Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Junioři otočili zápas s Motorem a mají první bod!

19.03.2017 · Martina Sikorová
T Ř I N E C - Vstup do prvního semifinále Ocelářům příliš nevyšel a soupeř se brzy ujal vedení. V deváté minutě ovšem srovnal Kryštof Stuchlík a v samém závěru třetiny poslal Třinec do vedení Jan Hladonik. V závěrečné části přidali svěřenci trenéra Wojnara další dvě branky a mohli slavit první vítězství v sérii.
SF1, neděle 19.3.2017
Třinec
České Budějovice
4:1
MINI WERK ARENA
Třetiny: 2:1, 0:0, 2:0  Branky a nahrávky: 10. Stuchlík (Lacka, Hrachovský), 20. Hladonik (Miloš Roman, Haman), 48. Stuchlík (Lacka, Flok), 60. Miloš Roman (Hladonik) - 7. Káník (Matys). Rozhodčí: Čech, Dědek - Konvička, Měkýš. Vyloučení: 6:4, navíc za faul Kadiláka (CEB) nařízeno TS (neproměněné). Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 85. Střely na branku: 37:33. Průběh utkání: 0:1, 4:1.  
Loubal – Hrachovský, Janiczek, Bartko, Michal Roman, L. Doudera, Haman, Imrich – Stuchlík, Kaukič, Plitko, Mach, Flok, Hrehorčák, Kvasnica, Hladonik, Lacka, Miloš Roman, Kalus
Patera – Tintěra, Svoboda, V. Doktor, Dosek, Kubeš, Benda, Radoš – Rolínek, Matys, J. Doktor, Guman, Káník, Pixa, Bárta, Kadilák, Kaisler

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

První velká šance této série patřila Stuchlíkovi. Útočník s osmičkou na dresu se ocitl s pukem v mezikruží, vypálil a Patera srazil tento pokus mimo. A radovat se Oceláři nemohli ani po další akci. Přečíslení čtyři na dva totiž zhatila nepřesná přihrávka Kaluse. Za Motor kontroval Bárta. Skákavý puk po střele hostujícího útočníka nadělal Loubalovi menší potíže, nakonec si ale třinecký gólman poradil a skóre zůstalo bezgólové.

Vzápětí se ovšem České Budějovice dočkaly. Před brankou se s pukem ocitl Jakub Káník a v dobré šanci nezaváhal. Jen o pár desítek sekund později spěchal do brejku Matys, vracející se Janiczek ovšem dokázal nebezpečnou situaci uhasit. V čase 09:47 bylo srovnáno. Po střele Lacky vykopl budějovický gólman puk před odkrytou klec a Kryštof Stuchlík neměl potíže s jejím trefením.

Následně si hráči Motoru zahráli přesilovku a po střele Doska se drali za dorážkou, ovšem neúspěšně. A také v další početní výhodě dokázali hosté zahrozit. Proti zakončení Gumana z mezikruží ale sklapl Loubal své betony k sobě včas. V závěru třetiny fauloval Káník a tato početní výhoda už změnu na světelné tabuli znamenala. Hosté při snaze o útok propadli při bránění, Miloš Roman poslal puk Janu Hladonikovi, jenž se natlačil před Pateru a gólem do šatny stanovil skóre po dvaceti minutách na 2:1.

Vstup do druhé části hostům příliš nevyšel, když během jediného střídání faulovali Kadilák s Bártou. Motor rázem čelil trestnému střílení a po neúspěšném zakončení Hrehorčáka také přesilové hře soupeře. Oceláři ovšem nabídnutou možnost využít nedokázali. K dalšímu vzruchu pak došlo až v závěru této třetiny, kdy se svěřenci trenéra Wojnara dostali k několika dorážkám, upevnit náskok se jim ale nepodařilo. A neúspěchem skončila také akce Tintěry. Budějovický obránce se s pukem natlačil až k Loubalovi, ten ale prostor u své levé tyče utěsnil a udržel svůj tým ve vedení.

Krátce po startu závěrečné části dostali Oceláři k dispozici přesilovou hru, během ní ale málem sami inkasovali. Guman našel přihrávkou od mantinelu Bártu, jenž střílel z mezikruží, Loubal ale dával pozor a zasáhl. Následně si Motor vytvořil velký tlak, svůj nápor ovšem využít nedokázal a vzápětí inkasoval. Oceláři rychle přenesli hru na opačnou stranu, po ose Flok - Lacka doputoval kotouč až k Kryštofu Stuchlíkovi, jenž jej usměrnil do sítě a zařídil Třinci dvoubrankové vedení.

Definitivní pojistku mohl přidat ve čtyřiapadesáté minutě Hladonik. Útočník s osmatřicítkou na dresu se ocitl sám před Paterou, budějovický gólman mu ale další gól povedeným zákrokem sebral. O chvíli později zakončoval na druhé straně Guman a po této střele puk jen těsně minul levou tyč domácí branky. A radovat se nemohl ani Pixa, jemuž před odkrytou částí klece odskočil kotouč z hokejky.

Čtyřiašedesát sekund před koncem utkání fauloval Stuchlík a hostující trenéři sáhli po oddechovém čase a vzápětí také k odvolání brankáře. Motor tedy hrál v šesti proti čtyřem, výhodu ale využít nedokázal. Miloš Roman navíc po přihrávce Hladonika trefil prázdnou klec a definitivně rozhodl. Hosté ještě mohli v samém závěru nepříznivé skóre zkorigovat, na brankové čáře ale zasáhl místo Loubala kapitán Haman.