Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Starší dorost veze tři body z Havířova!

06.10.2017 · Martina Sikorová, Tomáš Vlček
Svěřenci trenéra Reného Muchy na svého soupeře vlétli, v přesilových hrách dvakrát udeřili a velmi rychle se ujali dvoubrankového vedení. Za stavu 4:0 se sice domácí dokázali vrátit do hry a snížili na rozdíl dvou gólů, Oceláři se ale o vítězství připravit nenechali a pátou trefou definitivně rozhodli o výsledku utkání.
9.kolo, pátek 6.10.2017
Havířov
Třinec
2:5
Gascontrol Aréna
Třetiny: 0:3, 1:1, 1:1  Branky a nahrávky: 28. Janeček (Juhász, Ševěček), 48. Bochnak (Hrček, Žídek) – 4. Michálek (Matěj, Čmiel), 5. Čmiel (Geidl, Matěj), 16. P. Adámek (Havránek), 26. Šulák (Rybnikár, Plandor), 58. Geidl. Rozhodčí: Holaň – Adamec, Poruba. Vyloučení: 6:7, navíc Grygar (HAV) trest na 5 minut a do konce utkání za bodnutí koncem hole. Využití: 2:3. V oslabení: 0:0. Diváci: 138. Střely na branku: 35:43. Průběh utkání: 0:4, 2:4, 2:5.  
Štipčák (16. Dufek) – Hrček, Uhlíř, Thiel, Máca, Grygar, Pavelek, Ševěček – Mastič, Bochnak, Hilšer, Juhász, Janeček, Revaj, Cienciala, Žídek, Tomeček, Dufek, Pindel
Ochman – Weber, Radzienciak, Cienciala, Šulák, Adámek, Michálek – Havránek, Krč, Matěj, Indrst, Geidl, Mikler, Rybnikár, Macháček, Stebel, Čmiel, Plandor

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

AZeťáci měli do utkání doslova katastrofální vstup, zato hosté mohli být jistě spokojeni. Ve druhé minutě šel totiž na trestnou Bochnak a protože v závěru jeho vyloučení prošla tvrdá střela Jakuba Michálka do havířovské branky, vrátil se na led dříve než za vyměřené dvě minuty. V páté minutě šel na trestnou další Havířovák.

Byl jím Juhász a ten se po brance Matouše Čmiela vrátil mezi své spoluhráče dokonce už za dvaadvacet vteřin. Pak se hra sice opticky vyrovnala, ale Havířovští si žádnou šanci nevypracovali. To hosté zahrozili ze situace 4 na 4 v patnácté minutě, ale Štipčák Plandora i Rybnikára vychytal.

Jenže hned poté, co byly oba týmy v plném počtu, skóroval po chybě domácích v rozehrávce obránce Petr Adámek a do havířovské branky zamířil místo Marka Štipčáka Michal Dufek.

Na začátku druhé třetiny hráli hosté další přesilovku a v ní trefil Havránek tyč. Pak vychytal Dufek Macháčka s Geidlem. V další početní výhodě o pár minut později už ale po velkém tlaku prošla za Dufka tvrdá rána Vojtěcha Šuláka – 0:4.

Domácí se poprvé prosadili až v osmadvacáté minutě. Ševěčkovu střelu v přesilovce třinecký gólman Ochman sice vyrazil, ale v následné šťouchanici na brankovišti puk za jeho záda dostal Michal Janeček.

AZeťáci zahrozili ještě hned za chvíli v další přesilovce, ale Ochman tentokrát odolal. Více šancí měli i v dalším průběhu Oceláři, ale Čmielovu nebezpečnou střelu Dufek vyrazil a Havránka vychytal havířovský gólman dokonce hned dvakrát.

Na začátku třetí části utkání měli hosté skoro pětiminutovou přesilovku při vyloučení Grygara, ale moc nebezpeční v ní nebyli. V osmačtyřicáté minutě AZeťáci využili podruhé v zápase Ernestem Bochnakem přesilovku a pro domácí to bylo hned nadějnější. V padesáté minutě bohužel skončil, tentokrát kvůli vážnému zranění, zápas pro dalšího domácího obránce, Jiřího Hrčka.

Asi poslední možnost k nápravě výsledku nastala pro domácí v šestapadesáté minutě díky dvojnásobné přesilovce, ale Ochman v ní byl neprůstřelný. Když pak naopak naopak namazal brankář Dufek puk na hůl Nica Geidla, a ten jej popáté poslal do havířovské branky, rezultoval z toho konečný výsledek 5:2 pro Třinec.

Ohlasy trenérů

René Mucha (HC Oceláři Třinec): Samozřejmě dneska musíme být spokojeni s výsledkem. S hrou jen v první a ve třetí třetině. Ve druhé třetině nebyla ideální, ale to u hráčů v tomto věku bývá, že pod dojmem vedení poleví. Domácí se tam mohli dostat zpět do zápasu. Ukázalo se nám opět, že když do utkání vstoupíme aktivně a proměníme šance, můžeme uspět. V závěru jsme ubránili oslabení 3 proti 5 a i proto si myslím, že si výhru dneska zasloužíme.
×
Dnes v 18:00 | Jun.
HC Oceláři Třinec
HC Energie Karlovy Vary
×
Dnes v 13:00 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice