Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Junioři jsou vicemistry České republiky!

02.04.2017 · Martina Sikorová
Je dobojováno! Mladí Oceláři po velkém boji neuspěli ani ve třetím finálovém duelu a po porážce 2:3 se mohou pyšnit titulem vicemistra České republiky.
F3, neděle 2.4.2017
Plzeň
Třinec
3:2
Home Monitoring Aréna
Třetiny: 1:0, 1:2, 1:0  Branky a nahrávky: 14. Sysel, 33. Kodýtek, 41. Eret (Kokoška, Kaňák) - 31. Kvasnica (Hrehorčák, Hladonik), 40. Hrehorčák (Hladonik). Rozhodčí: Horák, Pavlovič - Lhotský, Svoboda. Vyloučení: 3:3. Využití: 0:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 1 957. Střely na branku: 31:36. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 3:2.  
Kolář - Kačena, Kaňák, Sysel, Novák, Krystl, Pokorný - Kantner, Stráský, J. Roubal, Vavřička, Pour, Chalupa, Kodýtek, Kokoška, Vracovský, D. Roubal, Eret, Rubner
Loubal - Hrachovský, Janiczek, Bartko, Michal Roman, L. Doudera, M. Adámek, Haman, Imrich - Stuchlík, Kaukič, Jašek, Flok, Hrehorčák, Kvasnica, Hladonik, Lacka, Miloš Roman, Kalus

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Utkání začalo pěkně od podlahy, hned v samotném úvodu se mezi kruhy zjevil Kvasnica, úřadující mistr staršího dorostu Kolář však předvedl fantastický zákrok, když puk směřoval mezi ruku a beton. Další tutovku měl na holi v přesilové hře po dorážce Miloš Roman, kterou domácí muž s maskou ukryl do lapačky. A tak platilo otřepané nedáš – dostaneš.

Jakub Sysel na modré nic nevymýšlel a jeho rána i s pomocí teče od klubka hráčů před Loubalem skončila až v síti. Vzápětí napřáhl od pravého mantinelu Pokorný, třinecký gólman jeho pokus pouze vyrazil ke Kantnerovi, jemuž však gólovou radost překazil sudí pro hru vysokou holí. Až moc přesně poté pálil ihned po buly Rubner, když rozezvučel tyč. Do kabin se tak o první přestávce odcházelo za fotbalového vedení Západočechů.

Třinečtí v úvodu prostřední části nevyužili početní výhodu, hned po vypršení plzeňského trestu se všem na ledě trhl Flok, svižnou střelou ale našel pouze lapačku Koláře. Po chvilce se za obranu Západočechů dostal i Jašek, jeho kličku do bekhendu domácí brankář vybruslil. V polovině utkání se již Třinec dočkal. Hrehorčák od pravého mantinelu našel na brankovišti Michala Kvasnicu jenž u levé tyče přehodil nastavený beton.

Jenže ani ne za dvě minuty již modrobílí opět vedli. Petr Kodýtek napřáhl pár kroků za modrou a zamířil přesně k pravé tyči. Srovnat mohl za nedlouho poté Lacka ranou z první po příhře z kruhu na kruh, Kolář se bleskurychle přesunul. Před přestávkou ještě museli Oceláři do čtyř, přesto paradoxně udeřili. Domácí hrubici v rozehrávce využil u levé tyče Hladonik, jenž posunul napříč brankovištěm na Patrika Hrehorčáka, který z první nabídkou nepohrdl.

Neuběhla ani minuta ze třetí části a Plzeň se opět trhla do vedení. Kokoška našel mezi kruhy Petra Ereta, jenž z první nedal přemisťujícímu se Loubalovi šanci. Stejný hráč to po chvilce zkoušel z plné jízdy z pravého kruhu, hostující gólman touš ukryl do náruče. Na druhé straně se před Kolářem zjevil Hladonik, měl však špatně seřízená mířidla.

Lépe si vedl Haman u levé tyče, muž s maskou v modrobílém dresu se ale stihl přemístit. Po chvilce se mezi kruhy dostal ke střele osamocený Jašek, ovšem opět našel pouze zadní mantinel. Když pak Kolář korunoval svůj dnešní výkon bravurním zákrokem ramenem proti Hrehorčákovi, který pálil z první v situaci dva na jednoho, bylo o majiteli juniorského titulu jasno.

Ohlasy trenérů

David Bruk (HC Plzeň 1929): Nikdy nenajdu odpověď na to, čím to, že jsme proti favoritovi dokázali uspět 3:0. Vypadá to hladce, ale není to vůbec pravda. Byly to nesmírně těžké a vyrovnané zápasy. Já mám pocit, že náš tým byl hladovější a udělal pro to víc.

Vlastimil Wojnar (HC Oceláři Třinec): U nás se opakuje pořád to samé – my nejsme schopní dát z vyložených šancí gól. To nás stálo i dnes zápas. Ale ta série byla prohraná v Třinci. Jet za stavu 0:2 do Plzně... To by byl malý zázrak to tady otočit, i když dneska jsme na to měli. Výborně ale domácím dnes opět zachytal gólman.