Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Junioři uspěli také ve druhém zápase a mají mečbol!

20.03.2017 · Martina Sikorová
T Ř I N E C - Ani pondělní zápas rozhodně nenudil. V tréninkové hale byla k vidění spousta střel, bitka a také čtyři branky. Svěřenci trenéra Wojnara otevřeli gólový účet v sedmnácté minutě, na což Motor reagoval vyrovnáním krátce po začátku třetí třetiny. Následně se ale podruhé v zápase prosadil Jan Hladonik, gólem do prázdné klece definitivně rozhodl Miloš Roman a také druhý bod zůstal v Třinci.
SF2, pondělí 20.3.2017
Třinec
České Budějovice
3:1
MINI WERK ARENA
Třetiny: 1:0, 0:0, 2:1  Branky a nahrávky: 17. Hladonik (Miloš Roman, Michal Roman), 54. Hladonik (Miloš Roman, Michal Roman), 60. Miloš Roman (Hladonik, L. Doudera) - 43. Bárta (Tintěra, Guman). Rozhodčí: Kika, Kašík - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 6:6, navíc za faul Tintěry (CEB) nařízeno TS (neproměněné) a Hrehorčák (TRI) 10 minut osobní trest za zásah do oblasti hlavy a krku. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 85. Střely na branku: 47:31. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1.  
Loubal – Hrachovský, Janiczek, Bartko, Michal Roman, L. Doudera, Haman, Imrich – Stuchlík, Kaukič, Plitko, Mach, Flok, Hrehorčák, Kvasnica, Hladonik, Lacka, Miloš Roman, Kalus
Patera – Tintěra, Svoboda, Dosek, Kubeš, Benda, Radoš – Rolínek, J. Doktor, Guman, Káník, Pixa, Bárta, Kadilák, Kaisler

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Aktivněji nastoupili do zápasu třinečtí junioři. Už ve druhé minutě se za dorážkou důrazně dral Miloš Roman, překonat ležícího Pateru se mu ale nepodařilo. Na druhé straně zakončoval z mezikruží Bárta, domácí gólman zkrotil puk mezi betony a nadále se pokračovalo za stavu 0:0. Další šance patřila Ocelářům. Plitko zpoza branky našel Hladonika, útočník s osmatřicítkou na dresu se ovšem z těsné blízkosti neprosadil.

V čase 16:03 už se skóre na světelné tabuli přece jen měnilo. Miloš Roman zastavil puk před modrou čárou, posunul jej pod sebe k Janu Hladonikovi a domácí útočník trefil z kruhu vzdálenější růžek budějovické branky. Krátce nato mohl třinecké vedení navýšit Mach, ten se ovšem z těsné blízkosti neprosadil. V samém závěru této části znovu zahrozil Motor. Puk se na malou chvílí ocitl před odkrytou částí klece, což včas zpozoroval Loubal a schoval jej do lapačky.

Vstup do druhé části vyšel lépe Motoru. V přečíslení dva na jednoho střílel po odkryté části klece Guman, do tohoto pokusu ale strčil brusli Plitko a od ní zamířil kotouč do ochranné sítě. Hned vzápětí ujel do brejku Bárta, Loubal ale dokázal zasáhnout a udržel svůj tým ve vedení. Uběhly sotva dvě minuty a zcela sám na domácího gólmana postupoval Guman, Loubal ale znovu odolal. Následně zápas okořenily dvě bitky, v kterých si lépe počínali domácí útočníci.

Machovi na skolení Svobody stačila jedna přesná rána a Plitko svého soupeře svalil za brankou Patery. Při hře čtyři na čtyři zastavil Tintěra nedovoleně Miloše Romana a bylo nařízeno trestné střílení. S tím si ale slovenský útočník neporadil příliš dobře. O chvíli později si třinečtí mladíci zahráli v přesilové hře, během dvou minut ale příliš nevymysleli.

Na začátku třetí třetiny fauloval Hrehorčák a Motor nabídnutou výhodu rychle proměnil. Po střele Tintěry se ke kotouči dostal Jan Bárta a dorazil jej za záda Loubala. V padesáté minutě zahrozil budějovický střelec ještě jednou. Po zakončení útočníka s třiadvacítkou na dresu se puk ocitl před odkrytou klecí, tam se jej ale ujali domácí hráči. Krátce nato vyfasoval menší trest za držení Dosek a Oceláři trestali.

Po ose Michal Roman - Miloš Roman doputoval puk na pravý kruh k Janu Hladonikovi a střela tohoto útočníka prošla mezi betony Patery do sítě. Motor se po inkasované brance nastěhoval do útočného pásma a u levé tyče se po dorážce natahoval Bárta, Loubal ale zasáhl včas. Hostující trenéři zhruba minutu před koncem sáhli po oddechovém čase a odvolali brankáře. Prázdnou klec se z obranného pásma snažil trefit Doudera, jenž sice napálil pouze tyč, k puku se ale protlačil Miloš Roman a stanovil konečné skóre na 3:1.