Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Starší dorost končí v semifinále

16.03.2017 · Martina Sikorová
Do druhého utkání série nastoupila aktivněji Kometa, třinečtí mladíci ale dokázali v závěru třetiny srovnat a následně se dvakrát dostali do vedení. To se jim ovšem udržet nepodařilo a z vítězství 5:3 se nakonec radovali hosté. Svěřenci trenéra Kopřivy se tedy se sezónou loučí na čtvrtém místě.
SF2, čtvrtek 16.3.2017
Třinec
Kometa Brno
3:5
MINI WERK ARENA
Třetiny: 1:1, 1:1, 1:3  Branky a nahrávky: 18. Peterek (Najsar), 24. Havránek (Papaj, Molin), 43. Raška (Rufer, Peterek) – 6. Plášek (Střondala), 32. Plášek (Kowalczyk, Svoboda), 45. Kowalczyk (Škvrně), 52. Svoboda (Plášek, Střondala), 60. Kowalczyk. Rozhodčí: Koziol, Mikula – Adamec, Poruba. Vyloučení: 4:6. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 106. Střely na branku: 27:31. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 3:2, 3:5.  
Ochman – S. Radzienciak, Krzak, Rufer, Timotej Marguš, J. Adámek, Michálek – Havránek, Čmiel, Tománek, Indrst, Klocek, Przybyla, Kvasnica, Peterek, Raška, Plandor, Kalus, Papaj, Najsar, Molin
Holík – Krejčí I, Věžník, Slabý, Jurnečka, Kowalczyk, Kučera, Vašíček, Jeřábek – Süss, Svoboda, Minárik, Střondala, Krejčí II, Matula, Novák, Frydrych, Škvrně, Kunc, Plášek, Kadlic

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Do druhého semifinálového klání vstoupila aktivněji Kometa a už v šesté minutě dokázala přetavit svou převahu v úvodní gól. Přečíslení dva na jednoho zakončil po přihrávce Střondaly Karel Plášek a domácí gólman musel lovit puk ze své sítě. Třineckým hráčům se ale postupně podařilo vyrovnat hru a v závěru úvodní části také skóre. U pravé tyče Holíkovy branky to zkusil Jonáš Peterek a kotouč z jeho hole si našel cestu do sítě.

Prostřední dvacetiminutovka odstartovala šancí Třince. Po střele Rašky se puk odrazil před odkrytou klec k Peterkovi, ten ale zády k brance zakončit nedokázal a přesilová hra zůstala nevyužita. O chvíli později se ale svěřenci trenéra Kopřivy dočkali. Marek Havránek se natlačil do střelecké pozice a Holík sklapl betony k sobě až v momentě, kdy měl kotouč za zády.

Kometa mohla bleskově srovnat, tečovanou střelu Svobody však zastavila branková konstrukce. V přesilové hře se hosté vyrovnání přeci jen dočkali. Po střele Kowalczyka se kotouč odrazil k Karlu Pláškovi a autor prvního brněnského gólu z dorážky nezaváhal. Po čtyřiceti minutách tedy platil stav 2:2.

Do závěrečné části vstoupili aktivněji Oceláři a záhy se dočkali třetího gólu. Proti pokusům Peterka a Rufera ještě dokázal Holík se štěstím zasáhnout, na zakončení Adama Rašky už byl ale krátký. O chvíli později bylo ovšem znovu srovnáno, když se střelou od modré prosadil Daniel Kowalczyk. V čase 51:55 padl rozhodující gól této série.

Plášek natlačil puk do brankoviště a z dorážky jej do sítě poslal Matěj Svoboda. Třinečtí mladíci se drali za vyrovnáním, odvolání gólmana se jim ale nakonec stalo osudným. Prázdnou klec z obranného pásma trefil Daniel Kowalczyk a dal definitivní pojistku na postup Komety. Naopak Oceláři se s letošní sezónou loučí.

×
Dnes v 18:00 | Jun.
HC Oceláři Třinec
HC Energie Karlovy Vary
×
Dnes v 13:00 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice