlastní střely, ani tentokrát se ovšem skóre neměnilo. Následně neuspěl Bernovský. Vítkovický útočník se sice natlačil až před branku, z dobré pozice ale orazítkoval jen plexi za ní. Další zajímavou akci měl na svědomí Čmiel. Domácí hráč našel před brankou stojícího Krče a proti tomuto zakončení se Piták stihl přesunout i s notnou dávkou štěstí.

Nedáš? Dostaneš. Jen o chvíli později totiž Konečný poslal puk před odkrytou část klece pro Adama Beránka a ten v gólové příležitosti nezaváhal. Krátce před koncem úvodní části mohl už na 0:3 upravit Konečný, Oceláře ale zachránila branková konstrukce za zády Ochmana.

Do druhé části poslali třinečtí trenéři brankáře Kučeru a jejich svěřenci začali velmi aktivně. Z dorážky se sice ještě hráči v bílých dresech prosadit nedokázali, vzápětí už se ale radovali. Pavel Matěj se po neproměněném brejku dostal k puku ještě jednou a protože jeho nahození prošlo za záda Pitáka, bylo sníženo.

Skóre 1:2 ale na světelné tabuli dlouho nesvítilo. V čase 29:14 prošel do Kučerovy sítě pokus Jakuba Mrvy od modré čáry a Vítkovice měly svůj dvougólový náskok zpět. Korigovat nepříznivé skóre se znovu snažil Matěj. Autor první branky Třince se po povedené individuální akci protáhl až k Pitákovi, tam se mu ovšem zakončit přesně nepodařilo.

Postupem času se na ledové ploše začalo přiostřovat. Zhruba pět minut před koncem druhé části došlo k potyčce mezi Havránkem a Smolkou. Oba kohouti vyfasovali dvojnásobné tresty za hrubost a krátce po jejich vypršení padla poslední branka tohoto utkání. Potočný našel přesnou přihrávkou Adama Beránka, který ve vyložené šanci nezaváhal a upevnil náskok svého týmu.

Do závěrečné dvacetiminutovky vstoupili jednoznačně aktivněji hosté. Velmi brzy se do brejku dostal Potočný, který si ale na třineckého gólmana nepřišel. A neúspěchem skončila také akce na druhé straně. Mikler se před brankou Vítkovic dostal hned k několika dorážkám, usměrnit kotouč do sítě se mu ale nepodařilo.


×
Dnes v 18:00 | Jun.
HC Oceláři Třinec
HC Energie Karlovy Vary
×
Dnes v 13:00 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice